I Love Nescafe






haaa...assalamualaikumm..tak jawab dosa..kalu jawab dapat pahala.. :D
sape-sape kat sini penggemar nesacafe? sila angkat kening..sila jangan meroyan wahai ilasuhaila

oke2..serius nie..ila ada dengar penggemar kopi tak kira la kopi papepom..kopi cap kapal api ker..cap kapak ker..kopi timbang ker..janji namanya KOPI..ada yang sampai ketagih tahap kritikal..iye ke?macam mana perkara camtu boleh berlaku?

untuk pengetahuan korang..dulu ila nie bukan seorang penggemar kopi..tapi apabila mule menjejak semester akhir..ila mula berjinak2 dengan nescafe..pada mulanya,tiap kali ila minum mesti diserang sakit kepala yang kuat..tapi lama kelamaan benda nie dah tak jadi..

erm..nak cakap sampai tahap ketagih tu takla kan..ila lebih prefer minum nescafe dalam sachet berbanding serbuk dalam botol...kenapa?disebabkan dalam sachet nie takde bagi efek kuat sangat berbanding dalam botol sebab dalam paket dah banyak campuran kan..i guess..*walhal sampai tak boleh tido...

bukti ila kate dalam botol lebih kuat efeknya ialah ila suruh mak ila beli nescafe tak describe plak yang dalam botol or dalam paket..mak pom beli dalam botol..demi menghilangkan kerinduan bagai terpisah dua benua dengan nescafe nie..ila pom minumlah nescafe serbuk nie..

kesannya?
kesannya ila tak boleh tido untill hampir subuh..herm,ponim den dek penangan si nescafe..padam muko ila..

tapi rindu plak nak minum bersama roommate and bestie tersayang..sambil minum sambil layan gelagak dorang..muahaha..

sudah cukup sudah cerita ila..anda bagaimana? :)

p/s : nescafe + coffee mate = perhh..bestt glerrr..!!

1 comment

Popular posts from this blog

CIMB CLICK

Kebenaran itu Lebih Sakit