<
IlaaSuhailaa
boleh tak?
Friday, May 6, 2011 • May 06, 2011 • 0 comments

wahhhhhhhhh....idea bongok da dtg..ops..kasar2..tak ptot..
errrr....boleh tak kalo aku just tnggu kptusan GA tanpa update blog?
please....please...please..im begging youuuuuuuuuuuuuuuuu!!

okeh..stop berdrama king..
saje nak update blog bnyak2 hari nie sebelom aku meninggalkan blog nie..
kenape? meh bace entry nie ..
karang korang tahula pe aku maksudkan..

ada sapa2 nak tolong buang habuk2 dalam blog aku nie sepanjang aku tiada?
okeh..tak der sape2 nak..(!_!)"
chauuu!!

perhatikan lirik ini..by Aeman buatmu ibu
• May 06, 2011 • 2 comments

lagu ini dimaenkan oleh kumpulan nasyid Aeman..
sungguh sedih bile menghayati lirik lagu nie..
this is for u mom!


Ibu bergenang air mataku
Terbayang wajahmu yang redup sayu
Kudusnya kasih yang engkau hamparkan
Bagaikan laut yang tak bertepian

Biarpun kepahitan telah engkau rasakan

Tak pula kau merasa jemu
Mengasuh dan mendidik kami semua anakmu
Dari kecil hingga dewasa

Hidupmu kau korbankan

Biarpun dirimu yang telah terkorban
Tak dapat kubalasi akan semua ini
Semoga Tuhan memberkati kehidupanmu ibu

Ibu kau ampunilah dosaku

Andainya pernah menghiris hatimu
Restumu yang amatlah aku harapkan
Kerana disitu letak syurgaku

Tabahnya melayani kenakalan anakmu

Mengajarku erti kesabaran
Kau bagai pelita di kala aku kegelapan
Menyuluh jalan kehidupan

Kasihanilah Tuhan ibu yang telah melahirkan diriku

Bagaikan kasih ibu sewaktu kecilku
Moga bahgia ibu di dunia dan di akhirat sana...

Kasih sayangmu sungguh bernilai

Itulah harta yang engkau berikan
Ibu... dengarlah rintih hatiku untukmu ibu

p/s : tiada sebarang nilai utk dibandingkan dgn pengorbanan yg dilakukan insan bergelar ibu,mama,ma,umi,mummy..hanya doa aku mengiringi insan yg aku sayangi... (n.n)

adyshariz lucky draw!
• May 06, 2011 • 2 comments

assalamualaikum..wah2..bagusla mama kpd si hariz nie sbb buat lucky draw smpena besday anaknya hariz yg dalam banner tuu,,haish..nakal btol mama dye nie..tengok..ciap letak rmbut palsu agi kat kepala hariz..kalo hariz tengok..mesti tak kenal da gmbar sendiri..hehe

kebetolan nama Hariz nie same dgn name anak sedara aku gak..umo pom same..
dikesempatan ini..aku nak wish hepy besday to Hariz..semoga mmbesar dgn baek dan jadi anak yg soleh serta mnjadi seorang nak yang bijak..aminn...hehe ..*bace dgn penuh hemah..

thanx to sis cempakakuning invite utk join this luckydraw

::saya blogger muslim vs saya blogger muslimah::
• May 06, 2011 • 3 comments

ce citer ce citer..ha..owner blog nie katenya nak buat kajian...errr...hehe
nak tahu pe yg dibuat oleh cik al - hakim nie..joM klik banner nie..(66,)

nak tag :

"Giveaway by Lulu-Pages and Dyahaha's Little Cottage"
• May 06, 2011 • 2 comments


wahai org kampung..jom join kolabrasi antara Lulu dgn dyahaha dlm GA nie..
syarat2 nye ialah....teetttttttttttttttttt!!
terjah sendri la...sebelom aku bercuti berblog..pe salahnya join GA nie dulu...
chauuuuuuuuuu!!


tutup 19 mei 2011 pada 9 pagii... (^^,)

4 hari cuti berblog...
• May 06, 2011 • 0 comments

bukan merajuk bukan membawa diri..
dan bukan satu konspirasi..
 
