Posts

Showing posts from May 22, 2011

mak aii..sombong gila..

Image
atok google kasi

cer citer siape yang tak pernah cakap cmtu..cmtu lah..tu haa..tajuk entry aku kat atas nie..alasan ayat itu disebut?banyakkkkkkkkk!! takmo describe tapi disebabkan alah nie duk dalam blog..so ia adalah mengenai blogger..aku bukan org lame masih newbie..perlukan tunjuk ajar daripada  blogger otai2 yg laen..
oke..tujuan aku buat entry nie mungkin akan cakap aku sombong..perasan tahap siput..n macam2 lagi..bukan disebabkan aku carik gaduh.. ini mungkin disebabkan aku tak follow semula korang yg follow aku..kenapa aku tak follow?
1.korang tak letak link dalam shoutbox 2.korang tak tinggal tapak dgn betol 3.korang tinggal komen..aku nak pi terjah tapi malangnya korang hide profile atau pape sahaja yg mmbuatkan aku tak bleh jenguk blog korang 4.sila adjust setting utk profile..bia kasi senang org cari dan tengok. kadang2 blogger tak perasan yg dorang buat hanya org tertentu boleh view dorang punye blog.. 5.masalah tenet slow mcm siput baby..ah kiutnye.. 6.tak der widget follower 7. …

jimat atau kedekut?

Image
lagi ihsan gmbar atok google
hai..hai..hai..dengan mood yang oke..cuace yg panas terik..tetapi aku gagahkan diri nak update jugak entry nie..nak berkongsi dan nak mendengar pe la bezanya si penjimat dan si kedekut...haiyoo!! tak tahu..
okeh..fenomena nie biasanya berlaku dalam kalangan pelajar..pekerja..rumahtangga..adik bradik dan banyak lagi..nak describe karang berjela plak..betoi tak korang? aku sokong bagi penjimat dan kurang sokong bagi si kedekut..
kalo si jimat nie aku tahu la maybe tiada duit..nak berjaga2 kalo ada kesusahan..tak mo berhutang sana cini..tak mo susahkan org..tapi biarla berpada-pada..jangan keprluan diri terabai..jangan sampai menyusahkan orang laen..boleh la tabik spring!!
kalo si kedekut nie..barang sendiri?mak aii...berkire giler..pikir 23647849512 kali kalo nak beli makanan atau keperluan diri atau nak menolong org dalam kesusahan..takot diri sendiri susah..aish..tapi jangan biler barang org ko kemaen lagi nak..
pantang jugak ye kalo barang org over eksaited..t…

happy birthday Lulu Pages - Lulu Caldina

Image
Ms LuLu Caldina
assalamulaikum..tunggu duk tunggu kul 12..akhirnya da masok kul 12 malam.. dengan ini..saya Ila Suhaila buat satu pengumuman bahawa Lulu nak kawen eh silap hari nie birthday LuluCaldina ..yeehaaaa!!
ini merupakan blog feveret aku dan masih setia mengikuti perkembangan semasa kepada blog Lulu Pages nie.. haa..Lulu, sy tengok wishing list Lulu tu..nak pengsan jugak kalo xder pulus..hehe..pada hari jadi Lulu nie..papepom..walaupom takde hadiah takde greetings card.. tapi sy tetap menyokong Lulu daripada belakang..chayok! chayok!
May God Bless yoU LuLu.. (^_____________^)

" Saya nak Jadi Bloglist Terbaru Cik Purple"

Image
CP aka cik Purple
nak tag : fiizya aurora iLie iLiaHus
tenkiu to CP coz invite sy join nie.. (^_______^)

tu dia..kembar aku da datang!!

