Posts

Showing posts from April 17, 2011

blogger : student Australia follow aku..

Image
haaaa....mana dia mana dia... ada jugak student oversea sudi follow blog aku yg entah pape nie.. tenkiuuu ssoooo muchh la brO coz sudi follow cini...tu pom aku nak kecoh2 kan..ala..ade aku kesah...hehe
 A student, A son, A muslim. Walking on this path known as life and learning what lies behind it Brisbane City : Queensland : Australia said him.. ensem x?curi gambar brO..boleh kan?da ambil da nie nak tahu lebih lagi? klik gambar bRo ni kat atas..(^^,)
pssstt..aku nie mcm ayam bertelur kecoh satu kampung kan2? bukan ape..itu mennjukkan blog kite nie bukan Malaysian jer yg bace bahkan seluruh dunia pom bace.. thanxx again buat AimanAriffin..
sape nak usha bro nie..silakanlah..tapi tak jamin ek da berpunye ke blom..hihi

ada akal ke cakap camtu?

assalamualaikum dan selamat pagi blogger!! pagi2 buta dah buat hati aku panas dgn manusia yg xder akal atau dgn perkataan yg lebih baek iaitu ada akal tapi xpndai gune..adakah itu menyatakan aku marah?
memang aku marah..geram..terkilan..rase nak pi sekeh kepala org yg mencaci tu sampai senget.. *err.. xmmpu pom aku buat.. yang aku duk bebelkan tu sebenarnya ialah tentang penghinaan terhadap agama Islam..
nak judge Islam pakai akal..bukan pakai lutut.. senang2 jer nak hina Islam..nak jatuhkan Islam..kalau dorang tahu Keindahan Islam yg sebenar.. pasti dorang tak akan berani sdkit pom buke mulut..bahkan akan menyanjung Agama Islam dgn sebaik2 tingkah laku..
aku tahu Allah sedang memerhati makhluknya yang menzalimi hambaNya.. aku tahu Allah akan menunjukkan kemungkarannya tdk lame lagi.. bagi mereka yang menghina agama Islam..tunggu pembalasannya kelak.. (=.=)..

ahhhh!! benciii....

Image
waaaaaaaaaa...kekejangan otak aku kali nie..pasai pa plak? pasai nak edit blog nie r..da ikot arahan dlm tutorial blog tuh..tapi..hampeh...xjadi rr... aku sebenarnya yang xpandai nak ikot arahan...
adeh...tiap kali nak edit blog ..ada2 jer benda xjadi..geram betol..tgk header aku tuh..dah senget mcm tuan dye dah...(^^,)

untung jugak jadi pelanggan celcom nie...(^^,)

Image
ewaaaahhhhhhh!!! time promosi plak daaa...hehe...thanx tu k.Ya ..kenape??adelah..shhhh... thanxx to celcom jugak..hahaa....nak tahu tak kenapa?? actually celcom nie da banyak tolong aku..
ce citer! ce citer! skrg aku pakai 2 nombor celcom Xpax..jadi lebih murah dan untung..jimat gituuu.. tapi bukan nie yang aku nak nyatakan...yang aku cukup2 berterima kaseh dgn celcom sebab nombor yang aku pakai satu lagi tu da lame benar aku gune...
time nombor tu xder kredit korang taw pe jadi? mesti da tahu nie...duk diam2 ek..bia aku citer dulu..hehe..time aku da kehabisan top up..celcom dgn murah hati kasi loyalty bonus..fuhh..xsia2 la aku mnjadi pelanggan celcom..boleh da jimat hantar msj dgn free..masyukk!!muahh!! syg celcom..Opss!
pssttt..korang da berapa tokens da??....(^^,)

BEN ASHAARI CARI BLOG LAH !

Image
haaaa...aku giler trafik?ado aku kesah??haha..da belambak da gmbar brO benAshaari nie dlm desktop aku..gara-gara jOin segmen blogger femes amos nie..nak jOin klik gmbar bro kat atas..
Siapa yang mempengaruhi anda untuk membuat blog dan  Siapakah sumber inspirasi anda ?

orang yang menghasut aku utk buat blog nie setan r..eh bukan-bukan..kawan lah.tapi aku tak kenal sgt dye.jadi xank lah describe pasal dye.karang dye prasan plak..selain tu kembar aku  tapi dye xaktif sgt blog nie..dye just tunjuk kat aku apa itu blog..errr...bodoh kurang cerdik lagi mase tu..

aku igt blog nie mcm FS,FB and MS or twitter..tup2 macam diary plop doh..ehh..tak jugak..org letak info2 bergune pom ade..adehh..penim jugak kepala aku..pe lah erti blog sebenarnya..jadiiii... dengan bangganya aku pom buat lah blog huduh nie..aku citer mcm diary aku..da tak kesah dah ada org bace ker tak walaupom aku sememangye kesah kalo org xnak bace..hampehh!!

