Posts

Showing posts from November 30, 2014

Love Quote

Image
Another post untuk blog ilaasuhailaa. kali ni berkesempatan untuk berceloteh pasai tuu..haa kat atas tuu. LOVE QUOTE. tak habis-habis pasai cinta cintun ni kan. alahai, letih nak layan perasaan sendiri dan jugak orang lain. bukan apa, kadang-kadang tak tahu ending nya macam mana. karang sinopsis dah cantik tapi bila masuk klimaks, runsing dah nak cari idea apa. JEM TERUIH.
syukur lah korang kalau ada insan yang hadir untuk jaga daripada jauh. sentiasa bertanya khabar, makan minum dan suruh jaga kesihatan. fuhh, beruntung badan boleh orang caring camtu tapi tetap tak boleh kalahkan dua insan special dalam dunia ni. tahu tak sapa?of course la mak ayah kita. takpe, yang tu kita dah tersedia maklum kan sayang. ni orang yang bakal menjadi peneman dunia dan akhirat kita. iye dop?
alhamdulillah, pengalaman ilaa sebelum ni di hadirkan 'kawan-kawan' yang cukup baik hati. susah senang dorang pasti ada memberi semangat. teringat plak masa ilaa sakit. mesti kena paksa pi klinik. if tak p…

Bukan Tak Nak Tapi Belum Masanya Lagi

Image
Assalamualaikum w.b.t.
Selamat pagi dan selamat bekerja. Macam biasa hari pertama bekerja agak susah nak cari mood bekerja. Sunday mood la konon-kononnya . Woooahhh, jomlah dengar dan baca apa yang ilaa nak berceloteh dan membebel di pagi hari yang errrr quite malas. Baca jangan sampai meleleh air liur pasai mengantok layan blog ilaa. kang ilaa tarik hidung korang. *macamlah boleh nampak.
Bukan tak nak tapi belum sampai masanya lagi. apa dia?jodoh lah sayang. soalan cepu mas cepu perak dan gangsa ni akan datang bila kita attend kenduri kahwin. sanak saudara dan sahabat handai menjadi sasaran utama. for me its just a simple question but nak bagi jawapan tu grr pikir banyak kali. kenapa?takut tersalah cakap ke apa ke. nak bagi answer yang boleh show good manner la katakan.
Kawan ilaa selalu je membebel dia cakap kalau bab jodoh, laju je ilaa menyampuk or ada modal. haa, dia tak tahu yang kita ni bukan setakat minat cakap pasal ni siap buat bacaan sendiri. tak cukup dengan tu, buat pemerh…