Posts

Showing posts from September 7, 2014

Dalam Diam

Image
Assalamualaikum korang
macam ni lah kalau dah hari pertama bekerja. agak liat nak mulakan kerja tu. aiyakk. bangun ila bangun. rajinkan diri anda . no one can make you move melainkan diri sendiri. wahhhh, pagi2 lagi dah love bagai. apa mau buat. dah fallen in love. what??no lah. bukan ila bukan sesiapa. saje je kan nak membebel dalam blog ni daripada tak terusik langsung.

Dalam diam akan ada hati yang terusik. dalam diam, ada hati yang memendam. dalam diam, ada hati yang terluka. memang tak disangkal lagi, dalam diam semua benda tersimpan rapi dalam hati. haduhh, berdrama lagi kali ni si ilaasuhailaa. maafkan saya. mula berbicar

RABU YANG BISU | WORDLESS WEDNESDAY

Image

POST YANG KE 600

Image
Assalamualaikum dan selamat pagi
yeayy, allhamdulillah. ini adalah post yang ke-600 ilaa. see, suka sangat bercerita dan membebel dalam blog ni sampai tak perasan post kita dah banyak.wuyoooo, kite suke sangat baca blog sendiri syok sendiri. wuyooo, ayat macam nak mintak lempang. grr, sewel ke ape entah si ilaasuhailaa ni. mengarut je banyak kan.

okey, sila baca gambar yang ilaa post tu. baca dan sila pikir sejenak. adakah kita patot amek hal or tidak dengan kata-kata tu?yes, you should take it and put it into your mind. wahai sayang-sayang ilaa, sila amek pengajaran dengan apa yang telah terjadi disekeliling kita. ketika susah dan bila mana ketika senang serta orang yang telah menjatuhkan kita selama ni.

sebenanrnya, hidup ni memang selamanya indah. ombak yang tenang pom boleh bergelora apatah lagi kehidupan kita yang sentiasa ada rintangan dan ujian. iye dop? ujian itu adalah asam garam kite. juga sebagai peringatan supaya tidak terlalu leka dan lupa pada orang yang lebih susah dar…