Posts

Showing posts from September 17, 2017

Aqil First Step

Assalamualaikum Hai awak! I is excited dan hepy sangat-sangat sebab Aqil dah 9 bulan. Makin banyak perubahan baru pada budak demok ni. makin rindu dengan telatah si kecil. antara perubahan bila dia dah masuk 9bulan adalah :
- mula belajar merangkak tapi cepat 'parking' means cepat sangat nak duduk sambil melantun  - nak bergantung pada benda-benda di sekeliling (kononnya nak belajar berjalan)..hee - tidur makin aktif. kejap kiri kejap kanan. kejap kaki atas kepala. 
Ramai yang tertukar ingat si Aqil ni baby gurl. kenyataannya adalah Aqil is a Boy!. aiyakk, sian anak mama, dah ensem pakai kemeja orang still ingat gurl. Yang penting mama papa sayang Aqil. Rindu gile anak dekat rumah bila masuk kerja. Siapa yang tak sayang anak oii!
Makin cerdik. bila tengok je citer Didi and friends, masyaAllah khusyuk tak hirau dekat orang. panggil lah berjuta kali pon, memang tak dengar. makin suka mak-mak dan pak-pak saudara dia menyakat. Muhammad Aqil  semoga membesar jadi anak yang soleh, …