Waiting





Assalamualaikum sayang..
honestly ila cakap kadang-kadang terpikir jugak pasal jodoh. tipulah kalau ila cakap ila tak jeles dan tak runsing bila kawan-kawan yang sama umur dah mula berumah tangga. dah dapat baby. alhamdulillah rezeki dorang kan. separuh agama dah pon lengkap.

ila dah pun clash dengan insan yang hadir dalam hidup ila selama 5 tahun. susah senang he always beside me. whatever situation,he always with me. dia baek sangat dan ila percaya dia akan jumpa orang yang lebih sesuai dengan dia. lebih baik daripada ilaa. yang sebetulnya ila lah yang banyak berubah.

dulu tak kawan lah dengan insan bernama lelaki but people can change in one second. you know what i mean?but ila still tahu lagi batas pergaulan. ila suka bile dapat kawan dengan ramai orang. lebih banyak lagi kita dapat tahu sikap orang sekeliling kita. you have to admit too.

sekarang ila sayangkan teman rapat ila yang bernama tettt. even dia tak pernah memahami hati dan sikap orang perempuan, dia jujur dan different than other. for the 1st time i met that person. sekarang dialah tempat ke dua ila berkongsi masalah. walaupun kadang-kadang sakit hati disebabkan dia tak pandai and zero pasal girl. takkan ila nak salahkan dia kan2?

apa pon, ila sayang kawan baik ila sorang nih. dia seorang yang jujur + pendiam + kelakar (sometimes in serious face) + penasihat (tak pakar sangat). if tak dengar pasal dia dalam satu hari, pasti ila runsing giler. sebab satu2 nya kawan paling rapat ila adalah dia. ila doakan yang terbaik untuk dia. semoga dia bertemu jodoh yang baik dan kehidupan yang lebih baik.

sometimes, ofismate dulu ingat kitaorang ada something. for sure kitaorang takde pape. istilah teman tapi mesra tu paling tepat kan kawan.btw, kalau dah jodoh tak kan lari ke mananya kan?inshaAllah..benda baik kalau dipercepatkan,lagilah baek..auchh! gatal.

k chau!
Post a Comment

Popular posts from this blog

Cheapmon atau Kenan (Kelantan)

Kesan Pil Yasmin Kepada Diri Sendiri

Bukan Takde Jodoh