<
IlaaSuhailaa
Budak Nie Tak Pandai Guna Adobe Photoshop CS6
Wednesday, May 30, 2012 • May 30, 2012 • 2 comments

hai-hai..tergerak hati nak update blog malam nie.. although the idea does not come easily but we need to call it..cehh!! udah-udah ler ila wei..jangan merapu banyak..teruskan dengan apa yang diceritakan itu..

okeh la..nak tahu tak budak mana tak pandai guna Adobe Photoshop CS6 nie..?jom terjahhh...!!


:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

tadaaaa!!


kenal tak budak nie?haa..nie lah ilasuhaila..budak yang tak reti2 lagi nak edit gambar guna Adobe Photoshop..memalukan..memalukan..kalau sape2 terror sila turun padang dengan segera..muahaha..!!

bai..

::: entry takde motif..maap! :)



Jangan Riak Dengan Kelebihan Diri
Tuesday, May 29, 2012 • May 29, 2012 • 0 comments

hai..assalamualaikum..sambil blogwalking ada jugak kan ilmu kita dapat.sape kate buat blog takde faedah ce cakap?yang takde faedah kalau kita sendiri buat benda tu jadik takde kebaikan..betol tak?so,pikir2 kanlah sayang2 semua..

'Jangan Riak Dengan Kelebihan Diri' yes, itu tajuk yang ila nak membebel dalam blog malam nie..cer kite tengok sekeliling kite..ada yang diberi kehidupan yang mewah..ada yang serba kekurangan..ada yang diberi kelebihan dalam kebijaksanaan,ada yang low macam ila nie,ada yang sentiasa 'humble' dengan kelebihan diri dan tak lupe ada yang 'angkuh' dengan kelebihan diri..

Itulah manusia, memang tak lari daripada sikap seperti itu. Apatah lagi kite bergelar manusia biasa. Dalam keadaan tidak sedar, kite riak (boleh dimaafkan kalau tak sengaja).. kalau memang tahu dan sedar, serta cube berlagak dengan kelebihan diri macam mana?itu hal dorang..hak dorang..kite sekadar boleh nasihat ataupun geleng kepala..ish3..

wahai sayang-sayang semua, semua kelebihan dan kekurangan itu adalah kurniaan Allah. Bezanya macam mana cara kita nak atasi semua itu. Ujian Allah tak semestinya dengan bagi ujian dalam bentuk kesusahan tapi kadang-kadang dalam bentuk kesenangan juga..jangan lupa Allah itu Maha Adil..Dia layak menguji hambaNya dengan cara Dia mahukan..

Ada manusia yang sentiasa berjaga-jaga dengan tingkahlaku mereka..ada juga yang mudah lalai,alpa dengan ujian tersebut.. Jika niat kite dalam hidup ini untuk melakukan sebarang pekerjaan dengan ikhlas, maka Allah turut memberkati pekerjaan kita tapi kalau sebaliknya?pandai-pandailah korang fikir..

p/s : kehidupan dunia tak beri jaminan apa2 diakhirat sekiranya kite sentiasa mengejar dunia..



Welcome to my blog . Please navigate around happily. And follow me if you like to ;> Don't forget to leave your footsteps so I can visit you back ;3 bold italic underline strike

Diary About Link Stuff


Put your cbox code here ! :)
< Template By: Umi Humaira
Big helped: Wana
Owner: IlaaSuhailaa