Teman Alam Maya

Saturday, July 11, 2015

Salam Aidilfitri dari kami

 Staf admin Fakulti Perubatan Veterinar (UMK)


with mak-mak dara okey. iols je sorang anak dara.ngee

 macam-macam gayo

pose sopan hakak bagi.

okeyhlah, jarang bena ilaa share gambar dalam blog ni. wish all Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin. Mohon ampun maaf daripada hujung rambut ke hujung kaki andai diri ini tersalah cakap, terlepas pandang dan tersalah laku samada dalam sedar mahupun tidak. salam kosong-kosong okey awak.

p/s : mohon kawan-kawan semua berhati-hati di jalan raya. jangan laju-laju ok. biar lambat asal selamat dan ingatlah orang yg tersayang.




Sunday, July 5, 2015

19 Ramadhan

 
kredit : google image

Assalamualaikum dan salam 19 Ramadhan. 
kali ni ilaa nak share ganjaran pahala sepanjang bulan Ramadhan . walaupun bakal berakhir tidak lama lagi, tapi ganjaran pahala ni tetap diperolehi sepanjang bulan mulia ni.  ini bukan ayat ustazah segera. berani cakap ilaa macam-macam, ilaa sekeh korang kang..hahaha..dah nak mula meroyan dalam blog sendiri.

apa yang penting, korang kena baca apa yang ilaa share ni. tak rugi taw. good for you and good for me gittew. alang-alang raya pon da makin hampir, pe planning korang?baju raya?kasut raya?kereta raya?laki bini raya?opss,salah-salah. kad raya?jalan raya and watever berkaitan dgn raya kecuali hantu raya.hee. mesti dah 99% kan dah siap untuk raya.

makin dekat makin gelabah lah ilaa sebab order untuk raya makin banyak. alhamdulillah. rezki berniaga.belajar benda baru and belajar to handle something that came in one time. sampai bila kita nak berada di takuk yang lama kan sayang. tiba masanya we need to learn new big things in our life. ouch, speaking lagi den.

ok lah. sambung kerja. okbai!


Sunday, June 28, 2015

Tak Siapa Tahu



Assalamualaikun dan salam 11 Ramadhan..
nak rest jap sebelom continue kerja. boleh kan?cun! ilaa paling suka tau doodle or kartun lukisan simple macam ni. lebih prefer kata-kata nasihat disampaikan dalam bentuk lukisan berbanding dengan perkataan. siapa macam saya?kita geng!!mudah paham dan agak interested. betol tak?

cintan-cintun. tak habis-habis tajuk cenggini. demm.tetiba teringat kata-kata someone dekat ilaa. dia cakap gaya penulisan , chatting ke hape ke mesti sama lagak dengan percakapan harian. toink kena atas batang hidung sendiri. direct line sangat partner sorang ni. ishh, iols tak kesahlah. yang duk perli ni laa hari-hari ada dengan dia *senyum.

tahun ni tahun paling kuat diduga part HATI. nak buat camne kan, umur dah makin meningkat. tak tua lagi tapi dah gesa suruh nikah.hahahaha. kalaulah jodoh tu senang just like petik jari, takde lah sampai sekarang ilaa single. partner yang ilaa maksud kan tadi adalah partner biz ilaa. me and him dah macam sibling. *5bintang!

sebenarnya kan, kita tak boleh letak harapan tinggi pada yang tak betol-betol sudi dengan kita. seyesly, jangan letak terlalu tinggi. nanti korang akan kecewa tahap dewa. mulalah mengarut bagai bila dah tak boleh terima bila kita tepuk sebelah tangan, there's no way except melupakan dan move on dengan hidup baru.pandai betol cakap si ilaa nih. kena pada diri sendiri mau pengsan. =.='

pesanan hati :
Lambat atau cepat itu bukanlah sesuatu yang mudah untuk diterima si hati. Lain orang lain ragam pemiliknya. Berkata-kata itu mudah namun untuk menunaikannya itu adalah suatu yang sangat sukar. Berpura-pura tersenyum walaupun hati terbeban dengan pelbagai masalah. Kita mula daripada A inshaAllah, lama-kelamaan Allah titipkan kekuatan pada diri tanpa kita sedar pengalaman sebelum ni sedikit pun tidak goyahkan hati kita untuk hari yang mendatang.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...