Image
iLie iLiahus
sila jangan kenyit mata dan jangan tak percaye..ini bukan rekaan semata-mata..ini reality not fantasy..waduhh!! intro pom da meraban tahap siput baby..pe lagi nak bace yg selebihnye..
nie memang kembar aku lah..aku ILA SUHAILA dye ILIE ILIAHUS .. gedik jer kan aku letak backlink aku skali...senyummm..ado aku kesah? okeh..kembar aku nie memang totally differents minat dgn aku..dye xmo serius dalam blog..itu dye punye hal..yg laen?pi la terjah skali..
well..budak baru macam aku tpi aku aktif cket blog nie..sorry..terpuji diri lagi..(^^,)

BEN ASHAARI AJAK SERBU BLOG BARU

Image

semua itu dusta!

Image
pinjam drpd atok google
entah nak mule daripada mane..kecewa ker ila? sedih ker? watever lorh..aku bukan macam tuh..nak kecewa pasal cintan cintun 1% boleh lah..ego tak cara aku cakap cmtu? ceeehh...berselindung daripada lumrah idup seorang perempuan konon aku nie..
daripada dulu hingga sekarang..aku tetap pegang dgn kate2 aku "baek macam mana sekalipom laki tuh,tetap kena ada sangsi..tetap kena ada rasa hati2"..jangan kate aku kejam..aku bukan kejam..sebaek2 manusia boleh jadi setan kalo..err..maaf!
so..sape2 kenal aku..memang korang cakap aku sombunk tahap gaban lah.sebab aku nie tak pandai nak bergaul dgn org..coop! lari tajuk plak dah. bagi pasangan yg bercinta cintun.. nilai lah pasangan anda dgn sikap..hati..cara dorang membimbing anda..bukan dengan hanya sekadar kate-kate yg manis yang bile2 mase saje boleh hilang..
sekian..drpd org yg tak bertauliah..

kubur masing-masing..nauzubillah

Image
ihsan atok google

pernah dengar tak ayat tajuk entry aku kali nie? mesti ada yang pernah dengar kan? ngaku cepat..nak kasik gambar cadbury jer lah..nak post yg real malas..hehe
1st time aku dengar masa aku form 4..MasyaAllah..rase macam nak pi pancung kepala 'pelajar' yang sebut perkataan nie. kenape dorang boleh cakap camtu? sebab ada org mengajak solat dan menyeru kebaikan jer..tapi itu yang dibalas..nauzubillah..pe nak jadi dgn remaja skrg..
cakap tidak menggunakan akal macam ni lah jadinye..tak sedar ker keciknye kite di hadapan Allah akhirat sana..tak sedar ker bahawa kite masih seorang yg beragama islam..kenapa perkataan itu juga disebutkan..?sedih memang sedih..
kalo kubur masing-masing..kenapa kau seret jugak ma ayah..adik beradik dan kawan2 dengan kejahatan yang kau lakukan..mana perginya istilah kubur masing2?mana?! sejahil2 manusia pikirlah pe yang nak diucapkan. tak takot ke pembalasan Allah akhirat sana?
aku tahu aku pom masih dalam menebalkan diri dgn agama yang mulia…

blog dalam proses mencari background yg sesuai..

jangan heran..jangan pusing2 kepala dan jangan kecilkan mate..blog nie sedang bertukar wajah..bertukar!! yehaaa..hehe

Lovely Thread Garden 1st Give Away

Image
klik SINI
ila eh silap aku nk pilih ovely tatting bracelet.. semoga aku berjaya..puhhh!!
tutup :21 Jun 2011

Mat Oh Mat

Image
Mat yang sengal Vs Mek yang control Ayu..

