Posts

Showing posts from August 16, 2015

PJJ (Percintaan Jarak Jauh)

Image
Assalamualaikum.. Selamat pagi. Bulan Syawal dah berakhir. Dah masuk bulan Zulkaedah dah kite ni. Aish, maknanya dah nak sampai akhir tahun 2015. Cepatnya masa berlalu. Cepat sangat. Jums baca celoteh kosong ilaa pasal jarak ni. Not me. Tak pernah bercinta jarak jauh. Macamlah pernah bercinta banyak kali. Hampeh! Ni ilaa cerita sal member. JARAK dan UJIAN. If ilaa, memang tak nak diuji dengan PJJ (perkahwinan/percintaan jarak jauh) tapi apakan daya if semua tu sudah tertulis oleh takdir.
Perempuan atau lelaki sama je dalam hal cemburu ni. Cuma berbeza pada ego dan sikap. Setuju tak?Yes! PJJ banyak menguji kesetiaan, keimanan dan sikap toleransi pasangan. Sekarang ni tak heran, zaman serba canggih ni dorang boleh guna skype,facetime and pelbagai media sosial untuk berhubung dengan pasangan. Dulu maybe boleh dengar suara je kan. Ada untungnye jugak perkembangan teknologi terkini. Ambik kebaikan dan buang keburukan.
Ilaa memang takde experience dlm PJJ ni tapi apa yang ilaa boleh lihat,…