<
IlaaSuhailaa
Hai April 2017
Saturday, April 1, 2017 • 9:45 PM • 0 comments




Image result for im backAssalamualaikum..
Hai April 2017. Tak berkesempatan wish tahun baru disebabkan ilaa deliver baby 11 hari awal daripada tarikh due iaitu 10/01/2017. Alhamdulillah I got baby boy Muhammad Aqil bin Alif Ismail :). Dilahirkan 30/12/2016 Jumaat seberat 2.89 kg setelah usai waktu subuh. Alhamdulillah.

Sekarang ni Aqil dah 3bulan. Yeayy! then ilaa dah mual masuk kerja terpaksa tinggal Aqil dengan mil. I is sedih sangat sebab Aqil tak nak minum susu botol :(. Dulu ok je minum susu botol tapi bila seminggu awal nak masuk kerja, tup-tup tak nak. Aiseyy camne ni Aqil. Lagi lah ilaa runsing.

Dugaan ibu bekerja kan awak. Nak kena tinggal anak demi mencari rezeki. Nasib baik ada mil dan pengasuh . Dahla dekat dengan tempat kerja. Lagi senang ilaa nak balik if ada pape masalah dengan Aqil. Syukur kepada Allah always bagi apa yang terbaik untuk hambaNya.

Sepatutnya Aqil kena cucuk cukup 3bulan semalam. Tup-tup demam. Macam tahu-tahu jer kena jumpa doc. Cerdik betul budak sekarang ni. Harap Sabtu ni dia tak demam lah. Kalau tak, siannyaa. Tak boleh cakap camne :(.

Okbai!

Kegilaan Baru - Mr.Muscle Pencuci Toilet
Wednesday, December 28, 2016 • 7:08 PM • 0 comments

Image result for mr.muscle toilet 

Assalamualaikum..
Selamat pagi awak. hari ini hari terakhir ilaa bekerja sebab bermula minggu depan 1 Januari 2017 ilaa dah mula maternity leave. segala debaran dah bermula sebab tarikh due dah tak lama dah. macam-macam dalam pikiran ilaa. fikir situasi bersalin macam mana and of course asben turut terkena tempiasnya sekali. maklumlah anak pertama, no experience lagi.

Kegilaan apakah ilaa maksud kan tu?tuu..tuu..tengok gambar tu. apa kena mengena dengan pencuci toilet?hahahaa, tolong jangan gelak macam orang gils ok. ini kenyataannya. dulu bila bau sabun tokol detol, ilaa sampai gigit sabun tu tapi kali ni obses gile dengan bau pencuci toilet mr.muscle ni.

MasyaAllah, best gile ok bau pencuci ni. memang perangai orang mengandung ni pelik eh. setiap kali nak mandi, wajib amek benda alah ni then pi sembur dekat lantai ok bukan dalam mangkuk tandas. eeuuw, masih ku tahu bezakan mana yang bersih mana yang kotor. ahh, memang menggila sungguh bau benda nih. khayal..hahaha..

papepon, itu hanyalah pengalaman dan kegilaan yang sementara nak deliver baby ni. inshaAllah soon tak buat perangai tak semengah ni dah. doakan segalanya berjalan lancar dan ilaa & baby selamat. aamiin


Dapat Yang Memahami dan Penyabar Itu Lebih Baik
Saturday, December 17, 2016 • 8:40 PM • 0 comments

Image result for good husband 


Assalamualaikum dan hepy lunch hour!
Hooray, menghitung hari untuk antenatal leave. Bukan tak nak pi kerja tapi dah tak larat nak bawak perut ke hulu ke hilir. kaki iols is suka suki membengkak dengan jayanya. maknanya apa?maksudnya dah semakin menghampiri tarikh due nak deliver AIZ junior. tak zabaanyaaaa!!

Orang cakap, bila isteri mengandung ujian kepada si suami makin tinggi. kenapa?nak layan kerenah si isteri mengandung ni kena ada kesabaran yang tinggi. hanya suami yang penyabar dan yang memahami dapat bersabar dengan kerenah si makhluk pelik ni. macam mana awak layan budak kecil macam tu laa awak layan si isteri. apatah lagi bila si isteri mengandung.

ekceli, tak perlu suami yang ada sixth pack dan tak perlu ada muscle berketul-ketul untuk bantu isteri ketika susah. cukuplah yang tahu tanggungjawab sebagai suami. itu lebih daripada segalanya. inshaAllah rumah tangga bahagia. bila mana kita memerlukan dia, sentiasa ada memberi sokongan dan semangat tiap kali jatuh dan bangun dalam kehidupan seharian kita.

me antara orang yang bertuah memiliki suami yang bertanggungjawab. orang cakap semua tu tak cukup tapi bagi ilaa, if si suami takde tanggungjawab apa lagi kita nak harapkan daripada dia?duit?harta?masa?bukankah itu semua termasuk dalam tanggungjawab si suami jugak? wahai hawa, memilih itu penting tapi biar kena pada cara dan gaya. pilihlah demi kebaikan diri sendiri bukan untuk kepentingan diri.

orang cakap, perangai pasangan kita ni boleh dinilai sejak dalam tempoh perkenalan lagi. its all depend pada diri sendiri untuk sedar atau tidak. mana yang boleh diubah awal, silakan. mana yang nak menyesal dikemudian hari pun silakan. segala tindakan dan keputusan kita hari menentukan siapa kita masa akan datang. trust me, pengajaran hidup sememangnya pahit tapi pahit lagi jika tidak mengambil iktibar dan langkah pencegahan untuk masa depan.*macam takde mengena jerr ^^,.okbai!

#doakanilaamudahbersalinsecaranormal.aamiin



Welcome to my blog . Please navigate around happily. And follow me if you like to ;> Don't forget to leave your footsteps so I can visit you back ;3 bold italic underline strike

Diary About Link Stuff


Put your cbox code here ! :)
< Template By: Umi Humaira
Big helped: Wana
Owner: IlaaSuhailaa