Posts

Showing posts from December 11, 2011

layan budak-budak perlu kesabaran yang tinggi

Image
olololo..chumil nyeee...
haii..assalamualaikum sayang2 semua..cer tengok gambar kat atas..kiut tak?entah gambar betol ke tak..(^^,) meh la dengar ila bercerita..bagi ibu-ibu..ayah-ayah..mak saudara..bapa saudara..mesti korang2 semua sudah terbiasa melayan kerenah budak-budak kan?
kadang-kadang tak terlayan kite dengan kerenah dorang kan?kadang2 mereka nie menceriakan kite..kadang2 mereka nie buat kite geram....grrrr...nama lagi budak2 kan..bagi yang takde kesabaran nie..memang tak boleh sangat dengan budak-budak..betol?
tak pasal-pasal timbul kes dera..bagi yang tak suke kanak-kanak tu camne plak ek?soon..dorang akan dpt gak anak..tapi bile tengok dorang bermain..ketawa kuat-kuat..dengan sendiri kite boleh tersenyum sorang2..
kanak-kanak penyeri dunia rumah tangga.betol?

sihir..santau..sihir..santau

Image
selamat pagi jumaat bloggers..tadi pergi blogwalking dekat blog my twin..then terbace lah satu artikel surat khabar pasal sihir..santau and so on lah..geram betul lah bile bace pasal benda nie..buat ila geruuuunnnn..
zaman walaupun makin moden makin berteknologi canggih..makin menjadi-jadi lah manusia menggunakan santau nie..dorang tak tahu ke benda nie melibatkan syaitan..silap haribulan makan diri..antara benda2 camni boleh berlaku disebabkan:
- iri hati dengan kesenangan orang laen - tak suka tengok kebahgaiaan orang laen.. - tak suke tengok orang naek pangkat - tak suke tengok orang lebih daripada dia - kes satu lagi nak rebut laki/isteri orang - nakkan orang tu tapi malu nak cakap - dalam perniagaan (tak boleh tengok keuntungan pesaing laen)
macam2 lah..tapi ini semua lebih kepada iri hati dan sikap yang lebih kepada 'tak senang duduk dengan kesenangan orang lain'..kadang2 bile perasaan 'jahat' nie muncul..kewarasan akal mula hilang pertimbangan..mula lupe balasan Allah..
m…

masa makin singkat

Image
rase baru je bangun pagi tadi*i mean tengahari tadi..tak elok betol anak dara nie..O.o tup2..dah nak masuk asar..kalau khusyuk study ke online ke mesti rase aish..bia betol..baru je start buat keje dah masuk waktu sekian2..
tulah kan..masa makin mencemburui kite..
 mase itu emas

Keistimewaan wanita

Image

nuffnang naik sikit pun tak kisah..

Image
N U F F N A N G
waa..nuffnang kasi duitlah..ceh..sikit naek pom da kecoh ke?haha..takde la..teringin lah nak merasa duit si en.nuff nie..si LBCaka Lagenda Budak Comel nie dah dapat  income pertama dia..nak jugakk!! buleh takk..pliss..
merayu bagai..si LBC tu da lame..engko tu baru lagi..hik2..malu mak taw..takpe..kena bodek dulu en.nuffnie baru dapat kot..yuhuu...*kelip mata laju2.

thanx kepada yg sudi klik ila punye en.nuff nie..sayang korang ketat2..muahh.. chauu
entry takde motif..sekian.. @_@

apa nak jadi..

Image
apa nak jadi..apa nak jadi..manusia meruntuhkan maruah kaum hawa itu sendiri..Ya Allah..moga Kau bukakanlah hati insan bernama manusia supaya insaf2 lah dengan kerja yang tak baek nie..haiyyoo..geram betol..
sat..sat!! pe kebendanya ila duk membebel nie..sayang wei..bukan pe..ila ada jumpe satu website tu yang mana ditubuhkan sempena utk tatapan lelaki kot..nama website tu pom nampak sangat gambar2 perempuan yang seksi meksi nie..
mengucap panjang ila bile buke websitu tuu..like page tu dah 1k lebih..semestinya majoriti adalah lelaki..admin  website tu maybe girls dah terang2 bahasakan diri dia nama perempuan..kot2 laki..mane tahu..wallahuallam..
see..hawa menjatuhkan kaum hawa itu sendiri..sedih melihat benda camnie berlaku..hadoi..penim2..tapi korang janganlah duk upload gambar seksa sangat kat FB..kang dah jadi mangsa orang yang tak bertanggungjawab..
sape nak jawab?sapa perlu dipersalahkan?jawablah sendiri...salam kecewa ~.~