<
IlaaSuhailaa
sorry kawan..sorry sayang..^^,
Saturday, July 9, 2011 • July 09, 2011 • 6 comments

imej atok google

esok da bermule kehidupan aku sebagai student..jadi..aku minta maaf sgt2 kpd yg invite dan kepada yg menegur aku dalam blog nie..tak dapat da menjoinkan diri dari sebarang GA..bloglist..sibuk siapkan diri utk pembelajaran baru..

harap2 sem nie merupakan sem terbaek antara yg terbaek..aminn..
sekiranya aku ada masa..aku akn aktifkan blog nie..lagipom aku nie mudah penat..lebih2 lagi aku berulang dari rumah ke tempat belajar..its take 30 minutes doo..

okehla..nebes nie nak tnggu hari esok..need to sleeps now..bubaiiii!!

Jom Blogwalking Ramai Ramai !
Thursday, July 7, 2011 • July 07, 2011 • 4 comments


thanx CB sudi invite utk join segmen nie..
sape2 nak join..sila2 lah merajinkan diri anda klik nama CB di atas..^___^

akhirnye iLasuHaiLa memiliki header!!
• July 07, 2011 • 4 comments

yehaaaaa!!
caye tak skrg aku da ada header sendiri..see! tengok atas..eh..tak2..tengok kat bawah..


nie hasil kerja sis aku..terharuu..da lame nak header sendirik..akhirnye tercapai jugak..adakah aku terlbih kecoh?bialah..aku eksaited nie..hehe

thanx skali lagi buat sis aku Fiizya Aurora ..sayang kamu..hehe 6.6
chau chin chauuu...


" BRO , KASI KRITIK BLOG GUA SKIT , BLEH ? "
• July 07, 2011 • 21 comments

Santai Bersama BEN ASHAARI

aku nak join..aku nak join!!

korang nak kritik blog aku ye..meh aku tarik hidung korang..haiyaakk!!
oke2..gurau aje..sila2 lah kasi kritikan yang sihat yee!
tak sabo dah nie nak dgr..  b_b


wahai wanita..berhati-hatilah dengan keadaan sekeliling..
Wednesday, July 6, 2011 • July 06, 2011 • 3 comments

assalamualaikum..*sebak...
rupe2nye aku terlepas pandang tentang satu news melibatkan seorang gadis berumur 16 tahun..tentu sahaja kamu semua sudah tahu tentang tragedi kejam yang menimpa si gadis nie kan?disebabkan kesibukan utk menyelesaikan masalah..segala news pom aku pandang sebelah mata..*kecewa..

tapi..nasib baek dalam blog aku..aku da letakkan link blog Lulu..jadi..kuranglah sikit kadar kekecewaan tu..sambung kepada cerita tadi..sape yang taktahu pe yang aku duk cerita kan..bolehlah klik kisah 1..kisah 2..kisah 3 .. (kredit to : Lulu Pages )

macam2 kejadian kejam berlaku tak kire ke atas wanita or lelaki..pasti saja ada yang dibakar..dikerat..disimbah..mayatnye dibuang ditempat laen  utk menghapuskan bukti..masyaAllah..kejam sungguh si penjenayah nie..makin berani utk melakukan pembunuhan..

takot plak dgn dunia sekarang.kecelakaan kite tak tahu..dan ajal maut semuanya kite tak boleh jangkakan..oleh itu..aku menyeru agar especially sebagai kaum wanita..berjaga2 lah dgn kedaan sekeliling..terutama bagi yang ada anak tu..kawal lah mereka sebelom perkara yang tidak baek berlaku..

nafsu duniawi kian mengawal manusia..pe yang terbaek..jaga maruah diri..jaga kata-kata..jaga kelakuan..berserah kepada Allah..berdoa mohon dijauhi segala bencana yang tak diingini..aku pom takot bile memikirkan jenayah kejam yang berlaku sekarang..

aku dengar..aku kongsikan..
• July 06, 2011 • 2 comments

pinjam daripada atOk google

assalamualaikum..korang taw tak..pagi tadi tak sia2 aku menghadiri satu ceramah di PKB yang mane penceramahnye adalah Ustaz Ali Irfan B.Jamalludin .. ustaz mude..hik2..