aku nak hidup jauh drpd blog... u.u..sedeyh!
no..!no..!no..!


tak mudah2 aku abaikan BF aku nie...demm!
aku nak pergi majlis konvokesyen sis aku lar kat perlis..
perlis..here we come!!!

oke..bakal merindui kamu blog..errr...chauuuu!!

maaf..aku dah cube tapi tak berdaya..
Wednesday, May 4, 2011 • May 04, 2011 • 6 comments

pinjam daripada Atok Google

salam semua...
sebenarnya aku nie bukanlah seorang penyabar..tapi ada lah gak kesabarannya..
erm..kalo korang nak tahu,aku tak pandai maen sudoku..aku mule belajar bile join contest Katek yang mana part 4 paling mencabar bagi aku sebab mempertaruhkan games sudoku..

aku memang tak pandai maen..dan tak pernah nak tahu camne permainan sudoku nie..
aku pom try kaji camner nak maen sudoku nie tapi bile da tahu cara dan bile da maen..oke jer..tapi..part yg senang je la boleh...part yg susah plak hampeh..

aku akan cube solve sudoku tu..kalo tak berjaya dgn perasaan sedih plus terkilan aku akan undur diri drpd contest tu..  : (

patotla org kate nak maen game nie kena ada kesabaran yg tinggi..harap2 boleh la selesaikan sudoku tu sblm tarikh akhir contest tu..ermm..

chauuu... =.=...


BEN ASHAARI LELAKI vs PEREMPUAN
Tuesday, May 3, 2011 • May 03, 2011 • 4 comments



sebenarnya 1001 soalan aku nak tnye lelaki-lelaki Malaya nie..tapi disebabkan aku nie perasan baek jadi nie jer aku nak tnye :

1.apa sebenarnya lelaki mahukan daripada seorang perempuan utk dijadikan pasangannya?
2.kalo perempuan boleh dilabel pisau cukur..lelaki yang camtu dilabel ape?
3.betol ker lelaki akan rase tercabar kelakiannya kalau pasangannya mempunyai pekerjaan yang lebih baek drpd lelaki itu sendiri?
4.lelaki suke bergosip gak ker pasal gurlz nie?
5.ehh..gurlz tak heran kaki shopping..tapi kalo laki nie camner plak ek??ermmm...

itu saje aku nak tahu...chauuu!!!

CONTEST : PUZZLE BERSAMA PUTERI KATEK 3
• May 03, 2011 • 0 comments


click banner di atas utk join..


daa ciap!

" IZYAN MASRI FIRST RANDOM GIVEAWAY "
• May 03, 2011 • 4 comments


weehaaaaaaaa....aku join utk pertama kali GA oleh si Yan nie..tak kira! tak kira! aku nak join jugak..nak menang jugak..bunyi macam desperate tak?? diam2 suda..tapi kan cik random terlibat skali dalam memilih pemenang nie..betol2 tak puas hati..perhh!! sah2 lah aku nie susah nak dapat..(!_!)"

btw,aku sanggup jadik follower si Yan nie demi jOin GA dye...shhhh! nampak tak ketidak ikhlasan aku dalam berbelog nie?seeeee..obviously kan ?alah..dun siyesla..kan syarat2 nak join kena jdi follower cik Yan..betol tak cik Yan?hangguk cepat cik Yan..kalo tak, nak tarik diri..*ini arahan..tolong percye..

suda ku jangka..ini lah akibatnye kalo buat entry lebih2..haha..aku sebenarnya tak galakkan korang join GA nie..karang aku tak menang..siyes aku tipu..(*_*) oke,,klik banner cik Yan..dan join..(^___^)"

org bertuah :

" Yeah!!! Lulu Caldina Review Blog Saya"
Monday, May 2, 2011 • May 02, 2011 • 6 comments

nak join klik banner Lulu..

tadi baru jer selesaikan satu mission yg perlukan kesabaran utk menyelesaikannya..skrg kite santai dgn segmen Lulu..ayuhh...same2 join Lulu punye segmen..sementara menunggu result GA yg Lulu buat..jom same2 kite pakse Lulu review blog kite nie..hehe..