Mat and Mek kua shopping di Parkson Kota Bharu.. ikuti dialog dibawah :
Mat : eh Mek ko tak penat ker shopping banyak2 dengan pakai high heels plak tuh..kalo aku dah lame           pengsan Mek : pe kau kesah.kalo ko jadi aku,ko pom tak kesah sume nie..jnji shopping masyukk!! *sambil tunjuk             thumbs up kpd si Mat.
dorang pom singgah berehat di bangku sekitar Parkson ..
Mat : Mek..aku ada teki teki kat kau nie..* idea Mat yg sengal ni timbul.. Mek : ha..pe die?ko jangan loya buruk plak dgn aku..(Mek yg da lali dgn sikap sengal si Mat nie) Mat : kalo ko bijak..ko tahu tak pokok apa bile org tengok ,dorang lari..tak kire lah perdana Menteri ker..          Badang ker..ahli sumo ker..binatang pom lari...ce jawab!ce jawab! Mek : urmm.. pokok hantu..
Mat : (sambil tersengeh) kalo pokok hantu..binatang mane ade lari..manusia pom jarang2 yang
          larik..lagi..lagi? Mek : pokok terbakar kot.. Mat : salah..salah..haa..amacam..da mengaku? Mek : okeh..aku …

i hate when this happen to me

Image
ihsan atok google
assalamualaikum syg2 blog nie... kemaen lagi kan tajuk entry omputeh tapi isinye Melayu maa.. aku pom kureng bab speaking nie..tapi broken english boleh lah..itulah pentingnya english education..muahaha..
okeh..sebenarnya kite tak boleh lari drpd menghadapi konflik dalam diri dari segi : - percintaan - adk bradik - keluarga - rumah tangga - kawan2.. - pejabat - exam
dan macam2 lagi..macam da senget kepalo nie kalo semua nie timbul pada masa yg tak sesuai..mereng..mereng..kasi air limau ais satu! gulp..ahh..lega ase..hilang tensen aku..xmo jadi mereng..chau chin chauu!!

Segmen #1 InspireBunny: Siapa Idola Anda?

Image
cik Bunny
okeh..bagi menyokong dan memeriahkan segmen CBaka Cik Bunny nie..aku jOin segmen nie..wehaaa!! nak join jangan klik banner tuu..aku tak letak link..klik nama cik Bunny tu ek..
siapa idola anda? - idola aku...herm..mestila mak aku..sebab...?
Nyatakan sebab2 individu yg dipilih sebagai idola. - ibulah satu2 nye boleh jadi ratu dalam dunia nie..mane ade laki jadi ratu..haaa...betol tak pe yang aku cakap?err..itu ker sebab aku admire mak aku?no..no..no..sebab mak aku mengajar masam manis pahit tawar tentang kehidupan nie..luv u ketat2 la ma!! 
okeh..done cIk Bunny..tak nak karang banyak2..sumpah cik bUnny tertido kalo bace..(^^,)

penangan Ben Ashaari..(^^,)

Image
 hero blogger Malaya : Bro ben
assalamualaikum..alhmdulillah..rezki org kate kite tak boleh jangka bile akan dtg..disebabkan aku sertai segmen bro BEn klik sini .. tak sangka Bro Ben pilih entry aku..yelakan..orang laen lebih kreatif lagi drpd aku..aku nie olah org punye citer jer..hampeh! hehe..
2 kesan penangan daripada Bro Ben ialah :

1) follower meningkat 10 orang dalam 1 jam..tak pernah aku dapat follower cepat mcm tu dalam mase yg pantas..sungguh hebat ye penangan Bro Ben.. thanx korang sudi jadi follower aku..

2) pageviews mencapai 800 ke atas..tu yg jadi seram sejuk tuh..maybe bagi korang itu benda biasa kan..tapi aku tak..bagi aku luarbiasa..tengok lah plak follower aku..300 lbh baru..masih dlm kategori newbie..
dengan itu aku nak ucapkan beribu-ribuuuuuuuuuu terima kaseh kepada Bro Bensebab sudi pilih entry aku yg macam2 budak + diolah ikot sedap aku jer...bagi yang sudi tinggalkan komen dan menjerit2 kat shoutbox..time kaseh jugak..adeh,macam baru lepas terima award plak..terlbi…

