Teman Alam Maya

Friday, September 26, 2014

Kebenaran itu Lebih Sakit

Assalamualaikum dan selamat errr..selamat pagi korang. what?dah pukul 1.30 pagi tapi mata tak boleh lelap. perut pula dah mula mainkan lagu2 yang meminta diisikan daripada tadi lagi. saja ilaa buat tak endah. nahh, rasakan lapar. asyik makan makan makan. dah bambam ilaa nih. *mengomel dan mengarut lagi.

korang, dengar jela ilaa nak bercerita dan membebel sorang diri even dah lewat malam. cube tengok apa tajuk post ilaa tu. menarik tak?kalau jawab tak, ilaa nak sekeh sorang satu.*aci dop?ilaa gurau jela. Kebenaran itu lebih sakit tapi di tipu itu seribu kali sakit korang. paham tak apa yang ilaa cuba sampaikan?

ilaa mengaku kadang-kadang bile dah tahu kebenaran berkaitan hati dan perasaan ni, jauh lebih sakit. sometimes rela je orang tu kasi jawapan tipu. kononnya nak kasi hati sentiasa berbunga-bunga dan sentiasa disirami dengan kata-kata manis. puii, please berpijak pada bumi yang nyata. tak semua kita minta kita akan dapatkan sayang?

ilaa tak pernah patah hati walaupun broke up dengan 1st love ilaa dulu tapi ilaa mudah patah hati dengan sahabat sendiri. tolonglaa percaya dengan apa ilaa katakan tu. sahabat ni always beside me whether in difficult time or not. always support me in whatever situation. tak pernah nak king control. yang mana tak kena, dia tegur. yang mana betul, dia iakan aja. *heaven

senang  citer, tempat susah dan senang. *tak akan lupa pada mak ayah oke. ilaa tak mau la taruh harapan menggunung pada orang yang tak yakin dengan ilaa. someone advice me not to put a big trust to someone that we do not really know them betterly.ok, ilaa noted yang tu tapi ilaa ada hak untuk sukakakan someone.*gedikk

okehlaa korang, tak mau citer banyak. ilaa doakan yg terbaik untuk semua dan untuk sahabat ilaa sorang ni.diri sendiri tahu apa yang terbaik dan apa yang tidak. selebihnya adalah tawakkal. hidup bukan nak menggatal ke sana ke mari. back to the basic. mencari keredaan Ilahi..

sekian


Saturday, September 13, 2014

Dalam Diam



Assalamualaikum korang
macam ni lah kalau dah hari pertama bekerja. agak liat nak mulakan kerja tu. aiyakk. bangun ila bangun. rajinkan diri anda . no one can make you move melainkan diri sendiri. wahhhh, pagi2 lagi dah love bagai. apa mau buat. dah fallen in love. what??no lah. bukan ila bukan sesiapa. saje je kan nak membebel dalam blog ni daripada tak terusik langsung.

Dalam diam akan ada hati yang terusik. dalam diam, ada hati yang memendam. dalam diam, ada hati yang terluka. memang tak disangkal lagi, dalam diam semua benda tersimpan rapi dalam hati. haduhh, berdrama lagi kali ni si ilaasuhailaa. maafkan saya. mula berbicara lagi pasal hati dan perasaan dan itu semua adalah DALAM DIAM.

quite sukar nak baca hati orang yang tak nak berterus terang. banyak bagi hint melalui kata-kata dan tindakan. yang makin buat kita confuse dan terus confuse dengan perasaan diri sendiri dan perasaan pihak satu lagi. adakah wajar si dia tidak mahu berterus terang kerana tak nak bagi harapan yang menggunung? is it possible benda ni boleh bertahan dalam jangka masa panjang.

ilaa faham dan cuba memahami situasi seperti ini. kita tengok sampai bila 'permainan ni berlangsung' and I'm really excited to know the THE END of the story. wahh, dah tadi cakap drama kan. soo, wajib ada ending dia la kan. tak kira lah HAPPY or SAD ending. can i? titik!  continue work!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...