<
IlaaSuhailaa
layan budak-budak perlu kesabaran yang tinggi
Saturday, December 17, 2011 • December 17, 2011 • 0 comments

olololo..chumil nyeee...

haii..assalamualaikum sayang2 semua..cer tengok gambar kat atas..kiut tak?entah gambar betol ke tak..(^^,)
meh la dengar ila bercerita..bagi ibu-ibu..ayah-ayah..mak saudara..bapa saudara..mesti korang2 semua sudah terbiasa melayan kerenah budak-budak kan?

kadang-kadang tak terlayan kite dengan kerenah dorang kan?kadang2 mereka nie menceriakan kite..kadang2 mereka nie buat kite geram....grrrr...nama lagi budak2 kan..bagi yang takde kesabaran nie..memang tak boleh sangat dengan budak-budak..betol?

tak pasal-pasal timbul kes dera..bagi yang tak suke kanak-kanak tu camne plak ek?soon..dorang akan dpt gak anak..tapi bile tengok dorang bermain..ketawa kuat-kuat..dengan sendiri kite boleh tersenyum sorang2..

kanak-kanak penyeri dunia rumah tangga.betol?

sihir..santau..sihir..santau
Thursday, December 15, 2011 • December 15, 2011 • 4 comments


selamat pagi jumaat bloggers..tadi pergi blogwalking dekat blog my twin..then terbace lah satu artikel surat khabar pasal sihir..santau and so on lah..geram betul lah bile bace pasal benda nie..buat ila geruuuunnnn..

zaman walaupun makin moden makin berteknologi canggih..makin menjadi-jadi lah manusia menggunakan santau nie..dorang tak tahu ke benda nie melibatkan syaitan..silap haribulan makan diri..antara benda2 camni boleh berlaku disebabkan:

- iri hati dengan kesenangan orang laen
- tak suka tengok kebahgaiaan orang laen..
- tak suke tengok orang naek pangkat
- tak suke tengok orang lebih daripada dia
- kes satu lagi nak rebut laki/isteri orang
- nakkan orang tu tapi malu nak cakap
- dalam perniagaan (tak boleh tengok keuntungan pesaing laen)

macam2 lah..tapi ini semua lebih kepada iri hati dan sikap yang lebih kepada 'tak senang duduk dengan kesenangan orang lain'..kadang2 bile perasaan 'jahat' nie muncul..kewarasan akal mula hilang pertimbangan..mula lupe balasan Allah..

mule tak pikir panjang..yang penting puas hati boleh buat orang menderita..masyaAllah..itu ke sikap yang perlu ada dalam diri masyarakat?

kadang-kadang..Allah tak turunkan rezeki kite awal-awal kerana Allah nak menguji kesabaran hambaNya

masa makin singkat
• December 15, 2011 • 0 comments


rase baru je bangun pagi tadi*i mean tengahari tadi..tak elok betol anak dara nie..O.o
tup2..dah nak masuk asar..kalau khusyuk study ke online ke mesti rase aish..bia betol..baru je start buat keje dah masuk waktu sekian2..

tulah kan..masa makin mencemburui kite..

 mase itu emas


Keistimewaan wanita
Wednesday, December 14, 2011 • December 14, 2011 • 0 comments


1. Doa wanita lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yang lebih kuat daripada 

lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah S.A.W akan hal tersebut,jawab baginda: "Ibu lebih 

penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia."

2. Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 1,000 orang lelaki yang soleh.

3. Barang siapa yang menggembirakan anak perempuannya, darjatnya seumpama orang 

yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah S.W.T dan orang yang takutkan Allah S.W.T 

akan diharamkan api neraka ke atas tubuhnya.

4. Barang siapa yang membawa hadiah (barang makanan dari pasar ke rumah)lalu diberikan 

kepada keluarganya, maka pahalanya seperti bersedekah. Hendaklah mendahulukan anak 

perempuan daripada anak lelaki.Maka barang siapa yang menyukakan anak perempuan 

seolah-olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail A.S

5. Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya akan tinggal bersama aku (Rasulullah S.A.W) 

di dalam syurga.

6. Barang siapa mempunyai tiga anak perempuan atau tiga saudara perempuan atau dua 

anak perempuan atau dua saudara perempuan, lalu dia bersikap ihsan dalam pergaulan 

dengan mereka dan mendidik mereka dengan penuh rasa takwa serta bertanggungjawab, 

maka baginya adalah syurga.

