Posts

Showing posts from August 13, 2017

Anak Anugerah Terindah

Image
Assalamualaikum and gemorning awak! Nak share pengalaman deliver baby macam panjang lebar . Tak pasai-pasai terlena depan laptop baca entri ilaa kali ni. Tetiba rindu si demok Aqil dekat rumah :( . Teringat jer telatah si kecil bila dah masuk office ni. Dah makan ke tidak, dah mandi ke belum ke tengah lena dibuai mimpi. Hmm, rinduunyeeee!!
Anak memang anugerah terindah bagi setiap ibu bapa. Harta yang paling berharga selain mak ayah kita. Sayangi anak just like nyawa kita. Kenapa lah ada kes dera anak ni. Dorang ni boleh dikatakan sebagai apa ye buat anak macam binatang.*sis mulaa geram!. Ye, mungkin ada jugak disebabkan tekanan hidup, si suami abaikan rumah tangga, si isteri sibuk mencari duit taapi why anak jadi mangsa?
Betul kan ilaa beritahu sebelum ni, if takde iman dalam diri dan niat yang salah untuk mendirikan rumah tangga, bahtera rumah tangga mudah dilandai ombak. End up dengan apa?Cerai! Nauzubillah minzalik. Kan dah cakap kahwin ni adalah satu PERJUDIAN hidup. bukan sekad…