FP Turn to FH

Assalamualaikum..
Selamat petang awak. Kali pertama update blog thru my ipad. Entah gatai tangan nak try taip pakai android ape laa *perlu ke bising? iols gurau je taw. jangan sentap okey. *ayat fp. Alhamdulillah buat berjuta2 kali dan ilaa panjatkan kesyukuran yang tak terhingga kepada Allah atas pemberian partner life yang ilaa sendiri tak terlintas dan tak terpikir that he will be my man forever. Semoga fp dapat menjadi suami yang mithali sekali gus menjadi imam kepada ilaa sehingga akhir hayat ilaa.

ilaa Ada terjumpa satu post fb pasai ujian orang nak mendirikan masjid ni. Kandungan post tersebut menyatakan bahawa kenapa masa korang couple, tak pernah rasa boring,meluat, nak text 24hours, nak jumpe tiap hari even always contact by skype ,whatsapp or any media sosial lah korang gune.. why?why?

And why bila korang dah ada niat nak mendirikan masjid tetiba datanglah ujian dari segi  perasaan, orang ketiga dan paling obviously skali tahap kesabaran ko diuji. kenapa?semua nya jadi tak kena. Cop, ini ilaa baca post fb bkn terjadi pada ilaa ye.nonono..Alhmdulillah fp being most patient person with me. Orang cakap couple way to zina but married way to lengkapkan separuh iman kite. betol tak?

you have to admit that syaitan akan menggalakkan kite ke arah maksiat dan zina. bahkan hubungan yang sia-sia ni lah yang membawa kepada pengaruh yang tidak baik. sebaliknya hubungan yang membawa kepada keredhaan Allah, syaitan jugak lah yang bakal meruntuhkan masjid yang bakal dibina oleh hamba Allah. May Allah sirami hidup kite dengan rahmat dan keberkatan sepanjang hayat. aamiin..

haa, silent reader mohon jangan ada niat nak runtuhkan rumah tangga orang yang bakal or telah terbina ok. bukan niat ilaa nak sindir ke ape. kunfayakun. tapi benda boleh elak kite kena elak. betol tak sayang?cun!Ilaa tahu readers dkt sini semuanye baik-baik. yeayyy!! doakan majlis berjalan dgn lancar dan terhindar daripada segala gangguan luar mahupun dalaman. remember, kifarah will hits u back if u did the wrong things. iye dop?InshaAllah..

kbai!!
Post a Comment

Popular posts from this blog

Cheapmon atau Kenan (Kelantan)

Kesan Pil Yasmin Kepada Diri Sendiri

Bukan Takde Jodoh