Teman Alam Maya

Sunday, August 24, 2014

Benci Tapi Sayang


gambar pak cik google

Assalamualaikum and good morning blogger
ceritera cinta dan perasaan ni takkan habis dek kerana peredaran masa dan zaman kerana sudah menjadi lumrah hidup manusia inginkan kasih sayang dan inginkan perhatian. tipulah korang kata tanpa cinta korang boleh hidup. copp! cinta itu tak semestinya couple okeh korang. cinta pada Pencipta, mak ayah, kawan-kawan dan orang sekeliling. wewww, nak cakap pasal cinta ni amatlah meluas.

korang-korang yang ilaa sayang, jangan disebabkan cinta kepada manusia, hilang segalanya. cehh, maaflah banyak skema lah ayat ilaa. you knoe wat korang, benci tapi sayang tu dah menjadi kebiasaan dalam hidup ni. escpecially utk gugurl diluar sana. mulut kata lain hati kata lain. even ilaa sendiri pom camtu. yela kan, perempuan ni banyak hintnya sayang. bukan maen direct je cakap. banyak filternya.

so, bagi korang yang dah terbiasa dengan benci tapi sayang tu kena la rajin buat research sikit pasal hati perempuan atau gelagak benci tapi sayang ni. kadang-kadang emosi tu memainkan peranan yang sangat penting . my mean if someone tengah marah, biasanya mulut dorang cakap macam-macam. tengah marah kot tapi dalam hati dorang tak maksudkannya pom. iye dop?

papepom kan. semua nya bergantung pada diri sendiri dan bergantung pada pada iman. waah, nampak tak lainye ilaa nih.auumm, perasan lagi. just kidding dear. sebenarnya cinta benci itu adalah anugerah. kita sepatutnya kena pandai handle benda tu dgn baik. betul tak?btw, happy working bagi yang bekerja and happy studying bagi yang tengah belajar.baii

Tuesday, August 19, 2014

Belum Berakhir Atau Sudah



Assalamualaikum dan selamat pagi
hari semalam adalah kenangan dan hari ini adalah harapan. yaaa, betul lah kan hidup kita ni macam roda. kejap atas kejap bawah. kejap hepy kejap sedih. you really know what I mean. korang, hargailah kawan baik korang sementara mereka masih ada.

mereka bukan ada ketika senang bahkan ketika kita susah. jangan cari kawan yang suka cari pasal dan penting diri sendiri. masyaAllah, kawan macam tu boleh campak je tepi jalan.*ops,ter'emo sudah. kali ni ila di duga dengan kehadiran kawan baik lelaki. sungguh berbeza dengan kawan girls ni.

dia baik + jujur + sangat tulus orangnya dan of coz seorang yang always supporting me in whatever situation cuma dia jenis tak paham gelagak orang perempuan ni. serious! memang dia zero pasal girl.tak kisah lah dia zero pasal girl janji dia sangat2 baik dan pandai jaga kehormatan orang perempuan.

ilaa sayangkan dia sangat-sangat walaupun sebagai kawan baik dan ilaa doakan yang terbaik supaya dia bertemu jodoh secepat mungkin. aish, dia masih single dan mencari teman hidup. nak tolong adjust kawan, ilaa takde kawan yang single mingle lagi. opss! tipu sangat.

btw, hubungan ilaa dan dia dah tak macam dulu. dah tak rapat macam biasa.sedihnye. ini disebabkan perkara-perkara kecil je tapi mungkin besar bagi dia. sekarang dia tolong jaga ilaa daripada jauh je. dah takde hangout dah takde gurau-gurau and of course maybe dah berakhir untuk selamanya..waaaa.

if dia boleh baca blog ilaa ni pasti dia tahu yang ilaa pom sedih jugak dengan kehilangan teman tapi mesra sorang ni. untuk kebaikan dia dan ilaa, ilaa rela kot jadi kawan normal bukan kawan baik.*mood down giler sambil feeling lagu sedih. percaturan Allah tu dah terbaik. terpulang pada kita je nak hadap cmner. bergantung pada Allah itu lebih baik.kan sayang?

Sunday, August 17, 2014

sakit atau perit?

 

Assalamualaikum and salam 21 syawal
agak terlewat nak bercerita pasal syawal tapi tu bukan niat ila untuk post kali ni. saje nak bercerita pasal emosi dan perasaan. kenangan dan rindu. dun care lah if ada orang cakap ila jiwang or pape jela kan. sememangnya blog ni ila jadikan sebagai second diary which is ila bercerita apa-apa je dalam ni. tak kesah nak muntah ke nak pengsan.hahahaha

sebenarnya quite keliru dengan sayang dan cinta. dulu bukan main bercerita dan nasihat bagai kat kawan-kawan pasal ni. biler dah terkena pada diri sendiri, agak tertekan dan blur. so I choose to follow the flow. ikotlah apa nak jadi. dah letih layan perasaan sendiri ni. bab jodoh ila dah tak nak sentuh. benda tu Allah dah tentukan masa 40 hari dalam kandungan ibu kita lagi.

kadang-kadang hati perempuan ni tetiba boleh jadi sedih. perlukan perhatian lebih and nak sangat orang paham dengan apa yang hati kita nak. thats why hati ni kena jaga leklok. jangan bagi kepada orang yang salah. nanti diri sndiri terluka. am i right sayang? orang yang dah pernah rasa semua ni pasti paham kot apa yang ila cakap

betula lah kan kata ustaz, letakkan orang yg kita sayang dalam doa jangan dalam hati sebab hati kita mudah berbolak balik. hari ni kita sayang esok lusa kita benci. hari ni kita rapat esok lusa terus hilang.

baii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...