Teman Alam Maya

Sunday, April 26, 2015

TAK CUKUP MASA

 

Assalamualaikum..selamat tengahari..
weh korang perasan tak yang bulan Ramadhan is coming soon?perasan tak?tak?nampak sangat lettew tak amek hal. tahun ni pasti Ramadhan berbeza buat kawan-kawan ilaa yang dah berumahtangga batu ni. lebih-lebih lagi yang baru dapat baby.  kemaen happening satu family dah lengkap. eh cop! macam lari tajuk plak.*maaf

sebenarnya kan, sekarang ni masa sangat-sangat berharga. once dah lose satu minit rasa macam dah rugi satu hari. kenapa?sebab sekarang ni terpaksa bahagikan masa untuk bisnes dan of course waktu office hour. fuhh, seyesly penat sangat penat tapi Allah saja tahu seronok sangat berbisnes ni. mana taknya, hasil susah payah kite tu dapat tengok depan mata je. *hepy

btw, ilaa tak pernah nak expect dapat more than that. i just wish my life going smoothly. being happy with family and also my future partner?again partner?hurmm, sekarang ni just nak achieve goal dalam hidup. jiwa rasa kosong sebab amalan tambahan untuk bekalan akhirat tak di top up kan lagi =.=. hidup plak makin singkat tapi masih tak sedar  lagikan ajal maut tu bila-bila masa je datang menjemput.

for now,thank you



Monday, March 30, 2015

Aku Pilih Bahagia



Assalamualaikum..
morning korang. i'm kinda love the quotes and those simple picture tat given 1001 meanings. wahh, berbungaa kau bila baca ayat-ayat suweet gittew. ambil sebagai motivasi or boleh juga sebagai semangat diri-sendiri. iye dop?cun!

semua orang pilih bahagia. no one pilih derita. melainkan korang ni 'special' my mean ermm tak berapa betol."jangan marah naaa. sesetengah orang mungkin rebah kot bila melibatkan hati dan perasaan ni. rebah tak bangun-bangun.komaa teruihh.nonono lah sayang. cintakan Maha Pencipta dulu baru diikuti cinta kepada manusia. ubat untuk hati ni memang susah nak cari. susah nak ubati sebab melibatkan perasaan dan semangat dalam diri.

ilaa tak pernah jatuh hati sampai diri sendiri ni angau. masih lagi dalam peringkat jaga-jaga. mana tahukan takot dipermainkan orang. yelakan, hati manusia ni mudah berubah-ubah .kejap sayang kejap benci. yang tinggal hanyalah kenangan. tak gitu?semua tu terpulang pada diri-sendiri. niat dalam diri agar Allah permudahkan jodoh kita. dipertemukan dengan orang baik-baik. Ameen.

jika aku bukan jalanmu
ku berhenti mengharapkanmu
jika aku memang tercipta untukmu
ku kan memilikimu
jodoh pasti bertemu


lirik lagu by Afgan 'Jodoh Pasti Bertemu'

pasrah sebelum menyerah?usaha dulu baru lah menyerah. bukan tunggu jodoh daripada langit ok. kadang-kadang kan, salah satu jodoh kita tak sampai maybe doa mak ayah kita agar biar kita ni dapat kerja dulu ke ada duit dulu ke or kita sendiri dah ready nk pikul tanggungjawab sebagai suami isteri. Nikah bukan tiket untuk enjoy yourself tapi ia adalah satu TANGGUNGJAWAB besar. menguji kepimpinan diri, kesabaran dan yang pasti macam mana kita sendiri nak menghadapi dugaan alam perkahwinan.

kemain ilaa membebel kan. mengantok pula nk perah idea ni. need to continue work dulu sayang. gotta to go now. semoga hidayah milik kita. semoga Allah hadirkan orang yang baik-baik sekeliling kita dan satu lagi semoga Allah teguhkan iman kita everyday.

kbai!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...