BEZA CINTA,SAYANG,MINAT DAN SUKA..

wah2..bukn main lg kO ila nk pOst byk plak mlm nie..
tetibe ase xcited nk share fakta2 n cerita ng blogger2 len..n_n

Zzzzzzz.....nk strt cite pOn byk ckp eh..xptOt2..
k lah.jOm kite tgOk pe beza cinta,sayang,minat dan suke..


cinTa :

Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)saYang :

 Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)

suKa :

Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah…)

miNat :

Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )


p/s :Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu…

amacam?
da bley bezakan x ke empat2 elemen 2?
tp its depend On u lar ttg 4 prkara trsbut..
hik3..

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kesan Pil Yasmin Kepada Diri Sendiri

Cheapmon atau Kenan

Pengalaman Si Ibu : Anak Tak Nak Susu Botol