Posts

Showing posts from September 24, 2017

Lucu Baca Entri Lama

Assalamualaikum
Hai selamat petang awak! Hai update blog macam banyak free time jer ni.ahahaha. alaa, kasi can sis nak hupdate blog aini. tak boleh move on bila nak bercakap pasal entri lama-lama yang zaman font macam ni AiAa then yang capitalize each words. tu belum masuk part susun ayat dan istilah bahasa Inggeris.

Nak ketawa pon hado, malu pon hado tapi kenapa tak delete je suhaila?haa, orang cakap setiap perkataan,kenangan dan situasi yang berlaku suatu ketika dahulu ada valuenya tersendiri. paham tak maksud ilaa?macam ni, entri yang lama if kita re-read pasti kita akan dapat mengimbau kembali pada masa tersebut. Value dia ada pada waktu penceritaan tu.

Masa tu kita mula lah teringat balik cerita lama-lama. No wonder if kita sendiri pon annoying baca apa yang kita sendiri tulis. That's why ilaa takkan delete entri KUNO dahku tu walaupun pening kepala nak hadam penceritaan tu or cerita separuh jalan. Melainkan kisah cinta monyet dulu dahku delete ler sebab dah kahwin dengan or…

Si Aqil Si Jantung Hati

Image
Tengok gelagak si Aqil ni, letih la tu selepas cubaan nak merangkak

Assalamualaikum Besar dah anak teruna kami. Dah 9bulan dah. makin aktif dan makin menceriakan hati kami dengan telatah dan gaya baru . Geram jer nak cubit budak nih. sekarang ni aktif duk berlatih nak berjalan. Mentang-mentang lah pandai berdiri sendiri. Suka hati je lepas tangan.hahaha
Aqil ni pantang je tengok papa dia. mula lah membebel dalam bahasa dia. buat-buat menangis lah apalah nak tarik perhatian papa dia. amboi, kemain ye sayang. nasib mama biar kan je.heee
Harap lah nanti cocok cukup bulan ni dia tak demam. dah lama kan tak kena cocok. runsing jugak if dia terkejut. maklumlah, jatuh pun jarang-jarang, apatah lagi kena jarum  kan. hahaha.macam lah orang lain takde anak.runsing dia lain macam gitu.
oklah, bai!!