Teman Alam Maya

Monday, September 19, 2016

Menghitung Hari

Image result for counting days

Assalamualaikum dan gemorning..
Fuhh, makin lama makin tak larat nak bawa diri dek perut dah makin membesar dgn jayanya dan mak dia pon turut naik berkilo-kilo dan of coz padam muka kena minum air gula.hek! dah selera makan bertambah-tambah makan tak hingat dunia kau. diri-sendiri mau ingat.hahaha

Start embrio mula bertapak sehingga sekarang, dah penuh kalendar dengan pangkah merah biru. mana tak nya, menghitung hari untuk bertemu si kecil. semoga si kecil yang bakal keluar ni sihat walafiat dan bakal menjadi insan yang berjasa dunia dan akhirat. seriously cannot wait to see u my little baby. eventhough ilaa takot dan macam-macam dengar pengalaman nak deliver baby ni tapi InshaAllah, semoga Allah permudahkan segalanya. aamiin.

Alhamdulillah, walaupun sepanjang pregnant ilaa still ada morning sickness tapi tetap stay strong sebab ada suami yang penyabar dan penyayang. ada ma abah yang caring. dikurniakan mertua yang baik hati dan ipar yang sporting. adik-beradik yang always support ilaa. semua itu adalah faktor penguat semangat ilaa sampai ke hari ini. papepon, terima kasih kpd suami yang banyak bersabar melayan kerenah isteri yang cukup sensitif dan manja gilerr nih >.<

tinggal beberapa bulan lagi untuk deliver baby. nebes pon hado. harap dapat beranak secara normal dan segalanya berjalan dengan lancar. inshaAllah

#preggymoment #ilaasuhailaadiaries

Tuesday, August 16, 2016

Its Over


Assalamualaikum..
Dah lama menyepi. singgah blog sendiri tapi takde mood untuk menaip. ke mana moodnye?kelautttt.jeng..jeng..jeng. takdolah sayang, actually ilaa baru recover daripada alahan yang teruk. after bulan puasa, alahan makin berkurang dan walaupun not fully recover tapi ilaa syukur selera makan dah bertambah dan baby grown up very well.

Syukur jugak sebab Allah kurniakan seorang suami yang memahami dan of coz seorang yang ringan tulang. tak perlu suruh dah settle kemas barang-barang. apa yang ilaa mengidam setakat ini, semua suami boleh tunaikan. haa, jangan tak tahu ilaa ni bukan banyak kerenah dan tak pernah mintak pelik-pelik tau. suami pon syukur isteri dia tak pernah mintak benda yang tak mampu dia tunaikan. kena bertimbang rasa jugak. kena tengok kemampuan suami juga ye!

its over tu macam melampau sangat kan entry kali ni tapi itu bermakna ilaa happy sebab fasa alahan dan tamat. baby always support mummy from inside. excited pula nak tahu jantina baby tapi kami tak kisah gurl or boy janji baby sihat dan sempurna fizikal.inshaAllah. many month to go and still counting the second BIG day buat kami laki bini.hehehe

benarlah kata orang, ibu mengandung ni banyak cubaan dan ujiannya. salah satu adalah CEPAT MUDAH LETIH. dulu sebelum kahwin dgn asben, selalu je pergi jalan jauh. sikit pon tak rasa penat. maklumlah, tengah mabuk dilamun cinta.hahaha. sekarang ni nak keluar rumah pun malas. nasibla ilaa ni bekerja. if tak, makan tido makan tido je kerjanya. 

semalam ilaa pi check up dan hepy me bile HB naik mendadak. syukur! dan of coz my berat pon mendadak naik sebab masa bulan puasa hari tu, ilaa loss 5kg! si nurse apa lagi, membebel la sebab berat turun. patut makin naik tapi bile dah naik, over the river plak berat ni. nasib tak kena minum air gula sebab doc cakap backup yang lost hari tu. fuhh!!

itu semua dah jadi satu momen untuk ibu mengandung kan?sakit, letih dan hepi tu adalah asam garam bakal ibu kan. semoga Allah permudahkan urusan deliver baby and sihat walafiat. doakan kami ye!!

Saturday, July 2, 2016

Salam Aidilfitri



Assalamualaikum
Hooray, 2 hari lagi nak raya. Of course kali ni lebih meriah sebab raya bertiga ehh berdua. yang ke tiga masih dalam mummy tummy.hikk. harap boleh je makan macam-macam juadah raya kali ni. baby kena support mama awak biar naik sikit berat badan. ayah dia plak yang selera makan menjadi-jadi. maknye alahan tak habis-habis lagi. err..

Kali ni walaupun dah kahwin dan perlu ikut turn rumah mil and umah ma . Kami tak kesah sebab husband banyak toleransi. Lagipun jarak umah mil and umah ilaa tak sampai setengah jam. Alhamdulillah. kemudahan dan peluang yang kami terima daripada Allah.

Tahun ni jugak berkesempatan buat biskut raya dengan kembar ilaa walaupun dua-dua asyik busy dgn kerja. ma abah nak jugak suruh buat biskut raya. dorang tak nak makan yang beli dekat luar. see, air tangan anak lain ok dengan biskut tunjuk tu.heee

Oklah, membebel sorang-sorang plak.Ilaa nk ucapkan selamat hari raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin daripada kami berdua. Kami mohon ampun dan maaf sekiranya ada terkasar bahasa dan terkurang bicara. Berhati-hati di jalan raya bagi perantau dan ingatlah orang yang tersayang.
Okbai!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...