7. Daripada Aisyah r.a. "Barang siapa yang diuji dengan sesuatu daripada anak-anak 

perempuannya, lalu dia berbuat baik kepada mereka, maka mereka akan menjadi 

penghalang baginya daripada api neraka.

8. Syurga itu di bawah telapak kaki ibu.

9. Apabila memanggil akan engkau dua orang ibubapamu, maka jawablah panggilan ibumu 

dahulu.

10. Wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan tertutup pintu-pintu neraka dan 

terbuka pintu-pintu syurga. Masuklah dari mana-mana pintu yang dia kehendaki dengan 

tidak dihisab.

11. Wanita yang taat akan suaminya, semua ikan-ikan di laut, burung di udara, malaikat di 

langit, matahari dan bulan, semuanya beristighfar baginya selama mana dia taat kepada 

suaminya dan direkannya (serta menjaga sembahyang dan puasanya).

12. Aisyah r.a berkata "Aku bertanya kepada Rasulullah S.A.W, siapakah yang lebih besar 

haknya terhadap wanita? Jawab baginda,... "Suaminya." "Siapa pula berhak terhadap lelaki?" 

Jawab Rasulullah S.A.W...."Ibunya. "

13. Perempuan apabila sembahyang lima waktu, puasa sebulan Ramadan, memelihara 

kehormatannya serta taat akan suaminya, masuklah dia dari pintu syurga mana sahaja yang 

dia kehendaki.

14. Tiap perempuan yang menolong suaminya dalam urusan agama, maka Allah S.W.T 

memasukkan dia ke dalam syurga lebih dahulu daripada suaminya (10,000 tahun).

15. Apabila seseorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya, maka beristighfarlah 

para malaikat untuknya. Allah S.W.T mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 

kebaikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan.

16. Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersalin, maka Allah S.W.T 

mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah S.W.T

17. Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, keluarlah dia daripada dosa-dosa seperti 

keadaan ibunya melahirkannya.

18. Apabila telah lahir (anak) lalu disusui, maka bagi ibu itu setiap satu tegukan daripada 

susunya diberi satu kebajikan.

19. Apabila semalaman (ibu) tidak tidur dan memelihara anaknya yang sakit, maka Allah 

S.W.T memberinya pahala seperti memerdekakan 70 orang hamba dengan ikhlas untuk 

membela agama Allah S.W.T.


nuffnang naik sikit pun tak kisah..
Tuesday, December 13, 2011 • December 13, 2011 • 4 comments


waa..nuffnang kasi duitlah..ceh..sikit naek pom da kecoh ke?haha..takde la..teringin lah nak merasa duit si en.nuff nie..si LBC aka Lagenda Budak Comel nie dah dapat  income pertama dia..nak jugakk!! buleh takk..pliss..

merayu bagai..si LBC tu da lame..engko tu baru lagi..hik2..malu mak taw..takpe..kena bodek dulu en.nuff nie baru dapat kot..yuhuu...*kelip mata laju2.

thanx kepada yg sudi klik ila punye en.nuff nie..sayang korang ketat2..muahh.. chauu

entry takde motif..sekian.. @_@

apa nak jadi..
• December 13, 2011 • 2 comments


apa nak jadi..apa nak jadi..manusia meruntuhkan maruah kaum hawa itu sendiri..Ya Allah..moga Kau bukakanlah hati insan bernama manusia supaya insaf2 lah dengan kerja yang tak baek nie..haiyyoo..geram betol..

sat..sat!! pe kebendanya ila duk membebel nie..sayang wei..bukan pe..ila ada jumpe satu website tu yang mana ditubuhkan sempena utk tatapan lelaki kot..nama website tu pom nampak sangat gambar2 perempuan yang seksi meksi nie..

mengucap panjang ila bile buke websitu tuu..like page tu dah 1k lebih..semestinya majoriti adalah lelaki..admin  website tu maybe girls dah terang2 bahasakan diri dia nama perempuan..kot2 laki..mane tahu..wallahuallam..

see..hawa menjatuhkan kaum hawa itu sendiri..sedih melihat benda camnie berlaku..hadoi..penim2..tapi korang janganlah duk upload gambar seksa sangat kat FB..kang dah jadi mangsa orang yang tak bertanggungjawab..

sape nak jawab?sapa perlu dipersalahkan?jawablah sendiri...salam kecewa ~.~



Welcome to my blog . Please navigate around happily. And follow me if you like to ;> Don't forget to leave your footsteps so I can visit you back ;3 bold italic underline strike

Diary About Link Stuff


Put your cbox code here ! :)
< Template By: Umi Humaira
Big helped: Wana
Owner: IlaaSuhailaa