Teman Alam Maya

Wednesday, July 23, 2014

Salam Aidilfitri 2014

pinjam dengan atok google

Assalamualaikum..
hyee korang. masyaAllah, cepat sangat masa berlalu kan sayang. seriously tak terasa lama pun puasa tup-tup dah nak raya. so, welcome to jam.heee. maksudnya jalan raya dah mula penuh dengan warga perantau diluar sana. meriah sakan naa. eksaited pula nak beraya tahun ni. maklumlahkan tahun ni first time nak kasi duit raya.auuumm

bagi warga perantau ke sape-sape je, please la berhati-hati di jalan raya. tolong drive leklok. jangan disebabkan teroberr eksaited nak balik kampung, sampai tak nampak bahayanya di jalan raya. no okey sayang. biar lambat asal selamat. tak larinya rumah tu. lambat cepat sampai jugak korang di kampung halaman.

psstt, baju raya korang dah siap belum?haha..ayat dalam kad raya. k lah korang. di sini ilaa ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin kepada semua blogger yang ila sayang ketat2 ni dan ila jugak ingin memohon ampun maaf daripada hujung rambut hingga hujung kaki sekiranya ada terlanjur kata, terngumpat dengan sengaja atau tidak. termarah secara tidak sedar. salam kosong-kosong ek korang.

Salam Aidilfitri sayang. do take care yourself ok.

Tuesday, July 8, 2014

Bazar Ramadhan




sumber : google image

Assalamualaikum dan salam Ramadhan
tercuit hati pasal bazar Ramadhan tahun 2014 ni. tahun lepas sebagai pekerja airline tahun ni sebagai pekerja gomen. banyak plak perubahan dan kelainan ilaa dapat. dulu tiap kali masuk kerja, wajib pi bazar berdekatan dengan Aiport. sekarang, jarang-jarang je.

Gambar kat atas tu antara kedai yang paling laku macam barang panas gitew tiap kali puasa. satu periuk besar tu kejap je dorang jual. perhh, memang terbaik la kan nasi beriani ni.nak cube kena datang Kelantan and boleh pi bazar Kota Bharu berdekatan dengan stadium. makk aii, orang tu tak payah cakap. ramai sangat macam semut pon hado

yang paling feveret bila pi bazar ni sudah tentu tang makanan dan kuih muih. gulp, telan airliur lah korang. rambang mata pula tu. tak tahu nak beli yang mana satu. cop! jangan ikut nafsu. belilah mana yang perlu. kalau ikotkan hati sangat, satu bazar nak beli kan2.

kuih muih pula macam2 rupa. colourful gitew. bau pom sodaap. opss, tak pasal2 kan makruh.ok, dah2. psst, bazar Ramadhan dekat tempat korang paling femes apa ek?cer bagitahu ilaa. mane tahu boleh buat panduan berbuka di tempat orang.teheee

 


Wednesday, July 2, 2014

kenangan itu indah

 
google image

Assalamualaikum dan salam 3 Ramadhan korang.
alhamdulillah, sepanjang 3 hari berpuasa takde lagi rintangan dan ujian yang besar yang boleh melemahkan iman yang boleh buat diri ilaa down. copp,tetiba macam terlalu formal menulis blog kali ni. wewww, yang dah ngatuk bertambah mengantuk. entah-entah pengsan dulu sebelum ila membebel dalam blog ni.

kenangan itu indah jika ada yang pandai menghargai kehadiran orang yang tersayang. what I really means are mak ayah kita, family, adik beradik , kawan-kawan dan saudara-mara kita. disebabkan mereka semua, hidup kita ceria hidup kita selalu dipenuhi dengan kenangan. what about pakwe??nahhh, it should be the last thing in our memory. I guess soo.

sekarang ni nak abadikan kenangan tu senang je. amek gamba terus simpan dalam memori telefon. cenggitu lagi senang.hurm, bagi ila kenangan tu lebih baik daripada 1juta gambar sekalipom. apa yang penting, semua itu tetap terpahat di hati walaupun dah bersarang dah berkulat.

korang2, jangan hapuskan tiap kenangan yang sangat berharga. teruk macam mana sekalipon kenangan kita dengan orang yang kita benci, cukuplah sekadar peringatan. iye dop sayang? bergantung pada diri sendiri nak abadikan semua tu dengan cara bagaimana sekali pom. benda yang terjadi kadang2 bukan kehendak diri.

selamat berbuka puasa korang!

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...