Posts

Showing posts from June 26, 2011

waaahh..terselamat satu batang..

Image
imej atok google
alhamdulillah..perang da tamat..lalalaala..muahaa..ini antara aku dgn dentist pagi tadi.. jom ikuti pe yang aku duk membebel dgn dentist nie..naseb baek perempuan..kalo laki..ku tutup terus mulut nie.. :
dentist : adik nak cabut gigi yang mane satu? *terasa diriku masih budak lagii.. aku      : gigi kat atas nie..(tangan da sejuk..hati berdeba2) dentist : meh saya tengok..sambil2 duk belek gigi aku.. aku      : (selawat tak putus2)..cayolah.. dentist : eh adik..gigi adik kukuh lagi nie..tak sayang gigi ker..?umur berapa nie? aku      : err...20 tahun..  dentist : adik..saya nasihatkan baek jgn cabut gigi nie..tampal jer gigi berlubang nie.. aku      : erm..(dalam dua lagi nak cabut ke nak tampal)..tampal je la sambil duk prepare nak tampal gigi berlubang aku.. dentist tu pom cakap
dentist  :jarang sekali org mude macam awk nie nak cabut gigi.. (aku mule perasan tahap gaban) aku       :aku?senyum aje
selepas tu..proses penampalan gigi berlubang diteruskan..sakit dooo..dia cuci habis…

aku bakal kehilangan... x_x

Image
imej atok google
maaaaaaaaaa!! abahhhh!! tolong..........waaaaaa.... gile ke ape aku nie..tak pasai2 menjerit..takde angin takder ribut..takde hujan..*ada hangin kipas..*_*
relax2..sebenarnye aku bakal kehilangan satu batang gigi yang sememangnye buat aku menderita dan tidak dpt tido malam dgn lena..sebab tu putera raja dalam mimpi tu asyik tak jadi datang..tehee
esok..aku bakal berdepan dgn doktor gigi dan bakal ku hantam habis-habisan si durjana yg selalu menyakitkan gigi aku nie..ceh..sewel plop aku malam nie..
arap2 xde masalah lah esok..arap2 xde efek sgt..karang demam ..tak ter'update lah blog nie..chauu chin chauu!!

blog bukan satu tempat untuk menfitnah..mencaci..dan merendahkan martabat orang lain..

assalamualaikum semua..hari nie jari jemari aku rajin blogwalking..tapi sesungguhnya aku menyesal dgn hasil blogwalking nie..kenape?aku jumpe blog pasal...
- mendedahkan aib orang laen..xkire artis ke sape2 ke - terjumpa blog pasal isu politik..(aku tak suke campur hal politik).. - mengutuk negeri yang tak disukai..layakkah kite utk judge semua tu?

banyak lagi aku nak listkan tapi biarkan ia terkubur..makin dipikir makin geram pom ada.. sepatutnye blog nie sebagai satu medium utk berkongsi ilmu..satu peluang utk menjalankan perniagaan..mengenali sahabat alam maya semata-mata utk bertukar pendapat...
kalo semua nie disalah gune..tak gune blog nie diwujudkan..aku tabik spring bagi blogger yg pandai memanfaatkan blog nie secara baek..atleast dorang menghiburkan pembaca..bukan kasi hangin satu badan..
kemudahan yg makin disalah gunakan nie boleh mengakibatkan perpecahan perpaduan dalam masyarakat..harap2..sebelum menulis..pastikan ia tidak melibatkan maruah orang laen..
penulisan kite kadang2 tid…

Batasan pergaulan lelaki, wanita bukan mahram - tazkirah jumaat

Image
ALAM remaja adalah alam yang sangat mencabar sehingga disebut nabi dalam satu senarai orang kenamaan akhirat adalah remaja yang terselamat dan menyelamatkan diri daripada zina. Maksud hadis: “Lelaki yang apabila diajak perempuan cantik berzina lalu berkata, ‘sesungguhnya aku takut kepada Allah.’”  Sebagai satu agama yang amat hebat, Islam menampilkan cara pengawalan yang sangat berkesan dalam mengatasi penyakit seksual iaitu sebagaimana dalam firman Allah yang kita baca di atas, perkataan ‘jangan kamu hampiri zina.’

Kalau hampiri sudah dilarang dan ditegah, apatah lagi melakukannya. Menghampiri bermakna apa saja perbuatan yang menjadi penyebab, pendorong, keinginan dan sebagainya, adalah haram.
Kalau ada pendorong mudah datang keinginan diulit bisikan syaitan sama merelakan pula, terjadilah perbuatan terkutuk yang saban hari kita lihat dan dengar iaitu remaja melahirkan anak luar nikah.
Semuanya bermula dengan pergaulan bebas tanpa batas, berkawan tak salah yang salahnya bila melampaui b…

Giveaway | "love to look gorjes!"

