Posts

Showing posts from May 15, 2011

blogger support blogger (tugasan kedua)

Image
nak tahu apa dia?klik sini

study mathematics online..maths game for kids

Image
ixl.com
hello everyone..ops! assalamualaikum dan selamat petang semuaaa utk sayang2 saya yang tengah bace blog nie..okeh! hari nie nak jadi teacher boleh tak?sape setuju duk diam sape tak setuju boleh kua..(^^,)
aku dapat sumber website http://www.ixl.comfrom Mr or Mrs ask.com ..  kalo korang  ada adik-adik yang masih belajar dan bagi yang da abes belajar pom boleh main maths game nie utk lancarkan otak dorang dengan mengira..boleh lah layari website kat bawah gambar tuu..
kalo org macam aku nie memang gilakan subjek matematik..daripada matematik darjah satu hingga la umur 20 tahun nie..aku tetap meminati matematik..walaupom kadang2 da berkarat math yang form 4 form 5..kalo terjumpe soalan math..aku mesti amek dan cube selesaikan..itula kelemahan aku..suke mencabar minda aku dengan matematik..
kadang2 time shopping aku akan berlumba la dgn casher utk kire baki yang perlu dorang bayar..kalo aku salah..frust tahap dewa la jawabnye..thats why i loveeeee mathematics!! muaahhh!!

siape ye yang intai?

Image
tak jelas ek?tekan lah gambar nie supaya besa cket.. (!_!)
hari nie banyak betol post entry..rajin bena jari aku nie menyampaikan ape yang aku nak membebel dlm blog nie..siapa yang kena baca?korang jugak..jahat betoi aku nie..(~.~)"
okeh..sebelom aku mula mengarut..aku syukur sangat2 sebab da nak kawin..eh silap sebab 1st time pageviews today mencapai angka 200 ++..bialah korang kate aku nak kecoh kan benda kecik tpi aku tetap nak jerit tapi malangnya tak sape dengar..muahaha...
oleh itu..sape2 yang sudi nak kotorkan mate kat blog nie..silalah rajin jenguk sini..btw..thanx utk korang..sebab tu aku syg korang lebih..err..betoilah.. (66,)

si dia macam nie tak?

Image
sumber :atok google
hye...assalamualaikum dan selamat malam semuaaa!! sambil layan hindustan macam nak tergedik2 plak kaki nie..haha..ngok!
meh sini nak tanye korang.. nampak tak gambar kat atas tuh?cepat kecilkan mata kamu dan tengok baek2 gambar tuh.. haaa..amacam..korang pom pernah letak camtu gak kan gambar pakwe/makwe korang..ngaku cepat! karang kena sekeh..(^^,)
sweet kan..?alaaa..aku tahu pasti korang buat wallpaper dlm fon korang tuu..malu ek nak ngaku.. tak kire laki ke pompuan pasti buat jugak..tapi besenya laki jarang buat camtu..betoi tak? segan ker bang? ker tak nak kasik orang tahu niee...? sibuk jer kan aku nie..
takpela..itu biasalakan..setiap orang berbeza caranya..iye dop?

random giveaway dari Fad Ali

Image
FAD ALI
okeh2..owner blog nie buat GA..apa kate korang join jugak..alaaa..jom la kasi meriah sekali GA nie..tapi kalo cik random terlibat gak dgn GA nie..memang mampuih aku..means im not the lucky one la..
ehh..ter'bebel pnjang..owner blog nie tak kasi bebel panjang2 la..habes la peluang aku nak dapat hadiah GA nie..haha..desperate sgt ker? ishh...dop lah..

