Teman Alam Maya

Wednesday, October 15, 2014

Teringin Pergi Bercuti


 Assalamualaikum
wahh, cepatnya masa berlalu. dah hampir penghujung tahun 2014. Ya Allah, pantas masa berlalu kan. pejam celik pejam celik, umur pom makin meningkat. weeewwww, hidup plak makin mencabar dengan costing hidup makin tinggi. kerja pom kena makin kuat demi sesuap nasi. copp, nak bercerita pasal cuti terrbebel benda lain. hampeh =.='


 masa ni naik malindo air from KLIA to KK

huntungnya boleh pergi bercuti jauh nun di sana bersama-sama family dan orang yang tersayang or kawan-kawan. boleh relax minda boleh goyang kaki boleh bersuka ria. bestnya boleh spend time untuk diri sendiri. the most part ilaa suka adalah SHOPPING! orang perempuan kan, tak boleh lari dah daripada benda macam tu. iye dop? tak suke shopping tu agak pelik tapi tak kesah laa. dorang punye life kan.

 
yang ni pula masa stay dekat The Klagan Hotel, Kota Kinabalu Sabah. selesa gilerrrrrrrr!

nak pasang niat jap nak doa agar one day or in short time, ilaa dapat bercuti and stay hotel yang superb selesa. nak pi honeymoon lah kalau camtu tapi tak kahwin lagi. canne tu?hahaha. takdelah, takkan nak pi honeymoon tanpa husband. wayar putus ke hape tu. InshaAllah, bila ada peluang pergi holiday jauh-jauh, I would appreciate those things and akan kenang benda tu sampai bila-bila

if nak pi sekarang pom boleh tapi permission parents kita tu sangat penting. takkan kita nak pergi dengan kawan-kawan tapi hati mak ayah kita tak senang. dibuatnya benda tak baik berlaku, siapa yang susah siapa yang sedih and marah? of course la mak ayah kita kan sayang. korbankan dulu untuk enjoy bersama-sama kawan, spend time dulu dengan family.*baik plop

btw, korang yang dah berpeluang cuti ke luar negara, korang patot syukur kan. dahlah jauh best plak tu dapat merantau negara orang. weeeeewwww, bestnyeeeeeeeeeeeeee!!!

k bai!

Monday, October 6, 2014

Datang Tanpa Diundang

Ihsan google imej

Assalamualaikum korang..
belum terlambat lagikan untuk ilaa mengucapkan Salam Aidiladha buat semua blogger dan err penyinggah blog ilaasuhailaa. haaa, jangan makan daging banyak sangat taw nanti sakit plak.dahla sakit, berat badan pon toink2 naik berganda-ganda. haduh, tak pasai-pasai kemurungan sorang diri. nonono, jangan buat camtu sayang ye. tak elok.

Datang tanpa diundang pergi tanpa dipinta. wahh, lagi-lagi ayat cheese meleleh. uik sayang, apa yang datang tanpa diundang dan pergi tanpa dipinta tu? orang kaa perasaan ka menatang ka. pape jela. dapat jawab pom bukan dapat hadiah.kuikuikui. tapi ilaa nak citer ni pasai orang pon ada, perasaan pom hadoo.

kadang-kadang Allah hadirkan orang yang baik dan sentiasa ada bersama kita ketika susah dan senang. tanpa kita sedar, kehadiran orang tersebut sedikit sebanyak mengubah cara pergaulan, percakapan dan pemikiran kita. tapii, selama mana mereka akan kekal dengan kita selama mana mereka akan ada dengan kita?bergantung kepada individu itu sendiri untuk menerima kelemahan dan kelebihan masing-masing.

jangan menaruh harapan yang tinggi terhadap sesuatu yang kita sendiri tak pasti. rugi,rugi dan rugi. takot diri sendiri tersungkur di tengah jalan. itu ila tak kesah, yang ilaa kesah if gantung tak bertali. camno plop tu?kejam kan. takde hangin atau ribut, terus menghilangkan diri. kalau tak nak pom, bagitahu ler sepatah. nak cakap nak, tak nak cakaplah tak nak. tak susah kan sayang?

cinta itu tak salah. yang salah if tak kena pada tempat dan gaya. bertemu orang yang salah tu bukan kehendak kita. maybe we need to learn something new with that. ambil pengajaran dan bukan terus leka. ilaa sendiri pom tak pandai sangat cintan cintun ni. sekadar membebel kosong. aci dop?

g.bai







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...