Posts

Showing posts from October 23, 2016

Pengalaman Si Bakal Ibu

Assalamualaikum w.b.t dan selamat pagi! Haii awak! Fuhh, still menghitung hari menunggu kehadiran si kecil kami yang dah tak berapa lama lagi masanya akan keluar. Alhamdulillah. Walaupun ada hari-hari yang sukar namun itulah menjadi pengalaman manis kepada ilaa sebagai bakal ibu. Maklumlah, mak kita dulu-dulu pun ada pengalaman mereka tersendiri dalam membesarkan anak-anak. Sekarang turn kita lah pula merasa semua tu.
Syukur diberi peluang untuk merasa menjadi ibu dalam masa umur yang masih muda serta suami yang memahami kehendak dan keperluan si isteri. Cari yang beriman bukan sekadar mendidik bab agama tetapi yang boleh mengajar kita tentang kehidupan dan menjadi isteri yang baik kepada suami serta keluarganya. Jangan bodohkan diri kerana cinta sebab semua itu merugikan diri-sendiri dan masa depan.
Nak berkongsi pengalaman sepanjang pregnant ni rasanya tak cukup satu hari.ahak!gurau je. apa yang ilaa boleh kongsi, ilaa mengalami alahan yang teruk for 1st trimesters pregnancy. diuji…