Teman Alam Maya

Sunday, August 17, 2014

sakit atau perit?

 

Assalamualaikum and salam 21 syawal
agak terlewat nak bercerita pasal syawal tapi tu bukan niat ila untuk post kali ni. saje nak bercerita pasal emosi dan perasaan. kenangan dan rindu. dun care lah if ada orang cakap ila jiwang or pape jela kan. sememangnya blog ni ila jadikan sebagai second diary which is ila bercerita apa-apa je dalam ni. tak kesah nak muntah ke nak pengsan.hahahaha

sebenarnya quite keliru dengan sayang dan cinta. dulu bukan main bercerita dan nasihat bagai kat kawan-kawan pasal ni. biler dah terkena pada diri sendiri, agak tertekan dan blur. so I choose to follow the flow. ikotlah apa nak jadi. dah letih layan perasaan sendiri ni. bab jodoh ila dah tak nak sentuh. benda tu Allah dah tentukan masa 40 hari dalam kandungan ibu kita lagi.

kadang-kadang hati perempuan ni tetiba boleh jadi sedih. perlukan perhatian lebih and nak sangat orang paham dengan apa yang hati kita nak. thats why hati ni kena jaga leklok. jangan bagi kepada orang yang salah. nanti diri sndiri terluka. am i right sayang? orang yang dah pernah rasa semua ni pasti paham kot apa yang ila cakap

betula lah kan kata ustaz, letakkan orang yg kita sayang dalam doa jangan dalam hati sebab hati kita mudah berbolak balik. hari ni kita sayang esok lusa kita benci. hari ni kita rapat esok lusa terus hilang.

baii

4 comments:

anajingga said...

salam syawal Ila, semoga dipermudahkan jua apa yg sedang dihadapi..percaturan dariNya adalah yg terbaik buat hambaNya.. :)

Amirah Sabary said...

Allah tahu apa yg terbaik utk hambaNya...smoga ila wat keputusan terbaik...don't sad...doa banyak2 dkat Allah...smoga Dia permudahkan...

Ilaa Suhailaa said...

anajingga : kan anajingga. inshaAllah, doa dan tawakkal

Ilaa Suhailaa said...

Amirah sabary: inshaAllah mek. nak dpt terbaik,kena jatuh banyak kali

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...