okeh2..aku syukur sangat2 sebab berkesempatan menghadiri majlis ilmu macam tu..oleh itu aku nak share kan pe yang aku dapat daripada hasil perkongsian ilmu oleh Ustaz ..

walaupom benda yang aku nak sharekan nie tak banyak tapi ia adalah tips yg bergune oleh Imam Al-Ghazali.. tenkiu lah Ustaz bagitahu tips nie..

tips pe?tips utk mencerahkan mata dan hati..kite kena tengok 3 benda..iaitu :
1) wajah ibu kite (soo..bolehlah korang letak gambar ibu korang dalam dompet korang..jgn letak gmba boipren or gurlpren korang plak..dapat pahala nie tatap wajah ibu..tak rugi)

2)lihatlah al-Quran (bab kata Ustaz..kalo kamu tak pandai membacanya..cukuplah sahaja kamu melihat Al-Quran tiap2 hari..lama-kelamaan..akan timbul keinginan utk membacanya)

3)lihatlah Kaabah (jgn tnye banyak ek..dalam tak bleh tengok depan mate pom takpe..bleh tengok dalam Tv kan2? ^^, hasilnye?kamu dapat kekuatan dan pahala)

see..itulah ilmu yang aku dapat hari nie..sebenarnye banyak lagi..tapi cukuplah setakat ini sahaja yang aku nak kongsikan..moge aku..korang dapat manfaat daripada segala majlis ilmu yg telah dan bakal kite hadiri..wallahualam.. n_n


semester baru bermula..
Tuesday, July 5, 2011 • July 05, 2011 • 2 comments

imej atok google

assalamualaikum w.b.t..menulis dalam keadaan yang penat..pagi tadi sudah selesai jumpe PA..dan pendftaran bagi sem 5 pom suda selesai..sekarang tunggu result rayuan asrama je lagi..harap2 aku dan kawan2 yang laen dapatlah tinggal kat asrama..

bile sem baru bermule..maka blog ini bakal di anak tirikan dan akan dimanjekan weekend sahaja.. v_v..tapi takpe..walaupom aku xde kesempatan update blog tapi aku akan cube jugak utk blogwalking utk mengetahui perkembangan kawan2 blogger..

harap2 sem 5 nie adalah permulaan yang baek bagi aku *ceh..memanjang jerk skema..okeh2..nak skema sangat pom takbleh..karang mcm bace berita plop..okelah..aku chau dulu..doakan yg terbaek utk aku ye korang! muahh! baaii!

tak dilayan ye?
Monday, July 4, 2011 • July 04, 2011 • 4 comments

imej atok google

kalo dalam kalangan students nie..ramailah yang kumbang dan bunga mencari peluang utk mencari pasangan..katenyer inilah peluang utk mencari jodoh..menyelam sambil minum air..err..baguih2...tapi make sure perkara ini tidak mengganggu proses pembelajaran korang.

aku sebagai student pom tak lari daripada benda cmnie..itulah lumrah kehidupan..tiap orang pasti ingin memenuhi ruang kekosongan di hati..katenye nak jugak dijadikan pasangan tu sebagai pembakar semangat..haishh..jgn diri sendiri sudah terbakar..iye dop?

tapi..pe plak terjadi dgn cinta yang tak kesampaian atau tidak terbalas?haiyyoo..aku tak tahu..berani amek risiko mencube nasib takpe..tapi kalo yang tak bleh terime kenyatan cmne plop..adakah sampai diri sendiri jadi terabai..bunuh diri?ugut-mengugut? no..no..no..

kalo jodoh itu sudah ditentukan Allah..janganlah risau..si kumbang atau si bunga sedang memperlengkap diri mereka dgn ilmu..fizikal diri utk menerima pasangan hati..tak perlu lah desperate utk mencari pasangan..kalo yang da sampai seru awal tu..itu rezeki dorang..kite?just doa dan tawakkal selain berusaha..hehe

aku mule gila handphone!
• July 04, 2011 • 0 comments

nokia C7

Nokia X5-01
nokia X5


Nokia X3 Touch and Type
nokia X3

nokia E7

fuhh..bile gi usha handphone nie..boleh jadi gile..rambang mato nop pilih nie.. *_*
kalo aku..aku pilih...nokia X5..kiutt sih

follower ke 400! congratulations!
Sunday, July 3, 2011 • July 03, 2011 • 2 comments



tenkiuuu!! (^^,)

jom pilih huruf dan bina ayat bersama ilasuhaila
• July 03, 2011 • 5 comments


okeh..nak kate menarik ..menarik la gak..
contoh permainan nie seperti dibawah :

