Teman Alam Maya

Sunday, July 5, 2015

19 Ramadhan

 
kredit : google image

Assalamualaikum dan salam 19 Ramadhan. 
kali ni ilaa nak share ganjaran pahala sepanjang bulan Ramadhan . walaupun bakal berakhir tidak lama lagi, tapi ganjaran pahala ni tetap diperolehi sepanjang bulan mulia ni.  ini bukan ayat ustazah segera. berani cakap ilaa macam-macam, ilaa sekeh korang kang..hahaha..dah nak mula meroyan dalam blog sendiri.

apa yang penting, korang kena baca apa yang ilaa share ni. tak rugi taw. good for you and good for me gittew. alang-alang raya pon da makin hampir, pe planning korang?baju raya?kasut raya?kereta raya?laki bini raya?opss,salah-salah. kad raya?jalan raya and watever berkaitan dgn raya kecuali hantu raya.hee. mesti dah 99% kan dah siap untuk raya.

makin dekat makin gelabah lah ilaa sebab order untuk raya makin banyak. alhamdulillah. rezki berniaga.belajar benda baru and belajar to handle something that came in one time. sampai bila kita nak berada di takuk yang lama kan sayang. tiba masanya we need to learn new big things in our life. ouch, speaking lagi den.

ok lah. sambung kerja. okbai!


Sunday, June 28, 2015

Tak Siapa Tahu



Assalamualaikun dan salam 11 Ramadhan..
nak rest jap sebelom continue kerja. boleh kan?cun! ilaa paling suka tau doodle or kartun lukisan simple macam ni. lebih prefer kata-kata nasihat disampaikan dalam bentuk lukisan berbanding dengan perkataan. siapa macam saya?kita geng!!mudah paham dan agak interested. betol tak?

cintan-cintun. tak habis-habis tajuk cenggini. demm.tetiba teringat kata-kata someone dekat ilaa. dia cakap gaya penulisan , chatting ke hape ke mesti sama lagak dengan percakapan harian. toink kena atas batang hidung sendiri. direct line sangat partner sorang ni. ishh, iols tak kesahlah. yang duk perli ni laa hari-hari ada dengan dia *senyum.

tahun ni tahun paling kuat diduga part HATI. nak buat camne kan, umur dah makin meningkat. tak tua lagi tapi dah gesa suruh nikah.hahahaha. kalaulah jodoh tu senang just like petik jari, takde lah sampai sekarang ilaa single. partner yang ilaa maksud kan tadi adalah partner biz ilaa. me and him dah macam sibling. *5bintang!

sebenarnya kan, kita tak boleh letak harapan tinggi pada yang tak betol-betol sudi dengan kita. seyesly, jangan letak terlalu tinggi. nanti korang akan kecewa tahap dewa. mulalah mengarut bagai bila dah tak boleh terima bila kita tepuk sebelah tangan, there's no way except melupakan dan move on dengan hidup baru.pandai betol cakap si ilaa nih. kena pada diri sendiri mau pengsan. =.='

pesanan hati :
Lambat atau cepat itu bukanlah sesuatu yang mudah untuk diterima si hati. Lain orang lain ragam pemiliknya. Berkata-kata itu mudah namun untuk menunaikannya itu adalah suatu yang sangat sukar. Berpura-pura tersenyum walaupun hati terbeban dengan pelbagai masalah. Kita mula daripada A inshaAllah, lama-kelamaan Allah titipkan kekuatan pada diri tanpa kita sedar pengalaman sebelum ni sedikit pun tidak goyahkan hati kita untuk hari yang mendatang.

Monday, June 22, 2015

6 Ramadhan


Assalamualaikum..
alhamdulillah. Dah masuk hari ke 6 kite berpuasa. dalam bulan mulia ni macam-macam dugaan lah terima. dari segi masa, kewangan tenaga and so on lah. bukan senang nak berniaga dalam bulan puasa ni sayang. nampak biasa je tapi penat ya amat dong. pagi sampai petang kerja ofis. petang sampai malam turn utk bisnes pula. btw, ilaa tak kesah sebab semua ni berbaloi-baloi. ada hasilnya.syukurrr. Alang-alang dah bercakap pasal Ramadhan, jom kita tengok apa doa untuk Ramadhan hari yang ke - 6 :


 

Dah baca?aamiin. bagus bangat. dapat pahala dah korang sambil-sambil cari ilmu dapat berkat ramadhan. mintak doa daripada Allah agar terhindar diri daripada benda-benda yang tak baik sepanjang Ramadhan ye awak . InshaAllah. psst, korang berbuka puasa dengan apa ye hari ni? ce cter?heee..

kbai!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...