<
IlaaSuhailaa
Kegilaan Baru - Mr.Muscle Pencuci Toilet
Wednesday, December 28, 2016 • 7:08 PM • 0 comments

Image result for mr.muscle toilet 

Assalamualaikum..
Selamat pagi awak. hari ini hari terakhir ilaa bekerja sebab bermula minggu depan 1 Januari 2017 ilaa dah mula maternity leave. segala debaran dah bermula sebab tarikh due dah tak lama dah. macam-macam dalam pikiran ilaa. fikir situasi bersalin macam mana and of course asben turut terkena tempiasnya sekali. maklumlah anak pertama, no experience lagi.

Kegilaan apakah ilaa maksud kan tu?tuu..tuu..tengok gambar tu. apa kena mengena dengan pencuci toilet?hahahaa, tolong jangan gelak macam orang gils ok. ini kenyataannya. dulu bila bau sabun tokol detol, ilaa sampai gigit sabun tu tapi kali ni obses gile dengan bau pencuci toilet mr.muscle ni.

MasyaAllah, best gile ok bau pencuci ni. memang perangai orang mengandung ni pelik eh. setiap kali nak mandi, wajib amek benda alah ni then pi sembur dekat lantai ok bukan dalam mangkuk tandas. eeuuw, masih ku tahu bezakan mana yang bersih mana yang kotor. ahh, memang menggila sungguh bau benda nih. khayal..hahaha..

papepon, itu hanyalah pengalaman dan kegilaan yang sementara nak deliver baby ni. inshaAllah soon tak buat perangai tak semengah ni dah. doakan segalanya berjalan lancar dan ilaa & baby selamat. aamiin


Dapat Yang Memahami dan Penyabar Itu Lebih Baik
Saturday, December 17, 2016 • 8:40 PM • 0 comments

Image result for good husband 


Assalamualaikum dan hepy lunch hour!
Hooray, menghitung hari untuk antenatal leave. Bukan tak nak pi kerja tapi dah tak larat nak bawak perut ke hulu ke hilir. kaki iols is suka suki membengkak dengan jayanya. maknanya apa?maksudnya dah semakin menghampiri tarikh due nak deliver AIZ junior. tak zabaanyaaaa!!

Orang cakap, bila isteri mengandung ujian kepada si suami makin tinggi. kenapa?nak layan kerenah si isteri mengandung ni kena ada kesabaran yang tinggi. hanya suami yang penyabar dan yang memahami dapat bersabar dengan kerenah si makhluk pelik ni. macam mana awak layan budak kecil macam tu laa awak layan si isteri. apatah lagi bila si isteri mengandung.

ekceli, tak perlu suami yang ada sixth pack dan tak perlu ada muscle berketul-ketul untuk bantu isteri ketika susah. cukuplah yang tahu tanggungjawab sebagai suami. itu lebih daripada segalanya. inshaAllah rumah tangga bahagia. bila mana kita memerlukan dia, sentiasa ada memberi sokongan dan semangat tiap kali jatuh dan bangun dalam kehidupan seharian kita.

me antara orang yang bertuah memiliki suami yang bertanggungjawab. orang cakap semua tu tak cukup tapi bagi ilaa, if si suami takde tanggungjawab apa lagi kita nak harapkan daripada dia?duit?harta?masa?bukankah itu semua termasuk dalam tanggungjawab si suami jugak? wahai hawa, memilih itu penting tapi biar kena pada cara dan gaya. pilihlah demi kebaikan diri sendiri bukan untuk kepentingan diri.

orang cakap, perangai pasangan kita ni boleh dinilai sejak dalam tempoh perkenalan lagi. its all depend pada diri sendiri untuk sedar atau tidak. mana yang boleh diubah awal, silakan. mana yang nak menyesal dikemudian hari pun silakan. segala tindakan dan keputusan kita hari menentukan siapa kita masa akan datang. trust me, pengajaran hidup sememangnya pahit tapi pahit lagi jika tidak mengambil iktibar dan langkah pencegahan untuk masa depan.*macam takde mengena jerr ^^,.okbai!

#doakanilaamudahbersalinsecaranormal.aamiin

Teruja Menunggu Kehadiran Si Kecil
Monday, November 21, 2016 • 7:10 PM • 0 comments


Assalamualaikum w.b.t
Hai awak! perasan tak kita ni makin hampir kepada penghujung tahun 2016. Alhamdulillah, semua wishlist 2016 ilaa tertunai dan makin teruja bila tahun baru bersama-sama kehadiran si kecil kami. Gotch! nervous sebab still counting hari kejadian and am call that day as a our 2nd BIG DAY. teruja, takut dan of course satu lagi pengalaman baru as a mother.

Fyi, kami tak sempat pon pi holiday or honeymoon disebabkan kekangan masa bekerja. kebetulan cuti pun tak banyak yang tinggal. yelakan, merisik + bertunang + nikah pada tahun yang sama. jadi, banyaklah cuti ambil. its ok, kita tunggu si baby besar sikit kita bawak dia sekali. asben paling excited bawak baby bercuti. amboi, kemain mengalahkan mak dia.

awak yang baca ni, camne ye persiapan korang untuk deliver baby? ilaa ni quite gelabah dan runsing bila tarikh due semakin dekat. yelakan, this is my 1st time. start from barang-barang yang perlu bawa ke hospital untill keadaan di hospital. memang sebelum ni ilaa ada pengalaman jaga 3 orang kakak bersalin di hospital tapi tu jaga orang bersalin tapi kali ni diri-sendiri.gituu ^^,

harap-harap baby keluar pada tarikh due. jangan secara mengejut macam anak ofismate. kandungan baru cecah 8bln dah beranak. tu pun berat baby baru je 1.5kg. kesian sangat kena warded dulu sebab jantung baby lemah sebab terlalu kecil. ilaa doakan agar mak ayah serta baby dorang kuat dan cepat sembuh. aamiin.

haa, memang bila dah masuk 8bulan ni susah nak tido ke awak?baby aktif bergerak pastu asyik mengeras je perut. hahaha. sakitt wei. macam marah plak if salah posisi tido. ke memang macam tu bile dah masuk 4th trimester?macam-macam kan pengalaman ibu mengandung ni. ada yang lebih teruk lagi tak boleh baring terus sebab sakit tulang belakang. ilaa alhamdulillah berkat doa asben,maa abah sakit tu jarang sekali datang.

satu lagi, memang menjadi kegilaan si ibu once dah masuk Manjaku , baby shopping centre and so on. kalau boleh, semua nak rembat semua nak beli. rambang mata jadinya. tengok yang tu berkenan, tengok yang ni berkenan ^^, hamekk kau nak bayar tu baru perasan baju kecil tapi harga haaa terbeliak biji mata. yelakan, kalau boleh yang 1st ni biarlah berkualiti dan puas hati. tak gitu ibu-ibu?ahak!

oklah. sambung kerja dulu. harap bulan depan sempat lagi update blog ni. inshaAllah. bai awak!



Welcome to my blog . Please navigate around happily. And follow me if you like to ;> Don't forget to leave your footsteps so I can visit you back ;3 bold italic underline strike

Diary About Link Stuff


Put your cbox code here ! :)
< Template By: Umi Humaira
Big helped: Wana
Owner: IlaaSuhailaa