Posts

Showing posts from October 16, 2011

mak ayah diluar sana tolonglah berjaga-jaga

Image

no to girls yes to boys

Image
imej google
memang perempuan tu unik..pelik..kadang2 hepy then tiba2 berubah jadik sedih..pemarah..tapi kitaorang bukan gile tibe2 berubah dalam masa dalam sesaat..itu semua kamu!boys tak paham girls nak apa..yes! kitaorang mudah touching bagaikan nak rak..
dah banyak pepatah ila dengar daripada motivasi hidup nie..perempuan nie kita tak boleh duga perangai cmne..bile kate tak sedih sebenarnya dia sedih..bile tanye merajuk..dia kate tak..bila tanya marah ke?dia jawab tak marah..semua tu hanya berlindung saje utk duga si lelaki..
jadiiii..tolonglah paham kami oke..memang kami (gurlz) menidakkan pe yang ditanya sebab kitaorang nak tengok camne tindakan korang ke atas perasaan kami..untunglah kalo boys yang paham jiwa perempuan..
tak kesah lah gurls kat luar sana lebih memilih yang caring + romantik pilihan hidup sebab bukan nak bermanja tapi rase diri ini dihargai..trust me!bukan nak sangat kat rupe kacak tu..janji paham memahami partner..this is one way to shows their love to their partner…

atuk iLa cakap pasal cukai dan bajet 2012..hebak!

Image
imej google
huh!terer r atuk ila bile berbicara tentang bajet dan cukai nie..kalah ila sebagai budak akaun..ila plak berdebar time atuk tanya tentang cukai dan bajet nie..malu kalo tak boleh jawab..tabik spring kat atuk ila sbb sentiasa mengikuti perkembangan semasa dunia skrg..
ila?ila nie nak buke paper malas tapi takpe..blogger dah ramai jadi wartawan..hehe.*bajet alasan.. papepom..bangga jadik cucu atuk ila..luv u lah atok aka ayah...

tolong jangan main tarik tali..

Image
atok google
haaduh..penim dengan cinta cintun nie..ada plak dah maen tarik tali nie..naseb baek jer haty tak boleh tarik keluar..kalo tak..entah hilang ke mana..
setiap orang inginkan hidup berteman.mahu hilangkan kesunyian di hati..tatkala mahu didampingi namun pasti ada halangan..tak kire lah halangan macam mane pom..pasti adalah semua tu..tapi ape kata plak kalo halangan daripada diri sendirik ataupun partner kite tuu?
yang nielah ila nak cakap pasal tarik tali..geram..geram..geram..sebab hati rase dipermaenkan sebab sesetengah orang tu kan bile nak kat kite..dia datang tanpa diduga..tapi bile da lame..dia pergi camtu jer..ghaib dan hilang jejak macam angin..
dulu..kemaen lagi berkias utk buke hati kite utk dia..tapi sekarang hampeh jer..pe salahnya berterus terang kalo tak nak..kalo nak..buat cara nak..menyusahkan hati si dara lah nie..kalo korang jumpe orang camnie..baek korang jauhi je..seksa hati je kenal orang cmnie..
betol tak sayang-sayang ila?yes!memang kite akan sering dipertem…

60 Petua Mendapatkan Pasangan

Image
imej google 1. Semua orang ada jodoh atau pasangan yang menanti dan biasanya ia berada tidak jauh dari anda. Jarang orang bertemu dengan jodoh yang berada jauh darinya. 2. Jodoh itu ketentuan Allah dan kita wajib berusaha. Doa, usaha yang betul dan bersungguh-sungguh disertai dengan tawakkal, insyallah akan menemukan anda dengan pasangan anda. 3. Ramai orang masih belum bertemu jodoh kerana mudah patah semangat. Teruskan usaha sehingga anda bertemu jodoh. 4. Seimbangkan hidup anda dengan sempurna agar diri anda jadi seperti “magnet” yang menarik bakal pasangan anda kepada anda. 5. Daya tarikan yang sebenar berpusat di hati yang murni. Berusahalah untuk mencuci hati anda daripada semua perasaan yang negatif terhadap semua orang di dunia ini. 6. Agar mudah orang sayang, cuci hati dengan jaga ibadah, solat taubat, beristighfar, baca Al-Quran, maafkan orang lain, meminta maaf, bersedekah dan berfikiran positif. 7. Sayangi semua orang di sekitar anda dan anda akan menarik sayang terhadap anda. Ji…

orang lain tak suke blog ada lagu tapi ila suka..

Image
google imej
ila tak menyampah ke bunyi lagu kat  blog? ila suke dengar bising2 ek? ila boleh bace ker entry dengan lagu berkumandang kat blog?
mcm2 persoalan kan bermain diminda..cinta di muka buku..isshh..keluar lagu Najwa Latif plak..^.^ banyak cakap plak..back to our main topic here...
sebenarnya ila suka dengar lagu  daripada blog korang sebab : - kadang2 ada yang menyentuh hati..fun.. - tak pernah didengar - sangat2 menarik utk didengar - jarang buke radio jadi bile buke blog ai likeeee..
so..sape2 yang ila pi blogwalking kat blog korang..dun worry..tapi pesanan ila kena lah letak lagu yang boleh di stop kan..sebab ada yang tak suke dengar lagu kat blog..dorang akan larik daripada terus mmbaca entry kat blog korang..
sedikit tips yang biasa daripada ilasuhaila..salam jumaat!

huh?jejariruncing dot blogspot dot com?

Image
klik utk tumbesaran..n.n
jangan gelabah jangan gelabah..bukan kaetan pape pom dgn jejariruncing..cume first time traffic sources timbul dengan jejariruncing nie..hehe..buat kecoh jer kan..
korang pom da already tahu kan blog nie..lagipun da femes amos da..tak perlu la ila kecoh2kan lagi..heppy blogging korang..

"Angry Bird Keychain Giveaway By Lulu Caldina"

Image
LuLu PageS
Tarikh Tutup : 18 Oktober 2011.. 2 Petang

jom2..give away bersama Lulu Caldina.. sape nak menang..sila bodek random.org...hehee