<
IlaaSuhailaa
kes buang bayi lagi..?
Saturday, October 27, 2012 • October 27, 2012 • 0 comments

sumber : google image

Assalamualaikum..alhamdulillah. Sebelum itu ila nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha buat semua bloggers dan rakyat Malaysia. Dah masuk hari ke dua kite berhari raya..tapiii,jangan terlalu makan banyak daging..nanti ada yang penim ada yang jatuh sakit..ingatt!!dalam berhari raye kenalah jaga kesihatan diri tau.

Pagi tadi sementara tunggu cerita yang akan ditayang tv3, ila tengok berita tv9 pasal kes buang bayi dalam sungai. Masyaallah, apa nak jadi,kes macam ni tak pernah berkurang. Sedih tengok keadaan mayat bayi tu apabila pasukan penyelamat menyelamatkan bayi tersebut dalam sungai.. :(

Yang makin geram apabila melibatkan pasangan remaja berumur 17 tahun. Kasihan kat ibu bapa dorang. Ini ke balasan dorang bagi kat mak ayah dorang selama 17 tahun membesarkan mereka..?. Ila harap kawan-kawan diluar sana terus berdoa agar kite dijauhi benda2 macam nie..

Kalaulah mereka sentiasa ingat pengorbanan mak ayah dorang, pasti mereka tak tergamak buat mereka macam tu, apatah lagi melibatkan maruah orang tua mereka. Semua mak ayah nak yang terbaik untuk anak-anak mereka, mereka bagi kebebasan bukan untuk meruntuhkan dan memusnahkan diri mereka tapi supaya mereka belajar untuk hidup dengan lebih baik.

Beruntunglah kalau mak ayah bagi kepercayaan kepada anak2 mereka tapi jangan sampai mengambil kesempatan. Ya Allah, lindungilah kami daripada perkara-perkara yang melalaikan, merosakkan akidah kami, Ya Allah, Kau kuatkan iman kami supaya kami tidak terpedaya dengan dunia yang melalaikan..aminn

Tanda 100 Hari Sebelum Hari Kematian
Monday, October 22, 2012 • October 22, 2012 • 0 comments
imej google


1. Tanda 100 Hari Sebelum Hari Kematian

Ini adalah tanda pertama dari Allah SWT kepada hamba-Nya dan hanya akan disedari oleh mereka- mereka yang dikehendakinya. Walau bagaimanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini, hanya apakah mereka sedar atau tidak saja. Tanda ini akan berlaku lazimnya setelah waktu ‘Asar. Seluruh tubuh mulai dari ujung rambut sampai ke ujung kaki akan mengalami getaran, seakan-akan menggigil. Contohnya seperti daging sapi yang baru disembelih, dimana jika diperhatikan dengan teliti kita akan mendapati daging tersebut seakan- akan bergetar. Tanda ini rasanya nikmat, dan bagi mereka yang sedar dan berdetak di hatinya bahawa mungkin ini adalah tanda kematian maka getaran ini akan berhenti dan hilang setelah sadar akan kehadiran tanda ini. Bagi mereka yang tidak diberi kesedaran atau mereka yang hanyut dengan kenikmatan tanpa memikirkan soal kematian , tanda ini akan lenyap begitu saja tanpa ada manfaat. Bagi yang sedar dengan kehadiran tanda ini maka ini adalah peluang terbaik untuk memanfaatkan masa yang ada untuk mempersiapkan diri dengan amalan dan urusan yang akan dibawa atau ditinggalkan sesudah mati.

2. Tanda 40 Hari Sebelum Hari Kematian

Tanda ini juga akan terjadi sesudah waktu ‘Asar. Bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pohon yang letaknya di atas ‘Arasy Allah SWT. Maka malaikat maut akan mengambil daun tersebut dan mulai membuat persediaannya ke atas kita antaranya adalah ia akan mulai mengikuti kita sepanjang waktu. Akan terjadi malaikat maut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan bingung seketika. Adapun malaikat maut ini wujudnya cuma seorang tetapi kuasanya untuk mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan dicabutnya.

3. Tanda 7 hari

Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah sakit dimana orang sakit yang tidak makan secara tiba- tiba dia berselera untuk makan.

4. Tanda 3 hari

Pada masa ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita yaitu diantara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat diketahui / difahami maka berpuasalah kita setelah itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti. Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan turun, dan ini dapat diketahui jika kita melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan layu dimana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam. Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.

5. Tanda 1 hari

Akan berlaku sesudah waktu ‘Asar dimana kita akan merasakan satu denyutan di sebelah belakang iaitu di bahagian ubun-ubun dimana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu ‘Asar keesokan harinya.

6. Tanda akhir

Akan berlaku keadaan dimana kita akan merasakan satu keadaan dingin di bahagian pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikat maut untuk menjemput kita kembali kepada Allah SWT yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula.Welcome to my blog . Please navigate around happily. And follow me if you like to ;> Don't forget to leave your footsteps so I can visit you back ;3 bold italic underline strike

Diary About Link Stuff


Put your cbox code here ! :)
< Template By: Umi Humaira
Big helped: Wana
Owner: IlaaSuhailaa