Salam 1 Ramadhan

 

Assalamualaikum..
alhamdulillah, hari ni hari pertama umat islam seluruh dunia menyambut Ramadhan di mana bulan yang dinanti-nantikan oleh semua umat Islam untuk berlumba-lumba membuat kebaikan dan amal ibadah.

ada orang tunggu bulan Ramadhan ni untuk berubah ke arah kebaikan dan menebus segala dosa-dosa yang lalu. InshaAllah, kalau niat ikhlas Allah pasti akan tolong korang. di sini ilaa ingin memohon maaf samada secara sengaja ataupun tidak kepada yang mengenali diri ilaa ataupun tidak.

benarlah kata ustaz dan ustazah, memohon maaf kepada orang yang kita buat salah sangat berat. kononnya maruah mereka diperlekehkan. kononnya diri ini sudah kalah. walhal orang memohon maaf itu adalah pemenang dan disukai Allah kerana mereka mempertahankan silaturahim sesama saudara mereka. am i right sayang?

tak salah dan tak rugi kan kalau kita yang memulakan dulu. ilaa sendiri pom ada banyak buat salah dengan orang sekeliling tanpa kita sedar. ilaa doakan yang terbaik untuk semua saudara mara dan sahabat handal diluar sana agar kita sama-sama eratkan hubungan silaturrahim yg jauh dan sama-sama untuk membangun bersama Islam. InshaAllah.

psst : puasa pon puasa jugak, benda yang dilarang dan membawa kepada batal puasa kena la jauhi ye sayang. peace ('',)v

Popular posts from this blog

Cheapmon atau Kenan

Pengalaman Si Ibu : Anak Tak Nak Susu Botol

Kesan Pil Yasmin Kepada Diri Sendiri