Honda Jazz Hybrid



Assalamualaikum dan selamat pagi..
selamat bekerja bagi yang bekerja pada hari Ahad dan selamat menikmati hari cuti bagi yang bercuti. wew! kereta impian dan angan-angan yang ke langit dan menggunung. sedebak ila tepek bia jadi motivasi diri untukberjimat cermat.

korang yang pakai kereta ni sempat tak berjimat cermat?ila yang tak pakai kereta pon macam tak cukup je duit. apatah lagi memiliki kereta yang mempunyai ansuran bulanan yang mahal. nak servis lagi, roadtax lagi dan insuran body lagi. ponim jugak kan nak bela 'makhluk besi' ni.

erm, orang kata kalau dah benda tu dah ada depan mata, dengan sendirinya kita pandai berjimat dan menjaga dengan teliti dengan baik. papepon, disiplin kena ada pada diri barulah duit tu cukup utk makan dan untuk keperluan lain.

if I not mistaken, apa yang kita suka dan apa yang buat atas keinginan diri sendiri itu lebih baik daripada secara terpaksa. kalau dengan kerelaan hati, apa pon jadi apa pon boleh ikot. iye dop?
Post a Comment

Popular posts from this blog

Cheapmon atau Kenan (Kelantan)

Kesan Pil Yasmin Kepada Diri Sendiri

Bukan Takde Jodoh