Posts

Showing posts from July 24, 2011

aiseh..dah dam dim dumm...

Image

tikam hati lebih teruk daripada tikam fizikal..

Image
imej atok google imej atok google
sesungguhnya lidah itu senjata paling tajam atas muka bumi nie..buktinya..dalam kalangan jiran..kawan2..masyarakat dan lu pikir sendiri..^^, semua itu kerana lidah..dalam berhati2..pasti terlepas gak..sungguh berbisa otot manusia yg paling lembut ini apabila berkate2..
tapi..paling teruk lagi jika semua nie diluar pengetahuan kite..mahu jer nak cincang2 org yg berkate2 dusta tu..tapi disebabkan iman dan adanya akal..semua org tak perlu bertindak demikian..pernah aku katekan dulu..biakan suara2 sumbang berlalu macam angin..
hanya Allah sahaja boleh judge hambaNya selayaknye..di mana tempat dan hala tuju hambaNya itu..pesanan kepada aku jugak..jika adanya manusia yg seperti nie..banyakkan saba dan tak payah melayan perkara yang sia2 nie..
iri hati..tak senang melihat kebahagiaan org laen..atau mane2 sifat mazmumah itu saje di carik bagi memecahkan perhubungan sesama manusia..sebab itu pentingnya persepakatan..hati yg ikhlas dan paling penting niat seseoarang…

menunding jari..

Image

Segmen : Bombay Nak Taw Sukan Kegemaran Aku

Image
http://bombay-913.blogspot.com
haishh..bab2 sukan nie dulu-dulu oker jer..aktif..tapi biler da meningkat matang nie..semua nie da terhapus kira..haish..ada item akaun plop doh..heheh..oke2..back to our main motif..
ila dulu suka sangat netball sebab betol2 menguji kekuatan fizikal kite..kalo tak buat senaman sebelum start maen netball..mampuih la..y?habis sakit badan2..
bile da start maen..abis satu padang dikerjakan..jangan maen2..pencapaian yg ila masih igt mase kat sekolah teknik iaitu peringkat KAT..antara teknik2..banyak da lupe..maklum la..da lame da ha..hehe
korang nak citer gak ker pasal sukan korang?klik jer banner kat atas..^^,

bila lagi nak berdikari?

Image
imej atok google
asik2 negatif jer aku nie..waaaaaaa!! pe punye manusia la aku nie..kalo semua nye lemah..semuanya down..xmo look forwards..xnak bangun..memang aku takkan ke mana..
aku nie xmo berdikari..xnak cube berdiri atas kaki sendiri..bile jaoh ngan ma abah..nak nanges..buktinye?walaupun tempat aku belajar tak jauh daripada rumah..aku tetap nak duk umah gak..walhal umah sewa ada jer depan poly tu..tapi aku decide berulang..
nie sume sebab asrama da reject permohonan aku..redo jer la..korang taw tak,walaupun aku hari2 jumpe ma abah kat uma..tapi aku tak tahu,aku masih rindu kat ma abah aku..pelik kan?*sambil layan nasyid..^^,
orang kate aku nie terlalu lembut..penakut kot..takmo lawan bile diri ditindas n macam2 lagi..kenapa aku tak balas balik semua tu?sebab aku tahu manusia nie 1001 perangai..kalo aku layan..tak kemana gak..baek aku buat derk jer..iyer dop?
harapan aku agar aku mule berpikiran positif..tak bergantung sangat kepada kawan or org laen..insyAllah..dimana ada kemahuan..d…

macam mana nak ada keyakinan diri?

Image
imej atok google
penim betol nak layan kepala hotak aku nie..mane nak pikir kuiz yg bakal menjelma..nak pikir assignment yg quite susah..?susah?entahla belalang..nak cakap kan tak kena..itu semua sebab....takde semangat dan keyakinan diri..
bagi korang yang ada keyakinan diri yang tinggi..ce kasi tips kat ila nie..plessssss!! perlukan sangat motibasi motivasi dalaman dan luaran..bolehkan?korang kan baek..cun..sweet..hehe..*bodek!alah..kasi je la..sharing is caring kan sayang.. ^____^

tahu undang-undang tapi tak patuhi..

Image
imej atok google
assalamualaikum semua.. sudah menjadi lumrah hidup setiap pe yang kita lakukan dan dimana kita berada,pasti ada undang2 dan peraturan yg mesti dipatuhi..
disekolah..dipejabat..di jalan raya..dalam rumah..dan d

perhatikan dan tengok kesannya..

Image
ikot arahan pada ayat diatas lihat?pe kesannya?

Tajuk : BEN ASHAARI TANYA BERANI KE KRITIK BLOG AKU ?

Image
benashaari
woooo...boooo...Bro ben ajak kritik blog..sah2 sat lagi korang caci blog aku..see u in the court!!!ada beranie??kutuk r..hahahaha