Posts

Showing posts from April 24, 2011

aku hilang arah..

Image
cakkkkk!!! dulu kemain lagi nak tunggu abes prktikal..nak berblog lah..nak BW la..sertai segmen la..join blogslist la.. mcm2...cakap tak serupa bikin..relax r kan..kite hnya merancang..Allah yg menentukan semuanya..
dalam kehidupan kite..nak planning senang..tapi utk melaksanakannya perlukan dgn niat yg betol..bukan sekadar main hentam jer..mcm aku katekan pada awl2 lagi..nak buat tu nak buat nie..bile sampai masanya tak terbuat..why? itu semua diluar jangkaan kite..

bile nak mula nak start buat entry,,idea mula lari..habes lintang pukang larii..semua idea yg nak dirancang pom tak dtg2..hadoi..siyesly..i hate it when this happen to me..thats y i choose publish entry with nothing meaning to myself and even for yourself..
so..just keep waiting the idea and be a loser  good entertainer to myself..lets the time change everythin'...
p/s :its easy to judge people with their words but its hard tell them the truth of truth..(66,)

aku terdiammm...aku termenung...then terketawa sorang diri..disebabkan ini..

Image
Everybody has a social creature inside them. Find out what berry are you today! 
kalo korang tak caye pe yang aku cakap kat title entry aku tu.. klik gambar kat atas...then tengok dan dgr betol2..pe yg terjadi... trust me..u will be happy for that...hahaha(^___________^)

nak tinggal wasiat dulu lah..

Image
gambar ada kena mengena ker dgn entry?
korang2..kalo aku cakap yang aku dpt rase tanda2 nak pergi meninggalkan alam fana nie..korang caye tak? tanda2 sebelom zohor..selepas zohor..sblm asar..selepas asar... siyes....tolong jangan percaye... ~.~"
nak tanye korang la kan simptom2 yang aku alami nie.. mane la tahu antara blogger2 yg singgah kat blog buruk aku nie budak medical.. so..share lah ilmu korang tu ek...
kadang2 kan kalo sblm or selepas waktu asar..jantung aku mule laju or berdegup lambat2.. tangan mule sejuk..macam tak sedap hati plak... so..sape2 yg pernah ada pengalaman cmnie..citer la cket pe punca semua nie berlaku..
sekian...

hahahaha.....malu siot..

Image
seorang wanita sdg hamil 8 bulan pergi ke bank untuk bayar hutang sewa rumahnya yang tertunggak 3 bulan.
setelah mendapat gilirannya dikaunter..pegawai berkenaan terus bertanya tentang sewa yang ingin dibayarnya.. "berapa bulan puan?"
dengan tersipu-sipu wanita itu menjawab..






"dah masuk 8 bulan nie".. sambil mengusap-usap perutnya
p/s :pikirlah sendiri..(@___@)" nak bace banyak lagi cerita kelakar?jomkliksah tak kering gusi  ...confom korang gelak mcm org sewel..hehe

ucap perkataan baik tapi muke....?

Image
tetibe rajin nak post entry banyak2 hari nie.. eksaited kot..paham2 lah kan..menikmati hari2 terakhir aku kat pejabat as practical student lor.. adeh..sedih plak da..u.u.....
okeh..tak mau emo-emo nie..pe maksud ucap perkataan baek tapi muke tak melambangkan ape yang diucapkan..contohnye...
tadi aku pergi jalan-jalan dgn kakak staf kat parkson Kota Bharu.. nak tengok macam mane rupe parkson kat KB??
haa..nie diaaa...sumber : atok google
so,al kesahnye bile nak pi bayar brg yg dibeli..selesai bayar..dorang mesti cakap 'terima kaseh,dtg lagi'.. oke..itu perkataan baek yg selalu kite dgr..tapi....... mimik muke casher tu macam nak makan org...siyes aku cakap..tak tipu pom.. maybe not in mood kot..


satu lagi bile nak kuar..sekali lagi 'terima kaseh,datang lagi'.. pak guard kat situ mcm takot2 jer nak cakap..cakap pom smbil tunduk.. dalam hati nie mule la nak mengomel sorang2..aku nie hantu ker per?? macam da tengok penjenayah jer..
aku tahu dorang mesti jumpe mcm2 ragam manusia kat citu…

hilang mengantuk aku tengok nih! freshhhhhh gitu..

