Teman Alam Maya

Wednesday, October 15, 2014

Teringin Pergi Bercuti


 Assalamualaikum
wahh, cepatnya masa berlalu. dah hampir penghujung tahun 2014. Ya Allah, pantas masa berlalu kan. pejam celik pejam celik, umur pom makin meningkat. weeewwww, hidup plak makin mencabar dengan costing hidup makin tinggi. kerja pom kena makin kuat demi sesuap nasi. copp, nak bercerita pasal cuti terrbebel benda lain. hampeh =.='


 masa ni naik malindo air from KLIA to KK

huntungnya boleh pergi bercuti jauh nun di sana bersama-sama family dan orang yang tersayang or kawan-kawan. boleh relax minda boleh goyang kaki boleh bersuka ria. bestnya boleh spend time untuk diri sendiri. the most part ilaa suka adalah SHOPPING! orang perempuan kan, tak boleh lari dah daripada benda macam tu. iye dop? tak suke shopping tu agak pelik tapi tak kesah laa. dorang punye life kan.

 
yang ni pula masa stay dekat The Klagan Hotel, Kota Kinabalu Sabah. selesa gilerrrrrrrr!

nak pasang niat jap nak doa agar one day or in short time, ilaa dapat bercuti and stay hotel yang superb selesa. nak pi honeymoon lah kalau camtu tapi tak kahwin lagi. canne tu?hahaha. takdelah, takkan nak pi honeymoon tanpa husband. wayar putus ke hape tu. InshaAllah, bila ada peluang pergi holiday jauh-jauh, I would appreciate those things and akan kenang benda tu sampai bila-bila

if nak pi sekarang pom boleh tapi permission parents kita tu sangat penting. takkan kita nak pergi dengan kawan-kawan tapi hati mak ayah kita tak senang. dibuatnya benda tak baik berlaku, siapa yang susah siapa yang sedih and marah? of course la mak ayah kita kan sayang. korbankan dulu untuk enjoy bersama-sama kawan, spend time dulu dengan family.*baik plop

btw, korang yang dah berpeluang cuti ke luar negara, korang patot syukur kan. dahlah jauh best plak tu dapat merantau negara orang. weeeeewwww, bestnyeeeeeeeeeeeeee!!!

k bai!

Monday, October 6, 2014

Datang Tanpa Diundang

Ihsan google imej

Assalamualaikum korang..
belum terlambat lagikan untuk ilaa mengucapkan Salam Aidiladha buat semua blogger dan err penyinggah blog ilaasuhailaa. haaa, jangan makan daging banyak sangat taw nanti sakit plak.dahla sakit, berat badan pon toink2 naik berganda-ganda. haduh, tak pasai-pasai kemurungan sorang diri. nonono, jangan buat camtu sayang ye. tak elok.

Datang tanpa diundang pergi tanpa dipinta. wahh, lagi-lagi ayat cheese meleleh. uik sayang, apa yang datang tanpa diundang dan pergi tanpa dipinta tu? orang kaa perasaan ka menatang ka. pape jela. dapat jawab pom bukan dapat hadiah.kuikuikui. tapi ilaa nak citer ni pasai orang pon ada, perasaan pom hadoo.

kadang-kadang Allah hadirkan orang yang baik dan sentiasa ada bersama kita ketika susah dan senang. tanpa kita sedar, kehadiran orang tersebut sedikit sebanyak mengubah cara pergaulan, percakapan dan pemikiran kita. tapii, selama mana mereka akan kekal dengan kita selama mana mereka akan ada dengan kita?bergantung kepada individu itu sendiri untuk menerima kelemahan dan kelebihan masing-masing.

jangan menaruh harapan yang tinggi terhadap sesuatu yang kita sendiri tak pasti. rugi,rugi dan rugi. takot diri sendiri tersungkur di tengah jalan. itu ila tak kesah, yang ilaa kesah if gantung tak bertali. camno plop tu?kejam kan. takde hangin atau ribut, terus menghilangkan diri. kalau tak nak pom, bagitahu ler sepatah. nak cakap nak, tak nak cakaplah tak nak. tak susah kan sayang?

cinta itu tak salah. yang salah if tak kena pada tempat dan gaya. bertemu orang yang salah tu bukan kehendak kita. maybe we need to learn something new with that. ambil pengajaran dan bukan terus leka. ilaa sendiri pom tak pandai sangat cintan cintun ni. sekadar membebel kosong. aci dop?

g.bai







Friday, September 26, 2014

Kebenaran itu Lebih Sakit

Assalamualaikum dan selamat errr..selamat pagi korang. what?dah pukul 1.30 pagi tapi mata tak boleh lelap. perut pula dah mula mainkan lagu2 yang meminta diisikan daripada tadi lagi. saja ilaa buat tak endah. nahh, rasakan lapar. asyik makan makan makan. dah bambam ilaa nih. *mengomel dan mengarut lagi.

korang, dengar jela ilaa nak bercerita dan membebel sorang diri even dah lewat malam. cube tengok apa tajuk post ilaa tu. menarik tak?kalau jawab tak, ilaa nak sekeh sorang satu.*aci dop?ilaa gurau jela. Kebenaran itu lebih sakit tapi di tipu itu seribu kali sakit korang. paham tak apa yang ilaa cuba sampaikan?

ilaa mengaku kadang-kadang bile dah tahu kebenaran berkaitan hati dan perasaan ni, jauh lebih sakit. sometimes rela je orang tu kasi jawapan tipu. kononnya nak kasi hati sentiasa berbunga-bunga dan sentiasa disirami dengan kata-kata manis. puii, please berpijak pada bumi yang nyata. tak semua kita minta kita akan dapatkan sayang?

ilaa tak pernah patah hati walaupun broke up dengan 1st love ilaa dulu tapi ilaa mudah patah hati dengan sahabat sendiri. tolonglaa percaya dengan apa ilaa katakan tu. sahabat ni always beside me whether in difficult time or not. always support me in whatever situation. tak pernah nak king control. yang mana tak kena, dia tegur. yang mana betul, dia iakan aja. *heaven

senang  citer, tempat susah dan senang. *tak akan lupa pada mak ayah oke. ilaa tak mau la taruh harapan menggunung pada orang yang tak yakin dengan ilaa. someone advice me not to put a big trust to someone that we do not really know them betterly.ok, ilaa noted yang tu tapi ilaa ada hak untuk sukakakan someone.*gedikk

okehlaa korang, tak mau citer banyak. ilaa doakan yg terbaik untuk semua dan untuk sahabat ilaa sorang ni.diri sendiri tahu apa yang terbaik dan apa yang tidak. selebihnya adalah tawakkal. hidup bukan nak menggatal ke sana ke mari. back to the basic. mencari keredaan Ilahi..

sekian


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...