Posts

Showing posts from August 17, 2014

Belum Berakhir Atau Sudah

Image
Assalamualaikum dan selamat pagi
hari semalam adalah kenangan dan hari ini adalah harapan. yaaa, betul lah kan hidup kita ni macam roda. kejap atas kejap bawah. kejap hepy kejap sedih. you really know what I mean. korang, hargailah kawan baik korang sementara mereka masih ada.

mereka bukan ada ketika senang bahkan ketika kita susah. jangan cari kawan yang suka cari pasal dan penting diri sendiri. masyaAllah, kawan macam tu boleh campak je tepi jalan.*ops,ter'emo sudah. kali ni ila di duga dengan kehadiran kawan baik lelaki. sungguh berbeza dengan kawan girls ni.

dia baik + jujur + sangat tulus orangnya dan of coz seorang yang always supporting me in whatever situation cuma dia jenis tak paham gelagak orang perempuan ni. serious! memang dia zero pasal girl.tak kisah lah dia zero pasal girl janji dia sangat2 baik dan pandai jaga kehormatan orang perempuan.

ilaa sayangkan dia sangat-sangat walaupun sebagai kawan baik dan ilaa doakan yang terbaik supaya dia bertemu jodoh secepat mung…

sakit atau perit?

Image
Assalamualaikum and salam 21 syawal agak terlewat nak bercerita pasal syawal tapi tu bukan niat ila untuk post kali ni. saje nak bercerita pasal emosi dan perasaan. kenangan dan rindu. dun care lah if ada orang cakap ila jiwang or pape jela kan. sememangnya blog ni ila jadikan sebagai second diary which is ila bercerita apa-apa je dalam ni. tak kesah nak muntah ke nak pengsan.hahahaha
sebenarnya quite keliru dengan sayang dan cinta. dulu bukan main bercerita dan nasihat bagai kat kawan-kawan pasal ni. biler dah terkena pada diri sendiri, agak tertekan dan blur. so I choose to follow the flow. ikotlah apa nak jadi. dah letih layan perasaan sendiri ni. bab jodoh ila dah tak nak sentuh. benda tu Allah dah tentukan masa 40 hari dalam kandungan ibu kita lagi.
kadang-kadang hati perempuan ni tetiba boleh jadi sedih. perlukan perhatian lebih and nak sangat orang paham dengan apa yang hati kita nak. thats why hati ni kena jaga leklok. jangan bagi kepada orang yang salah. nanti diri sndiri te…