I got the letter B...
Something I like: B
oys over flowers
Something I don't like: b
ugs
Someone I know : B
iskut MeRry
Something bad : being a sad person for a long time...
(contoh jawapan)

sape nak join?buat je ayat dalam ruangan komen ila..terpulanglah korang nak pilih huruf pe..janji A to

Z..choose either one ek..


mesti mule dgn camnie :


I got the letter : ______
Something I like:________

Something I don't like: ________

Someone I know : _________ 
Something bad    : ______

xde hadiah ek..ini cume suke2..sape nak try wak ayat..silakan..sape taknak xpe..ila cume nak tgk banyak mane ayat korang bleh buat..

goodluck!!

 kredit to : http://lovetiramisu-erah.blogspot.com



Allah turunkan ujian ada sebabnya
• July 03, 2011 • 6 comments

petang nie aku nak mengajak korang muhasabh diri..
sebab aku pom dalam sesi menguatkan semangat diri sendiri..

dalam bulan Jun lepas bersamaan bulan Rejab nie banyak sungguh ujian aku dapat daripada Allah s.w.t
antaranya ialah :

- sedang berseronok diPerlis menhadiri majlis konvo sis aku..aku dikejutkan dgn pendftaran short sem yang mane aku sendiri tidak tahu menahu tentang pendftran tersebut.

- mulai hari tu..hati aku tak tenang sebab subjek sem 6 aku terpakse amek sem 5 nie..aku cube selesaikan dgn PA aku..rase lebih tenang setelah berbincang serba sedikit pasal masalah nie

- aku dikejutkan lagi dgn atok aku sakit kuat..akibat urea yang beracun its mean dia terhidu racun rumput byk sgt then efek la kat buah pinggang dia..

- aku dan 2 lagi adik-bradik terpaksa bahagi masa utk jaga atok aku..inilah dugaan paling kuat..seminggu jaga atok kat hospital..macam2 benda baru aku belajar..orang takkan rase pe yang aku rase.

- bile da start sem nie..aku mule tawakkal..berserah je la kalo terpkse belaja subjek sem 6..

- tibe2 bile da dftr modul..aku mule heppy sebab nampak gaya tax 2 tak pelu amek dan aku dapatkan kepastian daripada cik Azmee (PA) kelas aku..

- tup2 dikejutkan lagi bile aku try buke list modul aku yg da dftr..tetibe ada plak tax 2 dalam pndftrn kursus tu..mcm mane bleh ada..dalam pikiran aku nie da rase berat sgt..adakah aku wajib amek tax 2?

- aku  nak nanges tapi kate2 seseorang tu 'nanges pom tak jadi papepom'..aku terime..aku kena kuat..skrg aku sedang cube

- selasa nie perjumpaan aku dgn PA..aku akan discuss ngn PA tentang tax 2 tu..sebab aku buat2 pndai pi batalkan tax 2 tu sebab dah terlebih jam kredit..

- aku mohon korang doakan aku agar aku tak pelu amek tax 2..selebihnye aku hanya tawakkal pada Pencipta sahaja..

sesungguhnye bulan Rejab..Syaaban..Ramadhan or mane2 bulan yg mulia..pasti Allah akan menguji hambaNya tak kire masa..aku tahu..kesusahan itu hanya sementara kerana kesenangan pasti mengiringi tak lame lagi..insyaAllah..



Welcome to my blog . Please navigate around happily. And follow me if you like to ;> Don't forget to leave your footsteps so I can visit you back ;3 bold italic underline strike

Diary About Link Stuff


Put your cbox code here ! :)
< Template By: Umi Humaira
Big helped: Wana
Owner: IlaaSuhailaa