Mertua Ku Ibu Bapa Ku



Assalamualaikum..
Happy lunch hour happy good tummy and happy working day. Hai awak! Macam mana dengan sambutan Ramadhan yang bakal tiba ni?mesti korang tengah counting day to Ramadhan kan. Siap ada makan-makan untuk penutup bulan Syaaban lagi. Betol tak? ilaa dengar, semua baju raya dan kuih raya dah siap ditempah. wahh. kemain lagi excited nak sambut puasa tapi puasa dah ganti ke belum?hik!

Alhamdulillah. Perjalanan yang Allah beri bukanlah semudah yang dipikirkan apatah dalam melayari bahtera rumah tangga. pernah ilaa buat entry tentang ni. jangan disangka air yang tenang tiada buaya dan setenang-tenang air laut, pasti ada badai melanda. begitulah kehidpan kita. stop from keep dreaming hidup bahagia macam dalam drama. bile di uji sikit mula lah gelabah, betol tak?

Kali ni ucapan syukur ilaa kepada Allah tak terucap dengan kata-kata. Kenapa?Disebabkan Allah kurniakan seorang suami dan mertua yang sangat-sangat baik. MasyaAllah, sungguh beruntung dan sangat-sangat bersyukur dengan kurniaan tersebut. memang betul, lagikan lidah boleh tergigit apatah lagi kita manusia kan. pasti akan terlepas cakap tapi itu hanyalah asam garam kehidupan.

Saat ilaa mengalami morning sickness yang teruk, mertua layan ilaa macam anak raja. semua kerja dia tak bagi buat. Dia layan ilaa macam anak kandung dia sendiri. kadang-kadang rasa malu dengan Allah. kita lalai dengan dunia tapi dia tetap berbuat baik dengan hambaNya. tu pun kita masih berkira bile di uji dengan dugaan yang berat.iye dop?again syukur dengan pinjaman orang yang tersayang.

Dear MIL n FIL,

thank you so much for treat me well till now. thank you for growing up the best ever man (husband) to me. me love u soo soo much mama and baba. may Allah give u happiness, good health and barakah dunia and akhirat. aamiin


Post a Comment

Popular posts from this blog

Cheapmon atau Kenan (Kelantan)

Bukan Takde Jodoh

CIMB CLICK