Image
hai-hai...wassupp brO..ehh..adat melayu ke nie..(O.o)" sorry-sorry..assalamualaikum w.b.t semuaaa!! pejam celik pejam celik esok last day aku jadi budak praktikal.horrrraaayyy!! *smbil buat yes!
based on my entry title tuu..memang boleh jadik ubat penahan ngantok r.. fuhhh...dahsyat giler...cun plak tuu..lawa..meleleh tengok..errrr...tak der kena mengena dgn gambar 18sx! (!_!)
adakah kamu ingin tahu ape yang dimaksudkan gambar yg boleh buat aku fresh? adakah.........hentikan semua adegan yg tidak baek!
yang aku duk kecoh2 nie pasal nielah...
curik daripada header cik cempaka..ampunkan sy!! (~.~")
nie aku amek drpd cikcempaka sebab aku suke tengok google  doodle yg dilukis oleh blogger nie.. aku nie minat la gak dgn kartun or anime..sebab tu aku suke tengok org lukis doodle nie.. mybe korang akn ckp..aku nie mcm budak2..elehh..igtkan fresh tgk ape..hampeh!
the end...chauuuuuu!!

sinetron Nikita...(^^,)

Image
sumber :atok google.
haaaa....aku tahu pasti korang ada tengok citer Nikita kat tv9 kan2?? hero and heroin dye plak cun melecun!!
best r layan citer nie...tapi banyak scene sedih...name lagi drama..kalo xder sedih..xplak org panggil drama..iye dop? lagipom selalu jer follow citer indOn kul 5.30 ptg.. alang2 balik daripada kerja then terus layan citer Nikita nie...
sebenarnye bnyak lagi citer melayu yang best2..nie saje je nk masok kan drama drpd negara seberang.. jOm layan citer nie!! ayuhh!!

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH

Image
jOm kembali ke jaman sekolah....weeeeehaaaaaaaaa!!!!bagus lah bro Ben buat segmen nie..buat aku gelak sorang2 plak bile mengenangkan jaman budak2 hingusan nie..tapi demi menyahut segmen yg dibuat oleh brO beN nie..jom bace al-kesahiLa suhaiLa didenda bersila atas meja...tettttttttttt!!!*aku bukan budak nakal..

cerite nye macam nie..masa form3 aku dpt cikgu sejarah yg punye lah garang giler..mmg xder sorang pom pelajar berani  dekati dye.. korang tahu tak,time dye buat soalan,habis semua pelajar nak terkencing..Ops,sebab? sebab kalo dye kasi 50 soalan objektif..kena betol 30 above..haish..sejarah nie kalo tak bace xboleh jawab..haaa..nak tahu denda mcm mane dye kasi?sila ikot perenggan berikutnye..

dye akan suruh pelajar berdiri..kalo salah lagi bersila atas meja..salah lagi??berdiri lah korang atas meja..kejam!!oleh itu..suatu hari pelajar yg bertuah yg special niepom dptlah pangkat bersila atas meja..padam muke kobudak ..dahlah dlm kelas tu ko nie jenis pendiamm..bertambah maluu lah …

paparazi kejar aku dan bagi aku cadbury..

