<
IlaaSuhailaa
Sekali Lagi Diuji
Wednesday, November 26, 2014 • 11:20 PM • 0 comments

 
Assalamualaikum korang..
benarlah kata orang bijak pandai. rebutlah 5 perkara sebelum 5 perkara. apa 5 perkara tu?


1. Sihat sebelum sakit
2. Muda sebelum tua.
3. Kaya sebelum miskin.
4. Lapang sebelum sempit.
5. Hidup sebelum mati.
 
kesemua 5 perkara nampak temeh tapi bila dah hilang salah satu, Ya Allah, Tuhan saja tahu perit dan pedihnya nak tanggung. masa kita sihat ni tolonglah syukur dengan nikmat kurnia kesihatan yang Allah bagi. please jangan abai kesihatan diri dan tubuh badan. cer pikir, kalau kita tak sihat, boleh ke kita buat kerja dengan baik?maunye hilang fokus. iye dop?
 
Paling ilaa agak terasa sekarang adalah lapang sebelum sempit. if kerja takde sangat, siap counting lagi masa dekat jam dinding tu. once dah ada kerja, masyaAllah tak nyempat nak bernyawa pom hado*umpama je tu. sesungguhnya manusia dalam kerugian if buang dengan gitu je masa tanpa membuat aktiviti berfaedah.
 
sekarang ni quite busy sampai makan pom tak dang. fuuhh, boleh kurus la ai macam ni.*target diet cara salah. yang tak nyempat makan tu ilaa tak kesah tapi yang ilaa kesah if demam teruk macam sekarang. kena pura-pura sihat depan orang. walhal dah tak larat nk angkat badan sendiri. itu namanya ujian. iye dop?
 
kali ni 3 serangkai sakit tu. demam + batuk + selsema. fuhhh, terbaik sangat kan. ilaa ni susah nak demam. bila dah demam, 3 serangkai tulah akan datang. macam mano ni?makan ubat dan tidoo.waaa, bestnye tidooo. merapu je kan. 
 
btw, ilaa harap Konvokesyen UMK kali ke-4 ni berjalan dengan lancar. ini adalah kali ke-2 penglibatan dalam konvokesyen. hepy sebab jumpa ramai kawan.hahahhaha
 
sekian..
 
 



Welcome to my blog . Please navigate around happily. And follow me if you like to ;> Don't forget to leave your footsteps so I can visit you back ;3 bold italic underline strike

Diary About Link Stuff


Put your cbox code here ! :)
< Template By: Umi Humaira
Big helped: Wana
Owner: IlaaSuhailaa