Posts

Showing posts from December 23, 2012

Tegurlah..

Image

Ingatt..

Image
sumber facebook

Malas..Rajin..Malas..Rajin..

Image
hermm...saya nak tido.maen jauh-jauh nuh..
haiii...Assalamualaikum sayang semua..!! Wah, mula-mula entry lagi dah tepek menatang kat atas nie. Nampak sangat mood kemalasan nie menjadi-jadi. Tapi, apa yang malasnya wahai Ilasuhaila..?
Sebenarnya ila dah bercuti selama seminggu. Maka esok bermula lah kerja dahku untuk sesi pendaftaran students baru di funmath tuition centre . Oleh itu, segala kemalasan, segala kelemakan dan segala mood negatif nie haruslah dibuang kerana kita kerja kerana Allah, bukan kerana manusia..
Cehh, tadi kemaen cakap malas sampai tahap gaban, pastu motibasi diri sendiri plak. Tak salah lah nak naikkan semangat diri sendiri. Kadang-kadang tak perlu buang masa lah nak hadap orang bagi ceramah, kita sendiri boleh sedarkan diri sendiri if kita sendiri lah kan nak sedar. Kalau tak, macam tu jugak lah kedudukan kita.
Eh..lupa,tak lama lagi kita kan nak masuk 2013 (cepatnyaa..) so, kena tanam azam baru dan semangat barulah nampaknya. Tapi 2012 tu janganlah terkubur gi…

Kematian itu pasti..

Image

Kenangan

Image
Assalamualaikum.. Sambil layan muzik yang kedengaran dalam blog ila walau agak terasa menganggu tetapi kadang-kadang best jugak dengar. Bila dengar muzik camni, tetiba kenangan lama bersama-sama kawan-kawan sekolah rendah, sekolah menengah,sekolah teknik dan kawan-kawan di Politeknik datang menerjah..
Teringat gurau senda bersama-sama kawan kawan time hujan macam nie. Perasaan tu tak boleh nak cakap macam mana. Kawan tak kira la laki ke perempuan ke, masing-masing bergurau senda dengan kenakalan mereka. Bergelak tawa, bermasam muka, kejar mengejar (zaman budak2) dan macam-macam lagi.
Bila dah besar, still bergurau nakal dengan member. Alahai, nak nanges je rasa ingat balik semua tu. Time snap gambar plak, ada yang muncung,kembung pipi, buat2 pandang laki ensem, tarik tangan dan banyak lagilah. That is really precious moment to me
Sekarang, ada yang continue belajar dan ada yang sudah berkerja. Masing-masing dah matang dan mencari haluan hidup sendiri. Mencari masa depan yang pasti.…