Posts

Showing posts from January 25, 2015

PERGI JUA

Image
Assalamualaikum.. bukan nak berkira dan bukan nak menunjukkan rasa tak puas hati tapi nak cakap yang hari ni hari yang terakhir bersama partner yang paling akrab. hari ni hari terakhir dia berada di satu tempat kerja ilaa.maybe rezeki dia bukan di sini. apakan daya, mainan manusia memang selalunya begitu. hidup dengan jujur selalu ditindas berbanding dengan hidup dengan kaki kipas ni.
Takpe, rezeki bukan pada manusia tapi pada Maha Pencipta. ilaa percaya ada yang lebih baik menunggu dia suatu hari nanti. InshaAllah tapi pasni datang kerja dengan semangat pom dah semakin hilang. uwaaaa, kenapalah selalu je jadi benda camni dekat ilaa. setiap tahun pula tu. ada je yang pergi tinggalkan ilaa. maybe kena cari partner yang sehidup semati dah kot. gittewww..
bile si partner ilaa takde, wajib dah keseorangan plak laa ilaa. lunch sorang-sorang. buat kerja tak hiraukan orang. pergi kerja balik kerja. macam forever alone lah pulak kan.nasib baik buat bisnes sekali dengan dia. atleast terubat l…

WARNA-WARNI KEHIDUPAN

Image
Assalamualaikum.. syukur nya Ya Allah sebab bisnes semakin lama semakin ada progression. Alhamdulillah. thank you sangat-sangat bagi yang percaya dengan produk makanan yang ilaa jual. nak tahu ilaa jual apa?do visit my ig at @ilaa_suhailaa untuk tengok feedback customer tapi ilaa privatekan ig ilaa buat masa sekarang. kena follow dulu baru, then ilaa approve.wuahhh! kemaen lagi kan. korang doakan agar bisnes ilaa dgn partner ni terus maju dan semakin berkembang. Ameen.
pandang sat dekat quotes kat atas ni. haaa, love damn much this quotes. kecantikan tu hanya dapat tarikan or perhatian orang sekeliling je tapi keperibadian diri dapat buat orang lain suka dan selesa dengan kita because they comes from the truly heart.yezza!!setuju sangat kan. sape-sape pom boleh cantik. ko make up tebal-tebal tadaa sekelip mata boleh jadi barbie doll tapi personaliti diri ni kalau ko buat-buat, kejap je boleh bertahan. lama-lama keluar dengan sendiri your true colour. gittew..

soo, jadilah diri sendiri…

HARAPAN

Image
Assalamualaikum rupa-rupanya dah nak berakhir bulan Januari kan. is it possible to achive semuanya tahun ni? inshaAllah boleh. tahun ni bermula dengan baik. dah mula menjinakkan diri dengan bisnes kecil-kecilan bersama partner tersayang. bisnes apa ek?nanti ilaa share nextime dgn korang. sekarang ni nak release tension jap nak take 5 sebelum sambung kerja.
banyaknya angan-angan dan segala bagai impian nak dicapai tapi entah jadi entah tidak disebabkan kekangan masa dan ermm halangan lain that can stop ilaa punya angan-angan terhenti. dahla tak lama lagi bakal berpisah dengan partner sorang ni. sedihnya tak boleh nak mention macam mana. sekali lagi diuji kehilangan orang yang ilaa sayang. again,again and again. *redo
papepon terjadi, hidup harus diteruskan. move on ilaa move. look forward and there's could be something new something valuable waiting for you. huh!semangat la kekononnya. kecoh betol kan. tahun ni rasanya status diri ni bakal berubah. InshaAllah. lambat cepat tak sia…