oke..aku kenal blog Lulu nie kat blog BenAshaari..pastu aku intai2 blog Lulu nie..benda yang aku tertarik bile usha blog Lulu ialah macam2 gosip.. latest news dan info2 menarik..kadang2 aku tak belek pom surat khabar..jadi aku decide bace pe yg ada dlm blog Lulu jer..bagus tak?bagus laaa....

bile lagi nak suruh Lulu review blog aku..mase nie j la amik peluang..sebab tu aku jOin segmen yg di buat oleh Lulu..wuahahaha...oke..gurau..sebenarnya aku saje nak suruh Lulu menghabiskan masanya review blog hampeh aku nie..padam muke Lulu..hehe..*plez percaya..(*.*)..
kalo Lulu review blog aku..korang boleh tahu betapa sia2nya korang dtg blog aku..tak der benda menarik..xder info yang best..tak boleh cuci mate...terpulang pd korang la nak tinggal tapak ke tak..aku still follow sape2 yang tinggalkan tapak tu..*mengarut lagi...blog aku simple..nak dtg..dtg lah..kalo tak nak.kena dtg gak..wekk!!

bile da strt membebel..ginilah jadinye..sorry Lulu..chauu!! (^_______^)





CONTEST : PUZZLE BERSAMA PUTERI KATEK 2
• May 02, 2011 • 0 comments

puh..senget ase kepala nie crik jwpn..hee

cara aku dan kamu berbeza..so?
• May 02, 2011 • 4 comments

ihsan atOk google

tujuan aku berblog nie banyak..yang penting tak perlu aku describe semuanya..karang muntah hijau korang nak bace. bunga kat atas khas utk followers dan readers kpd blog hampeh nie..nak kasi bunga yang betol pulus xder sangat...abaikan perkara itu..(T.T)

utk pengetahuan kamu semua..cara aku menghargai followers or readers nie mungkin berbeza dan mungkin sama dgn korang..iaitu buat entry penghargaan.tapi aku cukup2 benci bila ada alien yang cakap "eleh,buat entry nak bodek la tu"..hangin satu badan..*alhmdulillah takat nie xder lagi yang cakap aku camtu..kalo ade pom bukan aku boleh tutup mulut 'alien' nie..

aku tak marah cume nak menegur plus dgn peringatan utk aku sendiri..mungkin kat luar aku menghargai org tu dgn belanja dorang makan..kasi sweets ker..tolong dorang settle benda2 kecik..or pape je la..sebab aku tahu bile kite terhutang budi dgn org nie..tiada sorang pom mampu mmbalas jasa baeknya kecuali Allah..betol?tapi itu sememangnya cara aku..ada rezki lebih boleh la belanja cket2..

mungkin tafsiran tiap individu nie berbeza..maybe dari segi perspektif dorang baek or maybe tidak..itu hak mereka la kan nak judge something nie dgn cara tersendiri..*ini bukan entry emO..
papepom teguran membina kita boleh nampk dari pelbagai sudut berbanding dgn perli-memperli nie..

manusia tak semua dilahirkan dgn satu bakat yang sama..semuanya pasti ada bakatnya tersendiri..melaenkan keinginan individu itu sendiri utk melahirkan bakat diluar kemampuannya..oleh itu..dalam mengembangkan bakat..tidak semua cara dirasakan betol..kerana kite bukan satu2nya insan yang hidup di bumi Allah..tetapi berjutaaaaaaaaaaaaaaaaa2 lagi makhluk yang sedang memerhati gelagak kite samada di alam nyata or ghaib..

adeh...dlm proses pembelajaran..yg salah harap ditegur..yang ada terover harap jgn dikutuk..sekiann...(O....o)"



"Mokcik-Ann'nyer Birthday Give Away"
Sunday, May 1, 2011 • May 01, 2011 • 2 comments

GA! GA! GA!
xmo mmbebel panjang2..xmo cakap banyak..nak tahu ?macam biasala korang..klik banner tu..senang jer kan..

nak tag sape ek..ermm:

