Tak Siapa Tahu



Assalamualaikun dan salam 11 Ramadhan..
nak rest jap sebelom continue kerja. boleh kan?cun! ilaa paling suka tau doodle or kartun lukisan simple macam ni. lebih prefer kata-kata nasihat disampaikan dalam bentuk lukisan berbanding dengan perkataan. siapa macam saya?kita geng!!mudah paham dan agak interested. betol tak?

cintan-cintun. tak habis-habis tajuk cenggini. demm.tetiba teringat kata-kata someone dekat ilaa. dia cakap gaya penulisan , chatting ke hape ke mesti sama lagak dengan percakapan harian. toink kena atas batang hidung sendiri. direct line sangat partner sorang ni. ishh, iols tak kesahlah. yang duk perli ni laa hari-hari ada dengan dia *senyum.

tahun ni tahun paling kuat diduga part HATI. nak buat camne kan, umur dah makin meningkat. tak tua lagi tapi dah gesa suruh nikah.hahahaha. kalaulah jodoh tu senang just like petik jari, takde lah sampai sekarang ilaa single. partner yang ilaa maksud kan tadi adalah partner biz ilaa. me and him dah macam sibling. *5bintang!

sebenarnya kan, kita tak boleh letak harapan tinggi pada yang tak betol-betol sudi dengan kita. seyesly, jangan letak terlalu tinggi. nanti korang akan kecewa tahap dewa. mulalah mengarut bagai bila dah tak boleh terima bila kita tepuk sebelah tangan, there's no way except melupakan dan move on dengan hidup baru.pandai betol cakap si ilaa nih. kena pada diri sendiri mau pengsan. =.='

pesanan hati :
Lambat atau cepat itu bukanlah sesuatu yang mudah untuk diterima si hati. Lain orang lain ragam pemiliknya. Berkata-kata itu mudah namun untuk menunaikannya itu adalah suatu yang sangat sukar. Berpura-pura tersenyum walaupun hati terbeban dengan pelbagai masalah. Kita mula daripada A inshaAllah, lama-kelamaan Allah titipkan kekuatan pada diri tanpa kita sedar pengalaman sebelum ni sedikit pun tidak goyahkan hati kita untuk hari yang mendatang.
Post a Comment

Popular posts from this blog

Cheapmon atau Kenan (Kelantan)

Bukan Takde Jodoh

CIMB CLICK