BILA AKU DIAM



Assalamualaikum
sedihkan bila kehadiran kita langsung tak dihargai.errr,apa maksud ilaa sebenarnya? my mean is sometimes kita dah buat baik dengan orang, jaga tutur kata and tak tunjuk 'kurang sopan' diri. me tak expect dapat balasan baik daripada orang ni sayang. ilaa just terkilan if orang always cari salah kita. heran bin ajaib pom hado. takkan nak jadi tunggul kayu. takkan nak jadi lalang ikot je orang kata. is it i need to follow all the nonsense things?

wallawey, ilaa takkan jadi kerbau cucuk hidung. i've my own manner. buat hal sendiri much better. nak judge ke nak kutuk ke nak mengumpat ke, go on sayang. i never care for useless minded. am not looking for praises. weei ilaa, rajinyya ko. weii ilaa, cantiknya koo. weii ilaa,weii ilaa, wei ilaa. sorry, tak layan and tak makan pujian.SOORY! tak reti nak berbasa-basi semata-mata nk mintak tolong orang.

letihnya nak hadap umpatan orang ni. kekurangan orang lain semuanya nampak. kekurangan diri, ditutupnya rapat-rapat. dusta, palsu dan plastik. thats why ilaa suruh guna cermin orang bukan cermin sendiri. if guna cermin sendiri, semuanya looks PERFECT!how come?so, pandang lah orang sekeliling dan pandanglah ke bawah. takde guna bangga dengan title yang ada pada diri sendiri.kan sayang?

emo itu biasa. marah itu pun biasa. yang luar biasa bila kita tak senang melihat orang lain. kadang-kala, bila Allah timpakan ujian,kejatuhan dan sakit apa sebenarnya Allah nak daripada kita?YES, Allah nak kita muhasabah diri. selama ni apa yang kita lakukan kepada orang sekeliling kita. buat apa yang dilarang dan tinggalkan apa yang disuruh. jadi?you've got your answer. what you give, you get back. adil kan?

menaip kadang-kadang lebih baik daripada berkata-kata dengan manusia. makin di tambahnya amarah kita. makin bertambah lah pulak cerita dongeng orang lain yang sepatutnya tak menjadi mangsa. apa yang ilaa harap, orang yang selalu ada iri hati dan suka mengutuk orang ni, cepat-cepatlah berubah. dibuatnya orang dikutuk tu meninggal, sempat ke nak minta maaf?of course not.

Assalamualaikum




2 comments

Popular posts from this blog

Cheapmon atau Kenan (Kelantan)

CIMB CLICK

Bukan Takde Jodoh