Image
sape kate aku takmo join GA nie..semestinye lah aku nak join..lebih2 lagi wartawan blog feberet aku nie merupakan satu daripada penganjur GA nie..weeewwitt! Lulu..im comingggg!!
http://lulu-pages.blogspot.com http://www.pinkymomma.com/ http://hasrisa.blogspot.com/
ce teka : - lipstick - eyeliner - blusher
haha..logik tak logik..aku teka based on tajuk je.. untunglah Ga nie penganjunyer ramai..kerjasama Lulu, pinkymomma and hasrisa.. dorang terbaekk!!
Tarikh Tutup : 11.07.2011...11 pagi.

sindir-menyindir amalan tak mulia

Image
imej atok google

assalamualaikum korang! hari nie nak bercerita lah sikit pasalsindir-menyindir nie..i am sure lah korang takkan terlepasdaripada semua nie..betol x?
yes!wajib korang akan terkena sindiran org walaupun kamu nie seorang insan yg berhati mulia..iye dop?hish..jahat betol penyindir nie..nak kena tarik telinga nie..^^.
biasanya sindiran nie kadang2 ada yang biasa..terlampau dan kadang2 ada yg melibatkan maruah..tak mau tak mau..dosa kecik tu..sebab sindiran nie kadang2 merendahkan martabat org laen..
melaenkan nak suruh org tu sedar..tapi jangan lah sampai ter'ober' sangat..tak pasai jadi kes tarik rambut plop..lebih baek duk diam..kerana itu adalah lebih baek..tapi biasanya kalo dalam kalangan rakan kerja or kawan2 nie..sindiran nie hanyalah suke2..tapi kena tengoklah sindiran tu macam mane dan kena tengok gak org yg nak disindir mcm mane..
karang..putus plak persahabatan dek kerana kata2 tu..n_n so..apa yg baek kite contohi..pe yg kurang baek..silalah jauhi segera..chauu…

wordless wednesday (3)

Image

aLhamdulillah..berakhirlah bloglist iLasuHaila..

Image
fuhh..akhirnye ada feedback yg baek daripada korang semuaa.. terima kaseh banyak2 coz sudi join bloglist aku yg tak seberapa nie.. sambil2 kite berbloglist..sambil2 kite berkenalan dgn blogger2 laen..
aku da masukkan senarai blogger yg join bloglist aku nie kat sebelah kiri.. semua aku masuk dalam sayang iLa (1)..sayang iLa (2)..sayang iLa (3)..cek jgn tak cek..^^,
nextime nak try buat GA plak..sape sokong?hehe

update senarai blogger join bloglist ilasuhaila (TAMAT)

Image
aku akan stop segmen nie sekiranya sudah mencukupi 30 list blogger yg join bloglist nie.. sila lah check nama korang..kot2 aku tertinggal..sebab sat lagi nak letak blog korang dalam bloglist ilasuhaila da..suke tak?suke la..6)____(6
1.pojiekyra 2.Mizz D O L L Y 3. hasyikin ismail 4.ilie iliahus 5.Chegu Zubir 6.cx's 7.cik aima 8. Bluewendy 9. oja_alia 10.Fiena Shahairi 11.ninie_azriena 12. Lulu Caldina 13.bombay 14. Dayanqphrofile 15. Zie 16.Nadzirah K. 17.Cheq Sue 18. fardhilah 19.mrizal 20.*Syunathegadis* 21.akuwanblur90 22.genkconer 23.adrian aizat 24.~Sya~ 25. hanyzham hadny 26.yana 27.h[a]ni$
28.SuzaDin
29. nurul atiqah
30. Nur FatIn aDiLah bT azMi
31.cheqhaizan

tak kire..bloglist ilasuhaila kembali lagi walaupun semalam tak jadi.x.X (TAMAT)

Image
tadaaaa!!
okeh2..kali nie takmo maen2..sape nak join bloglist ilasuhaila..sila lah ikot syarat2 di bawah..boleh lah saling terjah-menerjah dan dapat kawan2 baru kan2..ngee
1.tepek banner kat atas nie dalam entry korang 2.tajuk "saya nak join bloglist ilasuhaila" 3.linkkan ke blog nie.. 4. dah ciap?tinggalkan url korang dalam ruangan komen nie..
mudah jer..sape nak join..sila kan..sape tak nak join..pi maen jaoh2..senget! aku gurau je tu..

senyum banyak maknanye..

Image
imej drpd atok google

maaf..bloglist dibatalkan

Image
atok google
fuuhh..naseb baek xsempat korang join..kalo tak.niaya aku kena..
ce citer! sebab aku mybe tak sempat nak terjah korang kot..da nak buke sem baru..

jadi..kena ada preparation utk new semester nie..nextime la aku buat bloglist tu..
lagipom aku masih terkial-kial lagi nk buat bendo nieh..keno survey dulu la kat page org laen..

sedih jugak tak jadi buat..nvm..nxtime oke!