Jangan Salah Guna Facebook


hai..assalamualaikum korang..
wahh..dulu semua orang sibuk duk bercakap pasal fb tapi sekarang twitter plak daa..tak dapat den nak kejar korang..begitu cepat korang meng'update' kan diri dengan semua nie..

tapi2..ila kesal sebab sesetengah pihak menggunakan kemudahan ini untuk membuka aib orang laen..saudara mara..kawan-kawan..dan pelbagai pihak la lagi terlibat..aish..makin senang nak menjatuhkan maruah orang laen biar satu dunia tahu kelemahan orang laen..tak patot langsung..

bagi yang menggunakan dengan cara yang baik iaitu dengan menambah kenalan..bertukar ilmu..berkongsi ilmu dan mewujudkan group dakwah atau sebagainya itu adalah lebih baek..kerana sekiranya dakwah melalui fb or twitter ini memberi kesan kepada si pembaca..admin group tulah dapat pahala..betol tak?

papepom..kemudahan itu bukan untuk kita semuua berpecah belah..bukan juga untuk menunding jari dan membuka aib orang laen..kemudahan itu adalah satu peluang kepada kite yang mana memberi kita 1001 kebaikan..cuma terpulang kepada tindakan seseorang individu untuk memanfaatkan sebarang kemudahan alam maya kepada kita..
2 comments

Popular posts from this blog

Kesan Pil Yasmin Kepada Diri Sendiri

Cheapmon atau Kenan

Pengalaman Si Ibu : Anak Tak Nak Susu Botol