Image
selamat tengahari semua!! tadi aku dikejutkan dgn satu berita yg agak mengejutkan.. letih aku dikejar paparazi yang nak amek gambar dan beria2 nak kasi aku satu jambak cadbury..
fuhh..penat betol aku larik..igtkan nak buat gosip tadi.. rupe2nye nak kasi hadiah...laku jugak aku nie..(^____^) tak sangke aku nie ade jugak orang carik...*terharuuuuuuuuuuuuuuuuu tahap gaban!!
nak tahu paparazi itu siapa sebenarnye... ayuhhh!!!
haa...nie buktinyee..cayelah korang..tengok..header blog dye pom penuh dgn camera..  pi terjah blog dye..tapii nati korang plak kena terjah dgn paparazi nie..hehe
cukuppppppppppp!!! segala bagai cerita di atas adalah rekaan semata-mata.. tolong jgn percaye...hihi...nak tahu kesah sebenar di sebalik drama di atas...?? sorry brO..sekadar gurauan..peace..! n_n"V
sila klikTERJAH

Give away HONDA City?

Image
 haaa...korang tahu kan nie kereta? pasai pa aku duk kalut ngan kereta nie... klik gambar tu kalo korang nak tahu...
untunglaaa sape dpt kereta honda nie,..

nuffnang?iklan?lagi??

Image
nie nuffnang...!! nie pom nuffnangjugak!! adakah ia semata-mata iklan?hadiah? what else..
sebenarnya aku pom masih cetek lagi pasal nuffnang nie..da jadi nuffnanger tapi?? blurrr lagi kan..pantang blogger buat entry pasal nuffnang,pasti cepat jer tgn nie klik entry tu.. gamaknye nak tengok pe citer nuffnang nie..
ada yang dpt beribu2..woooow!!hebat woo!! ada yang dapat tiket free..ada yg dpt itu..dpt ini..ce citer pe ke hel dgn nuffnang? korang igt dorang yg dapat income drpd si nuffnang nie dgn mudah ker?? tak mudah..tak mudah..!
tapi apa itu nuffnang? korang godek2 lah sendiri ek..aku pom masih mentah dgn benda nie..hehe

korang nak belanja aku nie kan2?

Image
laparnye...mentang2 lah time lunch..ko kasi aku nih?? memang menggelegak la perut aku kelaparan..adeh...please2..sape yg murah hati nak belanja aku nie.. aku nak banyak set oke..xmo kurang xmo lebih...murah jer..(*_*)
eleeehh...xnak belanja suda..hehe..Khamis nie kan last day aku praktikal..so aku dan kekawan nak 'celebrate' last day kitaorg kat kfc..yeayy!!sape2 nak join jOm la pi Kota Bharu.. makan tanggung sendiri...(^_^)
tu pom nak kecoh..tak tahu lagi ke aku nie..chauuu chinn chauuu!!

sekarang tak boleh...

Image
weeeehaaaaaaaaaa!!!! ape yang tak boleh?tunang?nikah?or pe ekkk.... semua tu xder kaetan lah..sebenarnye........ermmm....
okeh! enough..jangan maen2... skrg aktiviti berblogging aku nie agak slow mcm siput baby...ahh.kiutt..(^^,) disebabkan report da kena anta nexweek..jadi yang mane2 segmen dianjurkan oleh blogger pom aku kurang masok..kecuali yang xpelu gune akal sgt..
aku akan bergiat aktif BW..sertai bloglist or segmen..dan GA selepas report da dihantar..harap maklom..! dan xspecially terjah blog dan tinggal tapak kat blog korang semua..err.. oke chauuu!!!

kebaboomm!! i phone 4 free...weeee

Image
haa...yang nie lah...aku dapat free jer..sape yang murah kasi tuuu..?encik nuffnang ker?
no..no..no..never ok..aku dapat.....dlm mimpi..hampeh betoll... rrrrr...ada sape2 murah hati nak kasi iphone nie x?? sila tunjuk peace!!!
haa..da nampak dah sape yang nak kasi..kamu tuu!ye lahh.. kamu yang sedang bace entry aku nie..mampoih hang pa sume.. igt senang2 org nak kasi benda nie kat aku...mimpi ajolahh...(^___^)