Posts

Showing posts from December 11, 2016

Dapat Yang Memahami dan Penyabar Itu Lebih Baik

Image
Assalamualaikum dan hepy lunch hour! Hooray, menghitung hari untuk antenatal leave. Bukan tak nak pi kerja tapi dah tak larat nak bawak perut ke hulu ke hilir. kaki iols is suka suki membengkak dengan jayanya. maknanya apa?maksudnya dah semakin menghampiri tarikh due nak deliver AIZ junior. tak zabaanyaaaa!!
Orang cakap, bila isteri mengandung ujian kepada si suami makin tinggi. kenapa?nak layan kerenah si isteri mengandung ni kena ada kesabaran yang tinggi. hanya suami yang penyabar dan yang memahami dapat bersabar dengan kerenah si makhluk pelik ni. macam mana awak layan budak kecil macam tu laa awak layan si isteri. apatah lagi bila si isteri mengandung.
ekceli, tak perlu suami yang ada sixth pack dan tak perlu ada muscle berketul-ketul untuk bantu isteri ketika susah. cukuplah yang tahu tanggungjawab sebagai suami. itu lebih daripada segalanya. inshaAllah rumah tangga bahagia. bila mana kita memerlukan dia, sentiasa ada memberi sokongan dan semangat tiap kali jatuh dan bangun dal…