CERITA KREATIF AKU BERSAMA BEN ASHAARI

Image
Pengarah filem : Broadband aka Bro Ben
drama : alamak!! salah plak da!
watak yang terlibat :  1) cik Oshin 2) Dayana Az 3)  Nadh 4) Bro wacana
suatu petang...cik Oshin,Dayana Azdan Nadh baru jer balik daripada kelas tuisyen...kebiasaannya mereka bertiga tak suker beratur panjang..mereka lebih suke beli tiket gune mesin tiket jer..nak dijadikan citer..pada hari tersebut kaunter tiket ada masalah..jadi ramai pengguna ERL terpakse menggunakan mesin tiket tersebut utk menaiki ERL..ramai gileeer org mase tuu..
si Cik Oshin..Dayana Az dan Nadh mengeluh panjang disebabkan perkara tersebut tidak pernah berlaku sepanjang menaiki ERL..pot pet pot pet..dorang membebel habis-habisan..sedang mereka beratur panjang..jeng..jeng..jeng...! mesin tiket plak rosak..tapi dorang tekad beratur..(^^,)
tiba-tiba..seorang lelaki dengan selambanya menuju kehadapan dengan perasaan tak bersalah..lelaki tu ialah Bro Wacana .Malangnya sebelom sempat sampai ke hadapan,tiba-tiba seorang lelaki menengking dan menolak Bro Waca…

SEGMEN KREATIF BEN ASHAARI KEMBALI

Image

berapa kali kite pernah jawab azan sampai habis?

Image
imej atOk google
assalamualaikum..dengan nada sedih aku menulis entry nie..sebab..?tak menang GA..hampeh!! gara2 si random pilih..memang kemenangan itu tak berpihak la sebelah aku..isk..isk..isk..emo gile aku kan..adeh..itulah org cakap tak der rezki..cube lagi...okeh..back to the entry.. (^^,)
kepada muslim dan muslimah didunia nie..pernah tak korang terpikir.. 1.berapa kalikah kamu pernah menjawab azan sampai habis dalam ke lima-lima solat fardhu? 2.ada tak pasang niat 'aku tekad nak cube jawab azan betol2' 3.aku nak cube tutup mulut ketika laungan mulia memanggil (azan)..
pernah tak terlintas dipikiran sanubari korang nak buat semua tu?aku buat entry nie bukan nak menunjukkan bahawa aku nie seorang yang alim atau apa2 la..ini utk ingatan aku jugak..pasti akan timbul persoalan kat bawah :
1.eh2..nak jawab azan kelima2 solat fardhu mane sempat sebab kerja. 2.mana dengar sgt surau jaoh 3.tak perasan plak bile azan. 4.duk dalam kereta..pi shopping..hang out dgn sedara mara..kawan2..kalo …

tafsiran mimpi..

Image
Tafsir Mimpi Mengikut Islam

* Mimpi Berkaitan Peristiwa Atau Kejadian

* Bermimpi menunaikan solat alamatnya akan sempurna kerja di dunia dan akhirat

* Bermimpi berlaku perang sabil atau anda akan menunaikan haji alamatnya dosa anda akan diampunkan dunia dan akhirat

* Bermimpi memasuki Masjid Haram atau melakukan tawaf di Baitulallah alamatnyaanda akan mendapat pahala dan nikmat akhirat dan jika seseorang itu berada dalam kesakitan ia akan segera sembuh

* Bermimpi beri sedekah atau zakat fitrah anda akan berasa suka cita dan aman bahagia

* Bermimpi memohon doa kepada Allah Taala atau membaca qur'an di rumah anda alamatnya anda akan terlepas daripada bahaya atau sempurna sesuatu pekerjaan yang dilakukan

* Jika bermimpi membaca qur'an dengan suara yang lanjut alamatnya panjang usia anda

* Jika bermimpi berpuasa alamatnya anda akan mendapat kekayaan atau menjadi orang yang berpakat besar

* Jika bermimpi diri anda dalam keadaan bersujud alamatnya anda akan bertapa

* Bermimpi sembahyangkan je…