Kisah Nafsu Yang Degil Dengan Perintah Allah

Image
kredit to : luvislam92
sempena hari jumaat yang mulia dan hari yang penuh dgn keberkatan dimana umat islam menunaikan solat jumaat secara jemaah..dikala itu..malaikat2 melihat dan mencatat apa sahaja yang dilakukan oleh hamba Allah dalam melakukan amalan baek mahupun tidak baek..jom bace tazkirah jumaat dibawah.
Dalam sebuah kitab karangan 'Ustman bin Hasan bin Ahmad Asy-Syaakir Alkhaubawiyi, seorang ulama yang hidup dalam abad ke XIII Hijrah, menerangkan bahawa sesungguhnya Allah S.W.T telah menciptakan akal, 
maka Allah S.W.T telah berfirman yang bermaksud : "Wahai akal mengadaplah engkau." Maka akal pun mengadap kehadapan Allah S.W.T., 
kemudian Allah S.W.T berfirman yang bermaksud : "Wahai akal berbaliklah engkau!", lalu akal pun berbalik. Kemudian Allah S.W.T. berfirman lagi yang bermaksud : "Wahai akal! Siapakah aku?". 
Lalu akal pun berkata, "Engkau adalah Tuhan yang menciptakan aku dan aku adalah hamba-Mu yang daif dan lemah." Lalu Allah S…

JOM JOIN BLOGLIST LOVE+FAMILY+FRIENDS

Image
nyatakan ape yg anda suke tentang blog nini n ape yg anda x sukeokeh..ehem2..nak try jadi pengomen tegar..buleh tak?mstilah buleh kan..aku bru jer follow nini nie..so pe yang aku suke blog ninie nie background blog dye..cantek + tak serabut +tak bnyak loading..ikhlas nie..err..pe yang aku tak suke?stakat nie takder lagi sebab baru follow nini kan..tak kesah kan nie..*kenyit mata nieh..hehe tag 3 org rakan anda dan pastikan mereka tau tentangnyalovetiramisu shbt alam maya sista
dengan itu aku mengajak korang utk same2 menjoinkan diri korang dgn bloglist nie..boleh bantu kite dlm meningkatkan trafik .. saling tolong menolong itu baek..fuhh! baek giler aku,..(^^,)

takottttttttttt!!

Image
waaaaaaaaaaaaa.............takottttttttttttt!!! esok hantar report and interbiuuuuuuu...
sape2 nak tolong nak jadi wakil aku tak? plisssssssssss!! (^^,)
okeh..jangan layan aku yang mereng nie....


aku boleh! yeay! aku boleh!
chauu chin chauu sayang2 semuaaa...

kenapa kamu 'love' orang tu sangat-sangat?

Image
sumber : atOk google..love mexico bun..hehe
hye my sayang2..my follower...my readers..my...teeettt!! apakah itu?.errr... kenapa perkara diatas terjadi?itu maknanya sedang mereng sorang-sorang lah tu..adeh! pe aku kesah..
aku nak cube korek rahsia lah dgn org sedang bercinta atau dilamun cinta..atau lebih baek wanita sudah bergelar istri nie..haa..dorang lebih expert dlm pengalaman cinta cintun nie..betol kerr? ce citer cket..
kamu suke orang tu disebabkan apa? adakah tang hidungnya kah? tang matanya kah? tang rupenya kah? berapa kali banyak tanggggg ting tunggg!! i mestila like tang hatinya..*sila tepuk tangan...
itu depends on korang semualah kan..aku tak tahu..bukannye boleh baca pikiran orang..haa..kamu sedang bace blog aku nie..msti kamu suke tang hartanye...Ooohhh tidakkk!!! materealistik! plastik! chopstik! lipstick..watever lah..jnji bahagia..tidak boleh macam tu my lalink..tak baek taw..
lalink-lalink semua kan baek..jangan pilih laki or pompuan disebabkan hartanye oke sayang-sayang s…

tiada idea..

ini entry tak der mengena dgn sapa2.. ini hanyalah bebelan sementara idea dtg...errr.. kalo korang nak bace..bacelah...aku tak kesah..
tapiiii...buang mase je lah..hampeh! papepom aku nak cakap time kaseh banyak2 lah kat penganjur BSB aka blogger support blogger.. kerana?? aku dapat jumpe ramai kawan baru...hooraayy!!  (^__^)
adeh..! penim la nak taip ape.. kepada member BSB thanxx sudi follow sni.. syg korang ketat-ketat!