Posts

Showing posts from April 20, 2014

Benci Bukan Tak Nak

Image
google image
Assalamualaikum, err, saya tak nak jeles dengan pasangan couple but I did jealous dengan pasangan muda yang dah kahwin dan bakal menjadi momy. beruntungnya mereka kan sebab separuh agama dah pun sempurna dan Allah telah hadirkan lelaki kedua untuk menjaga mereka selepas ayah mereka.
benci bukan tak nak. mean?kalau kita sukakan someone tak semestinya kita kena tunjuk dan menjadi terlalu romantik tak tentu pasal. tup2 jadi mat jiwang.no way lah!! better jadi manusia normal daripada mat jiwang yang terrroverr.
bagi ilaa,kalau dah suka apa salahnya bagi hint sikit je. biar empunya badan tu dapat detect yang si dia tu sedang di perhatikan.auumm, macam gedik je kan. btw, bila dah suka jangan terlalu berharap dan bila dah benci jangan terlampau sangat. kang hang plop yang jatuh cinta.
so,no need to find instant partner gituww

Honda Jazz Hybrid

Image
Honda Jazz Hybrid
Assalamualaikum dan selamat pagi.. selamat bekerja bagi yang bekerja pada hari Ahad dan selamat menikmati hari cuti bagi yang bercuti. wew! kereta impian dan angan-angan yang ke langit dan menggunung. sedebak ila tepek bia jadi motivasi diri untukberjimat cermat.
korang yang pakai kereta ni sempat tak berjimat cermat?ila yang tak pakai kereta pon macam tak cukup je duit. apatah lagi memiliki kereta yang mempunyai ansuran bulanan yang mahal. nak servis lagi, roadtax lagi dan insuran body lagi. ponim jugak kan nak bela 'makhluk besi' ni.
erm, orang kata kalau dah benda tu dah ada depan mata, dengan sendirinya kita pandai berjimat dan menjaga dengan teliti dengan baik. papepon, disiplin kena ada pada diri barulah duit tu cukup utk makan dan untuk keperluan lain.
if I not mistaken, apa yang kita suka dan apa yang buat atas keinginan diri sendiri itu lebih baik daripada secara terpaksa. kalau dengan kerelaan hati, apa pon jadi apa pon boleh ikot. iye dop?

#quote

Image

Samsung Grand Duos

Image
SAMSUNG GRAND DUOS
Assalamualaikum.. pepagi lagi nak bagitahu pasal kelebihan SAMSUNG GRAND DUOS ni. ila sendiri pengguna samsung ni sangat berpuas hati dengan harga dan kelebihan yang ada pada enset ni. weew! harga berpatutan dengan kelebihan yang banyak tapi ia juga pasti ada kekurangannya.
Kelebihan Samsung Galaxy Grand I9082Keunggulan Samsung Galaxy I9082 ini telah memiliki layar yang lebar yaitu 5 inci, sehingga pengguna bisa lebih leluasa dalam melakukan navigasi di layar handphonenya. sudah memakai sistem operasi terbaru yaitu Android 4.1 Jelly Bean prosesor dual core 1.2GHz serta RAM sebesar 1GB sehingga membuat proses kinerjanya cukup cepat, kapasitas kamera cukup besar 8 Mp dan kamera depan sebesar 2 Mp yang dapt menghasilkan kualiti gambar yang sangat baik. Pada jaringan internetnya sudah cukup lengkap sudah suppport pada jaringan 3G HSDPA.fitur WIfi Hotspot, Gps, Bluetooth versi 4, TV out melalui MHL A/V link yang dapat menampilkan gambar atau video dari handphone pada TV yang…