Posts

Showing posts from August 6, 2017

Jangan Serkap Jarang

Assalamualaikum! Hai selamat tengahari. Alhamdulilah sejuk bumi Kelantan hujan di pagi hari lagi. Makin teringatkan anak di rumah dan bantal je ni*apadaa..kirija laa. Actually, mata ni dah mengantuk sakan dek cuaca yang sejuk plus banyak dah kerja yang dah settle.
So, disebalik mengantuk yaa amat datanglah idea nak menulis entri pada waktu mood swing ni. Tahu tak apa maksud serkap jarang? Itu simpulan bahasa tau. Jangan gi godek google translate. Karang keluar maksud yang berbeza. Serkap jarang ni maksudnya tuduhan yang dibuat tanpa fakta/bukti yang kukuh ataupun secara agak-agak sahaja.
Kadang-kadang minded orang ni berbeza-beza tau. Nak cakap kebanyakan tak tapi majoriti macam tu*jangan kecam ahkak. Too much negativity sebelum bertindak. Tak fikir dulu apa kesan serkap jarang ni. Nak buat canne, dah batu api pon ramai. So, tak kesah lah si pendengar pun terus terbakar dan menyerang sesiapa sahaja suspek yang disebut.
Kita bila dah marah dah tak pikir panjang dah. Terus aje ikut kepala s…