Posts

Showing posts from December 24, 2017

Memories : Achieve Dreams From Calendar

Image
Assalamualaikum.. Tak lama lagi dah nak masuk tahun baru. Bertambah lagi satu angka umur kita. Rasa diri ini dah makin tua. Alhamdulillah target ilaa untuk nikah pada umur 25 dan ada anak tercapai. Syukur. Apa kena-mengena dengan kalendar pulak?
Tiap orang punya cara yang berbeza-beza untuk capai apa-apa target hidup mereka. Ilaa pun sama. Apa yang ilaa nak target ilaa tulis siap-siap dalam kalendar notes dalam telefon. So, bila dah sampai tarikh tu reminder akan keluar kan?heee. Tu tujuan utama ilaa . Benda yang kita tulis 3 4 bulan lepas belum tentu kita akan ingat balik. Betul?
So, untuk merealisasi impian dan angan-angan mat jenin eh bukan. Impian dan angan-angan hidup, ilaa dah set mana-mana bulan dalam kalendar. Takde orang yang mampu ingatkan masa depan kita melainkan diri-sendiri.Tiada yang mampu bagi kesedaran kalau bukan kita sendiri.
Tahun lepas ilaa target nak kahwin umur 25 pada tarikh birthday ilaa 13 Mei . Dah tulis siap-siap aku nak kahwin pada tarikh tersebut dengan…