Its Over


Assalamualaikum..
Dah lama menyepi. singgah blog sendiri tapi takde mood untuk menaip. ke mana moodnye?kelautttt.jeng..jeng..jeng. takdolah sayang, actually ilaa baru recover daripada alahan yang teruk. after bulan puasa, alahan makin berkurang dan walaupun not fully recover tapi ilaa syukur selera makan dah bertambah dan baby grown up very well.

Syukur jugak sebab Allah kurniakan seorang suami yang memahami dan of coz seorang yang ringan tulang. tak perlu suruh dah settle kemas barang-barang. apa yang ilaa mengidam setakat ini, semua suami boleh tunaikan. haa, jangan tak tahu ilaa ni bukan banyak kerenah dan tak pernah mintak pelik-pelik tau. suami pon syukur isteri dia tak pernah mintak benda yang tak mampu dia tunaikan. kena bertimbang rasa jugak. kena tengok kemampuan suami juga ye!

its over tu macam melampau sangat kan entry kali ni tapi itu bermakna ilaa happy sebab fasa alahan dan tamat. baby always support mummy from inside. excited pula nak tahu jantina baby tapi kami tak kisah gurl or boy janji baby sihat dan sempurna fizikal.inshaAllah. many month to go and still counting the second BIG day buat kami laki bini.hehehe

benarlah kata orang, ibu mengandung ni banyak cubaan dan ujiannya. salah satu adalah CEPAT MUDAH LETIH. dulu sebelum kahwin dgn asben, selalu je pergi jalan jauh. sikit pon tak rasa penat. maklumlah, tengah mabuk dilamun cinta.hahaha. sekarang ni nak keluar rumah pun malas. nasibla ilaa ni bekerja. if tak, makan tido makan tido je kerjanya. 

semalam ilaa pi check up dan hepy me bile HB naik mendadak. syukur! dan of coz my berat pon mendadak naik sebab masa bulan puasa hari tu, ilaa loss 5kg! si nurse apa lagi, membebel la sebab berat turun. patut makin naik tapi bile dah naik, over the river plak berat ni. nasib tak kena minum air gula sebab doc cakap backup yang lost hari tu. fuhh!!

itu semua dah jadi satu momen untuk ibu mengandung kan?sakit, letih dan hepi tu adalah asam garam bakal ibu kan. semoga Allah permudahkan urusan deliver baby and sihat walafiat. doakan kami ye!!
Post a Comment

Popular posts from this blog

Cheapmon atau Kenan (Kelantan)

Bukan Takde Jodoh

CIMB CLICK