Posts

Showing posts from July 10, 2011

Mengapa Perlu Jadi Menarik?

Image
imej google assalamualaikum..fuhh..apa kaba org2 bndar dan org2 kampung..?ngee..tetibo plop..aku nak sharekan satu artikel yg menarik perhatian aku iaitu daripada motivator yang tersohor Dato' Dr.Haji Mohd Fadzilah Kamsah ..untung jugak boleh share ilmu dan pengetahuan nie..hehe..jom ke bawah!  Berikut merupakan antara manfaat-manfaat seseorang individu akan dapat dengan menyerlahkan daya tarikan yang sedia ada pada dirinya: - 1.Keyakinan diri 2.Kemantapan hubungan sosial 3.Kunci kepada memenangi hati pasangan idaman. 4.Kemantapan hubungan di pejabat 5.Mengukuhkan pengikut atau “fan base” 6.Memudahkan “networking” serta mengukuhkan “supply-chain” bagi usahawan. 7.Menambat hati pasangan.


Akhir kata, kita perlu ingat bahawasanya kita ini menarik. Jika kita belum mendapat apa yang kita
diidamkan walau dengan daya tarikan yang sedia ada, ini bermakna Allah mahu menguji kita dan
meningkatkan daya kreativiti kita dalam usaha mencapai kejayaan. kredit to : http://www.fadzilahkamsah.com

kenape aku pilih panik?

Image
imej google
1st day kelas dgn Madam Melissa..dia suruh bagitahu name dan satu word tentang kita.. aku nie seorang yg cepat gelabah..perkataan yang aku pilih panik?
hadoii..pesal pi pilih word tu..Madam suruh explain why i choose panic? because i cannot do any works without planning..hahaha..sgt2 broken english okeh