"1st GIVEAWAY by HAJAR HASAN"
• May 01, 2011 • 2 comments

yeeeaaahhaaa....its time for giveaway!!
syarat2nye adalah....uit..mane aci..pi lah tgok sndiri..klik banner kat atas nie..(^^,)

aku nie bukan jenis bertuah..try lah kali nie..mane tahu ade rezki..(*____*)

aku nak tag :
fatin sh

TARIKH TAMAT PENYERTAAN: 6 MEI 2011 pukul 11:59 p.m 
KEPUTUSAN AKAN DIUMUMKAN PADA 8 MEI 2011

apakah ini?
• May 01, 2011 • 0 comments

nie aku amek drpd stats..saje2 nak tengok traffic sources aku..
then aku nak tahu pe dye pingy nie..bile da klik kua name blog aku..

klik utk tgk dgn lebih jelas..
haaa...yg nie..rupe2nye...meh sini...baru korang tahu pingy tu ape..
aku tahu korang mesti pingy nie pernah jadi traffic sources korang kan2?


Why is My blog Listed in Pingy Web Application?  (from pingy)
Most Likely Someone Pinged your blog trough our application,our system marks latest ping adresses and displays them on top of the form.Thanks for using Pingy!

‘PUZZLE BERSAMA PUTERI KATEK’
• May 01, 2011 • 0 comments

oittt...Katek buat contest lah..jUm join..da bnyak kali da terlepas..
nak cuba nasib la kali nie...

syarat2nye sungguh susah..jgn jOin ek..hehe.ok..aku gurau jer..tekan lah si banner Katek kat atas tu..
tutup : 2 June 2012 2011

bahagianya kalo betol-betol ada camni
• May 01, 2011 • 2 comments

 sumber :google images


Bahagia nya dapat Boyfriend macam dia...

" Saya suka tengok jari awek saya... Cantik betul... Sungguh! Sampai takut nak pegang... Bukan takut patah... Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh tolong each other Di satu hari yang giler forever depan yang maha Esa...  

Saya suka tengok rambut awek saya... Cantik betol... Sungguh! Sebab tu saya belikan tudung... Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak.... Tapi takut nanti terbakar dek api neraka Di suatu hari yang giler forever  

Saya suka tengok body awek saya... Cantik betol... Sungguh! Sebab tu saya belikan dia telekong Supaya mase dia jumpa dengan Kekasih dia Yang Utama Dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya. Saya pun tumpang dapat pahala. Pheh syoknye... 


Saya sedih tengok awek saya Tak tido, tak makan rindu kat saya... Saya pun macam tu jugak, Ada problem yang sama.. Dia tanya apa ubatnya? Saya pun bagi dia Quran untuk penenang jiwa... Semoga lebih cintakan Nya dari saya...  


Saya sedih tengok awek saya Selalu pesan macam-macam kat saya... "Makan, minum, drive elok-elok tau.. Nanti awak sakit saya susah ati bla bla bla bla" katanya... Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu Die tak kata satu apa pun... Berdosanye saya....  


Kesimpulannya saya memang sayang dia... Nak jumpa dia giler forever... Yang forever punye forever... Di dunia dan akhirat terutamanya, Janji nak share heaven sama-sama... Bahagia selamanya...   Semoga kami saling mengingati, Dosa sendiri pun infiniti... Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni... Semoga kami menginsafi diri... Ya Allah ampunkanlah kami.... Semoga kami dapat bersama selamanya nanti...   

p/s :bajailah sesuatu hubungan itu dgn redo dan keberkatan daripada Allah..(sumber facebook)



celcom kasi aku rm5..
• May 01, 2011 • 7 comments


hello semua!!
puhhh...rase macam da lame tak update bLog walaupom mcm baru smlm... (^__^)

oke..entry aku kali nie bukan nak mennjuk2 tapi penghargaan buat celcom..
dalam susah nie lah celcom timbul dan kasihan kat aku dgn kasi rm5 free..
yeaaaaaahaaa!!

syg ketat2 lah kat celcom nie..
bergune jugak kekal dgn si atOk celcoM..
laen kali..kasi lah lebih lagi kredit free...(^^,)



Welcome to my blog . Please navigate around happily. And follow me if you like to ;> Don't forget to leave your footsteps so I can visit you back ;3 bold italic underline strike

Diary About Link Stuff


Put your cbox code here ! :)
< Template By: Umi Humaira
Big helped: Wana
Owner: IlaaSuhailaa