Heart Break


Assalamualaikum blogger..!
Mood Sunday datang lagi dan quite malas kalau hari pertama bekerja. nak mencari mood tu susah. dugaan betol kan kalau niat ni tak betolkan awal2 untuk datang kerja..pfftt!

apa kena mengena heart break ni? the truth that is not my story. tapi ila punye kawan. ila turut bersedih atas kejadian yg menimpa kawan ila. for me, sape2 pon akan rasa down bila putus cinta tapi kisah dia laen dan semua itu berlaku dalam masa singkat.

orang yang dia syg telah pon berkahwin dgn jejaka pilihan keluarga in a short time,short time!.you know what, dia terpaksa berhadapan dgn org yang dia sayang tiap2 hari disebabkan satu tempat kerja. berat sungguh ujian yg dia terima tetapi apakan daya, Allah lagi Maha Mengetahui apa yg baik or tidak kepada hambaNya.

kun faya kun. memang benar jika Allah nakkan sesuatu itu terjadi, dalam sekelip mata benda tu terjadi. ila tak nak blame si girl tu 100% maybe jodoh dia dah sampai tapii cara dia tu agak tak kena. kalau betul rasa bersalah, mintak maaf la walau sepatah kata. jangan buat2 tak tahu sudah.

by the way, ila nak lebih2 tak boleh jugak. apa yang ila boleh harapakan ialah kawan ila tu terus kuat dgn ujian yg diberikan dan harap dia sentiasa lbh dekat dgn Allah dan for those people who were facing the same thing, ilaa harap jangan memberi harapan tinggi kepada cinta manusia kerana cinta manusia itu memang tak ke mana.

to my kawan, semoga ikatan perkahwinan itu dibina kekal till jannah. apa yang terjadi itu pasti  ada hikmahnya. yang penting semua itu terletak pada niat bukan pada nafsu. wallahualam.





Post a Comment

Popular posts from this blog

CIMB CLICK

Kebenaran itu Lebih Sakit