Teman Alam Maya

Saturday, February 13, 2016

Mrs. AIZ



Assalamualaikum..
Selamat pagi. Alhamdulillah 9 Februari 2016 (Selasa) ilaa dah selamat menjadi isteri yang sah kepada AIZ which is he's my only FP for the past 6days ago. Syukur sangat sebab majlis berjalan dengan lancar walaupun AIZ agak nervous sampai tak lena tido malam asyik duk pikir nak hadap imam. mana taknya, asyik duk dengar orang cakap tok imam tanya macam-macam. padahal tak pon.

Sekejap je rasa perjalanan dan ujian Allah bagi nak sampai ke tahap ni.Semuanya kerana Allah. mendirikan masjid bukan benda main-main awak. jangan cakap hanya menghalalkan apa yang haram tetapi semua ni adalah suatu tanggungjawab.saling melengkapi each other.

Dun looking for perfect life awak. bahkan kita yang melengkapkan partner kita. saling memahami dan saling menerima apa yang kurang dan lebih. dun you ever judge partner kita macam kita ni malaikat. its ok if kita terkejut dengan kekurangan partner , belajar slow-slow untuk kenal pasangan sehidup semati kita. benda kecik jangan besarkan dan ambil serius. 

orang cakap kehidupan rumah tangga bukan macam dalam drama melayu,korea or any movie yang pernah kita tengok. bukan sama sekali. kita kena facing bahtera ni dengan iman,sabar dan toleransi. kita berkahwin kerana Allah dan ia merupakan ibadah kita kepada Pencipta. Melengkapkan separuh iman kita.

Jangan runsing dengan siapa kita berjodoh. Allah dah tetapkan semua tu sejak kita dalam perut ibu kita lagi. yang penting pandai jaga kehormatan diri then Allah give you the best jodoh to you. inshaAllah.

p/s:
Dear husband,
please bring me to the right path, the right way to Allah. May our marriage bring us a lot of happiness, barakah and rahmat from Allah s.w.t. InshaAllah.aamiin

Sunday, January 31, 2016

Perasaan Apakah Ini?

 

Assalamualaikum and selamat petang awak!
Almost a week im going to be someone wife. Ya Allah, nervous sangat. macam-macam perasaan ada sekarang ni. giler tak. perkahwinan adalah satu perjudian hidup till forever bersama-sama partner life kita. baik buruk pasangan kena terima seadanya. no more jadi judges. no more cari kelemahan pasangan. betulkan apa yang kurang dan yang lebih itu adalah reward utk kita.

Dupdapdupdap. Nak makan pon tak lalu. macam lah aku yang kena terima nikah dengan tok kadi*tutupmulut. ahak. you noe wat, hidup berumah tangga ni bukan sekadar menghalalkan apa yang haram tetapi ia adalah satu fasa di mana kita diuji dan terus diuji dengan perangai dan sikap pasangan kita. how far you can go together untuk facing ujian by ujian yang bakal tiba.*deep

Dear FP,
how fast time fly together with the pahit manis moment untill we've reach the wonderful dreams (married) that we actually do not expect all things happen in a short time. Please be a good imam to me till hereafter. Yes, semua benda boleh diucapkan dengan kata-kata tapi tak semestinya mampu dilakukan dengan serta-merta. Everyone needs time to change and accept something new to learn sebab kita bukan malaikat dan bukan nabi. am i right FP?
p/s:even ilaa tahu fp xbaca blog ni, ilaa still harap he is one of the loyal silent reader blog ni*ahak!)

dah puas membebel dah puas mengarang, ilaa chau dulu. nak je menjerit IM GETTING MARRIED!!gituuu kawww!!okbai!

Tuesday, January 19, 2016

I'm Happy to Have You


Assalamualaikum..
Selamat petang dan selamat tahun baru. New life new hope and new wishes. Waa, something precious just around the corner. Bakal melabuhkan bulan terakhir as a single girl and will be someone partner forever. InshaAllah. Segala ujian akhirnya menampakkan hasil,segala kegelapan membawa sinar baru dalam hidup ilaa.

I never expect that he will be my man inshaAllah for forever till hereafter. Aamiin. Ada jugak orang yang nak dekat ilaa yang soo childish.*janjisayangilaa . ilaa tabik spring lah dekat FP sebab boleh layan kerenah ilaa dengan sabar. tak pernah nak marah-marah tak pernah berkasar dengan ilaa walaupun dah macam-macam cara ilaa uji kesabaran dia. Alhamdulillah..

Dia dah banyak berubah. Yang matang semakin matang. tak pernah shows bad manner. pandai pula ambil hati orang tua. so that my maa abah sukakan dia. nanti boleh jadi favourite menantu okey fp.InshaAllah. Doakan majlis kami berjalan dengan lancar dan semoga ikatan ini sentiasa di bawah lindungan dan rahmatNya. Aamiin.

p/s: thank you for being with me. thank you for choosing me as your life partner. thank you for guiding me a lot. thanx fp!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...