Mathematics



Assalamualaikum
dah lama ila tak asah otak dengan matematik. sangat-sangat suka matematik. sejak daripada belajar, i'm fallen in love with mathematics. tak tahu la camne boleh terpikat dengan matematik. seronok jer kalau nak solve soalan matematik tapi kalau tak dapat solve, frust je rasa.

salah satu cara ila guna matematik dalam kehidupan seharian ialah apabila di pasar raya. bila turn si casher nak kira barang yang dibeli, ila akan count dulu dalam kepala then akan tolak siap2 dengan jumlah duit yang ila akan bagi kepada casher. kalau balance tepat dengan casher tu kira,dalam hati ni rasa macam nak melonjak je.

masa zaman sekolah dulu, cikgu lantik ila dan kawan-kawan yang terpilih untuk mengajar rakan-rakan yang lain. pheww, jadi cikgu muda plak. ila lagi suka kalau apa yang ila ajar, dorang cepat faham. tapi ila ni agak cuai kalau dalam exam. eksaited punya pasal, jawapan yang betul jadi salah.

btw, really miss student moment. nak je belajar matematik sekolah menengah. paling suka kalau melibatkan algebra dan index. walaupun rumit tapi fun giler.k bai!

4 comments

Popular posts from this blog

Cheapmon atau Kenan (Kelantan)

Kesan Pil Yasmin Kepada Diri Sendiri

Bukan Takde Jodoh