Teman Alam Maya

Saturday, September 13, 2014

Dalam Diam



Assalamualaikum korang
macam ni lah kalau dah hari pertama bekerja. agak liat nak mulakan kerja tu. aiyakk. bangun ila bangun. rajinkan diri anda . no one can make you move melainkan diri sendiri. wahhhh, pagi2 lagi dah love bagai. apa mau buat. dah fallen in love. what??no lah. bukan ila bukan sesiapa. saje je kan nak membebel dalam blog ni daripada tak terusik langsung.

Dalam diam akan ada hati yang terusik. dalam diam, ada hati yang memendam. dalam diam, ada hati yang terluka. memang tak disangkal lagi, dalam diam semua benda tersimpan rapi dalam hati. haduhh, berdrama lagi kali ni si ilaasuhailaa. maafkan saya. mula berbicara lagi pasal hati dan perasaan dan itu semua adalah DALAM DIAM.

quite sukar nak baca hati orang yang tak nak berterus terang. banyak bagi hint melalui kata-kata dan tindakan. yang makin buat kita confuse dan terus confuse dengan perasaan diri sendiri dan perasaan pihak satu lagi. adakah wajar si dia tidak mahu berterus terang kerana tak nak bagi harapan yang menggunung? is it possible benda ni boleh bertahan dalam jangka masa panjang.

ilaa faham dan cuba memahami situasi seperti ini. kita tengok sampai bila 'permainan ni berlangsung' and I'm really excited to know the THE END of the story. wahh, dah tadi cakap drama kan. soo, wajib ada ending dia la kan. tak kira lah HAPPY or SAD ending. can i? titik!  continue work!

Tuesday, September 9, 2014

RABU YANG BISU | WORDLESS WEDNESDAY

POST YANG KE 600



Assalamualaikum dan selamat pagi
yeayy, allhamdulillah. ini adalah post yang ke-600 ilaa. see, suka sangat bercerita dan membebel dalam blog ni sampai tak perasan post kita dah banyak.wuyoooo, kite suke sangat baca blog sendiri syok sendiri. wuyooo, ayat macam nak mintak lempang. grr, sewel ke ape entah si ilaasuhailaa ni. mengarut je banyak kan.

okey, sila baca gambar yang ilaa post tu. baca dan sila pikir sejenak. adakah kita patot amek hal or tidak dengan kata-kata tu?yes, you should take it and put it into your mind. wahai sayang-sayang ilaa, sila amek pengajaran dengan apa yang telah terjadi disekeliling kita. ketika susah dan bila mana ketika senang serta orang yang telah menjatuhkan kita selama ni.

sebenanrnya, hidup ni memang selamanya indah. ombak yang tenang pom boleh bergelora apatah lagi kehidupan kita yang sentiasa ada rintangan dan ujian. iye dop? ujian itu adalah asam garam kite. juga sebagai peringatan supaya tidak terlalu leka dan lupa pada orang yang lebih susah daripada kita. bila ada masalah, barulah pandai muhasabah diri.

Ya Allah,bila diri sendiri jatuh. hanya Allah saja tahu betapa gelapnya dunia kita tapi bila semua tu dah berlalu, dalam tak sedar kita dah semakin kuat dan matang. apa yang Allah tetapkan dan aturkan semuanya cantik-cantik belaka. bergantung pada diri sendiri untuk hadap semua ni. InsyaAllah. Allah sentiasa ada untuk mendengar tiap rintihan hambaNya.

got to go now. chauu! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...