Teman Alam Maya

Sunday, February 8, 2015

BILA AKU DIAM



Assalamualaikum
sedihkan bila kehadiran kita langsung tak dihargai.errr,apa maksud ilaa sebenarnya? my mean is sometimes kita dah buat baik dengan orang, jaga tutur kata and tak tunjuk 'kurang sopan' diri. me tak expect dapat balasan baik daripada orang ni sayang. ilaa just terkilan if orang always cari salah kita. heran bin ajaib pom hado. takkan nak jadi tunggul kayu. takkan nak jadi lalang ikot je orang kata. is it i need to follow all the nonsense things?

wallawey, ilaa takkan jadi kerbau cucuk hidung. i've my own manner. buat hal sendiri much better. nak judge ke nak kutuk ke nak mengumpat ke, go on sayang. i never care for useless minded. am not looking for praises. weei ilaa, rajinyya ko. weii ilaa, cantiknya koo. weii ilaa,weii ilaa, wei ilaa. sorry, tak layan and tak makan pujian.SOORY! tak reti nak berbasa-basi semata-mata nk mintak tolong orang.

letihnya nak hadap umpatan orang ni. kekurangan orang lain semuanya nampak. kekurangan diri, ditutupnya rapat-rapat. dusta, palsu dan plastik. thats why ilaa suruh guna cermin orang bukan cermin sendiri. if guna cermin sendiri, semuanya looks PERFECT!how come?so, pandang lah orang sekeliling dan pandanglah ke bawah. takde guna bangga dengan title yang ada pada diri sendiri.kan sayang?

emo itu biasa. marah itu pun biasa. yang luar biasa bila kita tak senang melihat orang lain. kadang-kala, bila Allah timpakan ujian,kejatuhan dan sakit apa sebenarnya Allah nak daripada kita?YES, Allah nak kita muhasabah diri. selama ni apa yang kita lakukan kepada orang sekeliling kita. buat apa yang dilarang dan tinggalkan apa yang disuruh. jadi?you've got your answer. what you give, you get back. adil kan?

menaip kadang-kadang lebih baik daripada berkata-kata dengan manusia. makin di tambahnya amarah kita. makin bertambah lah pulak cerita dongeng orang lain yang sepatutnya tak menjadi mangsa. apa yang ilaa harap, orang yang selalu ada iri hati dan suka mengutuk orang ni, cepat-cepatlah berubah. dibuatnya orang dikutuk tu meninggal, sempat ke nak minta maaf?of course not.

Assalamualaikum




Wednesday, January 28, 2015

PERGI JUA

 

Assalamualaikum..
bukan nak berkira dan bukan nak menunjukkan rasa tak puas hati tapi nak cakap yang hari ni hari yang terakhir bersama partner yang paling akrab. hari ni hari terakhir dia berada di satu tempat kerja ilaa.maybe rezeki dia bukan di sini. apakan daya, mainan manusia memang selalunya begitu. hidup dengan jujur selalu ditindas berbanding dengan hidup dengan kaki kipas ni.

Takpe, rezeki bukan pada manusia tapi pada Maha Pencipta. ilaa percaya ada yang lebih baik menunggu dia suatu hari nanti. InshaAllah tapi pasni datang kerja dengan semangat pom dah semakin hilang. uwaaaa, kenapalah selalu je jadi benda camni dekat ilaa. setiap tahun pula tu. ada je yang pergi tinggalkan ilaa. maybe kena cari partner yang sehidup semati dah kot. gittewww..

bile si partner ilaa takde, wajib dah keseorangan plak laa ilaa. lunch sorang-sorang. buat kerja tak hiraukan orang. pergi kerja balik kerja. macam forever alone lah pulak kan.nasib baik buat bisnes sekali dengan dia. atleast terubat lah gak rindu dekat partner sorang ni. tak kisah lah kan if dia takde rezki dekat sini. maybe rezeki dia dekat luar. who know?

29 Januari 2015 (Khamis) last day bersama partner





Sunday, January 25, 2015

WARNA-WARNI KEHIDUPAN



Assalamualaikum..
syukur nya Ya Allah sebab bisnes semakin lama semakin ada progression. Alhamdulillah. thank you sangat-sangat bagi yang percaya dengan produk makanan yang ilaa jual. nak tahu ilaa jual apa?do visit my ig at @ilaa_suhailaa untuk tengok feedback customer tapi ilaa privatekan ig ilaa buat masa sekarang. kena follow dulu baru, then ilaa approve.wuahhh! kemaen lagi kan. korang doakan agar bisnes ilaa dgn partner ni terus maju dan semakin berkembang. Ameen.

pandang sat dekat quotes kat atas ni. haaa, love damn much this quotes. kecantikan tu hanya dapat tarikan or perhatian orang sekeliling je tapi keperibadian diri dapat buat orang lain suka dan selesa dengan kita because they comes from the truly heart.yezza!!setuju sangat kan. sape-sape pom boleh cantik. ko make up tebal-tebal tadaa sekelip mata boleh jadi barbie doll tapi personaliti diri ni kalau ko buat-buat, kejap je boleh bertahan. lama-lama keluar dengan sendiri your true colour. gittew..


soo, jadilah diri sendiri dengan menjaga tingkah laku dan peribadi diri. iye dop? simple kan?

chau!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...