TEMPAT JATUH LAGIKAN DI KENANG

 

Unforgettable Memory Quotes Reminiscing Memories - QuotesNSmiles.com 

 

Assalamualaikum 

    Kemain ye sibuk. Fuhh, penat tapi masih bersyukur disebabkan Allah bagi rezeki nikmat kesihatan, pekerjaan dan keluarga. Penat itu biasa. Tiada benda mudah dalam hidup. Hatta mencari makanan pun perlukan tenaga, wang ringgit kan.

    Alhamdulillah sekarang ni ilaa dah tak bekerja di jabatan yang sama yang mana ilaa mula menjadi penjawat awam pada 3/09/2013 di Fakulti Perubatan Veterinar di somewhere selama hampir 9 tahun dan pada 22/05/2022 nama ilaa naik untuk ditukarkan ke fakulti yang baru.

     Sebenarnya memang dah lama pasang niat nak tukar jabatan tapi tunggu masa yang sesuai tapi tup-tup dah naik nama dekat HR so nak tak nak kena follow. Perancangan Allah itu lebih baik dan syukur sangat masih dekat dengan tempat kerja. Tambah 5 minit je perjalanan daripada rumah.

     Tipulah ilaa cakap tak sedih. Banyak suka duka, hilai tawa sepanjang berada di FPV. Environment kerja yang bagus, officemate yang baik dan bos yang baik semua tu faktor ilaa enjoy bekerja di sana. Kerja banyak takpe as long as suasana dalam office baik.

     Sekarang ni almost 3 bulan berada di fakulti yang baru dan alhamdulillah Allah bagi rezeki lagi bila dapat officemate yang baik macam di FPV. Ilaa ni seorang yang overthinking dan penakut walaupun cepat mesra dengan orang. 

    Yela kan, sebelum berada di tempat yang baru, macam-macam khabar angin sampai dekat telinga dan sebab tu la peribahasa Kalau Tak Kenal Maka Tak Cinta itu sangat-sangat tepat dengan keadaan ilaa ni. Bila dah jumpa dan berkenalan dengan  staf-staf baru, haa baru lahh boleh kenal dan nilai orang.

    Ilaa lega sangat-sangat bila dorang semua baik dan sangat tak berkira dalam kerja. Banyak ajar selok-belok pentadbiran. Tak berkira pun kerja. Mintak tolong itu ini dorang tak cakap banyak terus tolong. Dah macam keluarga sendiri dah. Alhamdulillah

    Ya Allah, semoga tahun ni ilaa dapat post tetap. Hampir 9 tahun dah berstatus kontrak. InshaAllah, ilaa percaya ketentuan Allah itu lebih baik daripada perancangan hambaNya. Aameen


 

Popular posts from this blog

Cheapmon atau Kenan

Pengalaman Si Ibu : Anak Tak Nak Susu Botol

Kesan Pil Yasmin Kepada Diri Sendiri