<
IlaaSuhailaa
Love Quote
Saturday, December 6, 2014 • December 06, 2014 • 0 comments








 


Another post untuk blog ilaasuhailaa. kali ni berkesempatan untuk berceloteh pasai tuu..haa kat atas tuu. LOVE QUOTE. tak habis-habis pasai cinta cintun ni kan. alahai, letih nak layan perasaan sendiri dan jugak orang lain. bukan apa, kadang-kadang tak tahu ending nya macam mana. karang sinopsis dah cantik tapi bila masuk klimaks, runsing dah nak cari idea apa. JEM TERUIH.

syukur lah korang kalau ada insan yang hadir untuk jaga daripada jauh. sentiasa bertanya khabar, makan minum dan suruh jaga kesihatan. fuhh, beruntung badan boleh orang caring camtu tapi tetap tak boleh kalahkan dua insan special dalam dunia ni. tahu tak sapa?of course la mak ayah kita. takpe, yang tu kita dah tersedia maklum kan sayang. ni orang yang bakal menjadi peneman dunia dan akhirat kita. iye dop?

alhamdulillah, pengalaman ilaa sebelum ni di hadirkan 'kawan-kawan' yang cukup baik hati. susah senang dorang pasti ada memberi semangat. teringat plak masa ilaa sakit. mesti kena paksa pi klinik. if tak pi klinik, dia sendiri datang bawak. sampai camtu skali dorang jaga ilaa. bertuah badan kan dapat kawan camtu. kalau tak makan, wajib dia membebel. kalau setakat membebel ilaa tak kesah, dalam 5 or 10 minit tup-tup dah ada depan mata siap beli nasi bungkus lagi.

kalah ai punye EX dulu. wew, sebab tu ilaa pilih untuk berkawan daripada couple. seriously, bila berkawan, kita punya gile-gile lain. tak perlu control cara dan gaya bercakap. ohoi, suka sangat bila tak perlu jadi orang lain. boleh je bertukar pendapat. no king and queen control. nak keluar dengan sapa-sapa pon tak perlu nak report. yelakan, if pakwe wajib dah kena soal siasat from A to Z. grr, agak rimas.

sekarang pom cukup syukur bila kawan baru ni sebijik macam kawan yang lama. cara dia menegur kesalahan kita. jaga kita macam family dia. be one part of him not be part of his life.nonono. correction ok. biarlah status kawan ni kekal sampai bila-bila. inshaAllah. kalau ada jodoh tak ke mana. apa yang salah dia tegur apa yang kurang dia tambah. thanx coz always being with me.

for your  information, ilaa lebih cepat menangis kerana kawan daripada pakwe sendiri.*cerita dahulu kala. tak caya ek?tak tipu ni. disebabkan ilaa lebih sayangkan nilai sahabat daripada zero couple ni. ex dulu pom boleh geleng kepala dengan perangai ila. yelakan , reason ilaa keluarkan statement ni sebab kawan sentiasa ada dengan kita susah senang. boleh share everything. dengan pakwe mesti ada limit dalam sharing certain things. tersalah cerita boleh perang besar.setuju tak?

sekarang, lebih selesa dengan status berkawan. ilaa tak kesah kalau orang pikir ilaa couple disebabkan kitaorang terlalu rapat kan. no body know the truth. *macam artis plop kuar statement gitu . by da way, ilaa cukup hepy dengan keadaan sekarang berbanding dengan dahulu kala. cukup serik dah nak couple. king control tu dah jadi perkataan paling ilaa benci since that things happened. thats why I choose berkawan.

memang adakalanya control tu baik untuk diri sendiri tapi if terlampau sangat, jadi rimas sayang. kita ada mak ayah lagi nak control benda tu. jadi orang lain tak payah susahkan diri nak control hidup pasangan dorang. melainkan dah jadi suami or pasangan korang. nak control certain things untuk kebaikan diri takpe. ni sampai diri sendiri tak boleh sosialis tu quite over lah kan.

tapi semua tu terpulang kepada tahap penerimaan korang. ada je orang boleh terima dengan semua ni. disebabkan apa?sayang punye hal kan. sanggup je tutup sebelah mata. yang mana korang rasa baik, korang ikot, if tak sila go on. tiap orang punye pandangan dan pendapat yang berbeza. jadi tak perlulah memaksa bagai lebih-lebih lagi dalam soal hati dan perasaan.

k bai!



Bukan Tak Nak Tapi Belum Masanya Lagi
• December 06, 2014 • 0 comments



Assalamualaikum w.b.t.
Selamat pagi dan selamat bekerja. Macam biasa hari pertama bekerja agak susah nak cari mood bekerja. Sunday mood la konon-kononnya . Woooahhh, jomlah dengar dan baca apa yang ilaa nak berceloteh dan membebel di pagi hari yang errrr quite malas. Baca jangan sampai meleleh air liur pasai mengantok layan blog ilaa. kang ilaa tarik hidung korang. *macamlah boleh nampak.

Bukan tak nak tapi belum sampai masanya lagi. apa dia?jodoh lah sayang. soalan cepu mas cepu perak dan gangsa ni akan datang bila kita attend kenduri kahwin. sanak saudara dan sahabat handai menjadi sasaran utama. for me its just a simple question but nak bagi jawapan tu grr pikir banyak kali. kenapa?takut tersalah cakap ke apa ke. nak bagi answer yang boleh show good manner la katakan.

Kawan ilaa selalu je membebel dia cakap kalau bab jodoh, laju je ilaa menyampuk or ada modal. haa, dia tak tahu yang kita ni bukan setakat minat cakap pasal ni siap buat bacaan sendiri. tak cukup dengan tu, buat pemerhatian orang sekeliling. amek kau, baru tahu ilaa ni camne. ehh, perasan tak macam dah lari topik asal plak. aduih, nak jalan straight pi corner cabang lain. macam-macam lah kan.

sayang-sayang sekalian alam, jodoh ni kadang-kadang boleh jadi isu sensitif. well, benda yang wajib dalam hidup kita. mencari pasangan dan meramaikan umat Nabi Muhammad. benda termaktub dalam Al-Quran dan satu lumrah kehidupan. JODOH. Ye, jodoh ni tak boleh dipaksa dan tak boleh juga memaksa. sampai masa, akan hadir pada waktu yang tepat dan walaupun lambat. ehh Senah, kau tak jeles ke tengok orang bahagia ada suami dan anak?uit mulut, laser je kan ajukan soalan camtu.

ada orang mempunyai keinginan untuk kahwin awal namun kekangan dari segi kewangan, masa dan kemampuan itu menjadi faktor utama untuk mendirikan rumah tangga dalam usia muda. percayalah, benda yang baik, Allah akan sentiasa tolong dalam sedar atau tidak. sabar lah selagi boleh tapi kena lah juga usaha nak tunaikan benda tu. jangan banyak cakap tapi habuk pom takdo. Perkahwinan adalah satu TANGGUNGJAWAB yang besar. bukan sekadar bahagia berpasangan namun disitulah bermulanya UJIAN dalam mengenali kelemahan dan kelebihan pasangan.

korang tengok dah jadi trend di awal perkahwinan tiap benda nak upload dalam facebook. bila dah ada masalah, dorang bercerita jugak dalam fb. adoi-adoi, dengan secara tak sengaja dah mengaibkan pasangan. bukan kawan dalam Malaysia je bahkan satu dunia. SATU DUNIA tau. please la sorokkan semua tu daripada tatapan umum. tak kiralah bahagia or derita. banyak mulut dan mata memandang dan banyak jugak pengadil yang tak bertauliah dekat luar sana.

Pesanan untuk diri -sendiri dan kawan-kawan di luar sana :
Wujudnya kita dalam rahim bonda tersayang seawal 40 hari, Allah sudah tetapkan 3 perkara iaitu rezeki, ajal maut dan jodoh. kita runsing dek kerana umur, persaingan dan banyak faktor terdekat. dari situ rasa diri tercabar. bukan kerana tak laku tapi gagal dalam mengawal emosi. korang, pandanglah semua tu dari segi positif. jodohmu sedang bersiap sedia dalam melengkapkan diri untuk menjadi pemimpin,ayah dan suami yang berguna untukmu kelak.Semoga suatu hari nanti, akan tiba masanya semua itu tercapai dan kebahagiaan milik kita semua. aaminn.









Welcome to my blog . Please navigate around happily. And follow me if you like to ;> Don't forget to leave your footsteps so I can visit you back ;3 bold italic underline strike

Diary About Link Stuff


Put your cbox code here ! :)
< Template By: Umi Humaira
Big helped: Wana
Owner: IlaaSuhailaa