sumber inspirasi aku dalam dunia blog nie ramai tapi bialah aku amik s…

syok gile...(66,)

Image
 haaaaaa.....pernah maen tak dlm FB diamOnd dash nie..? skrg aku tgh lawan dorang yang ada dlm gmbar atas nie..fuhh...mmg khusyuk tahap gaban maen menatang nie..ada berani?jOm la lawan..(^^,)
copp!! kate2 di atas bukan menunjukkan aku bangga..saje tu tuu..alaaaa...gurau2 tengah hari la katekan.. jOm la maen same...bagi yang xder keje selain berblogging..mOh la kite lawan game budop2 nie.. budop2 pom best pe...
alaaa..korang takot ekk...cis! hehe.. k chauuuu!!



celcom punye pasal..

Image
pe ke bendanya nie??

aku pom xtahu..mase heboh memperkatekan tentang lambang nie dijumpai kal KLCC..kat badan ikan n mcm2 lagi..aku pom turut takot..haish..dunia nak kiamat ker??nauzubillah..
 rupe-rupenya....tadaaaaaaaaaaaaa!! haaaaaaaa...benda nielah sebenarnya..dalam telefon asyik dpt msj 'anda terkena infeksi pe entah,aku pom xigt' aku mati2 lah duk igtkan kena radiasi pape ker..hampeh betol,..wat suspen jer..hehe lega makkkk!!

tiada yang terbaik melainkan pengajaran untuk diri sendiri..

Image
salam semua!! malam dah xberapa muda nie..jom lah dgr aku berceloteh.. pernah tak korang ambil iktibar dan pengajaran atas apa yang pernah berlaku dlm hidup kalian?? pernah kan2?angguk lah..(6.6)..okeh thanx..
kata orang guru yang terbaek adalah pengalaman hidup..yes!! betol lah tuu..dgn pengalaman pahit dan manis nielah korang boleh teruskan hidup ke arah yang lebih baek..always look forward to archive your dreams..am i right dear?? tapi kalo orang yang xserik2 lagi dgn pengajaran yang dilalui dalam hidup dye plak cmner? itu namenye keras hati..xnak pndang ke hadapan..stay dgn kegelapan..dgn perangai lame..its mean org tu xder wawasan hidup..abaikan org camtu..jgn kite ikot..boleh?tunjuk peace bagi yg setuju...
okehla..nak taip panjang2 karang korang tertido plop bace entry aku nieh.. oleh itu..same2 lah kite muhasabah diri demi masa depan yang cemerlang...aminn...

i heart you!!

Image
dulu..masa mule-mule aku berblog..aku sering merungut.. macam mane lah nak kasi ada pembace blog nie..macam mana lah nak dapat follower tanpa BW.. mcm2 lah dalam pikiran nie..sampai satu hari tu boleh nanges..ceehh!! suko bena touching..perhh!! honestly..aku lalui macam2..
skrg aku masih newbie lagi..xpernah puas hati dgn pe yg aku dpt... nak lebih jer..hentak2 kaki pom aku xkemana kalo aku terus mcm tu.. oleh itu..aku mulekan langkah aku dgn berblogwalking..masok mana2 segmen atau bloglist drpd blogger..them bru pndai berjinak2 dgn Giveaway..
haa...tiba2 muncul mentol lampu atas kepala aku..dinnggg!! alhmdulillah..finally berbuah jugak tanaman aku dlm blog nie..errr.. maksud aku..usaha aku xsia2..kalo dlm blog nie korang jgn sombong..mestilah friendly..mstilah bertegur sapa..sepanjang aku berblog nie..blogger femes amos nie xder agi yg sombong..truz me!
korang mesti kutip pengalaman daripada blogger otai..then belaja cara penulisan tapi jgn sampai tahap meniru plak..kerana blogger senior nie l…

salah ke kalau aku tegur?

Image
salam dan mowning semua!!
jom mulakan pagi anda dengan satu senyuman yang bakal membuat hari ini penuh dgn keceriaan..
xmo sakit hati..xmo touching..xmo negative thinking..*abaikan muke anime diatas..

pagi nie aku nak membebel la sedikit pasal tegur menegur nie..
yelahkan..aku nie manusia biasa..banyak kekurangan..banyak kekhilafan tanpa disedari..







this is for you dear blogger..
maaf kalo sepanjang aku buat entry nie..kot2 ada yg terasa dengan entry aku nie..
dalam hidup nie bukan senang nak puaskan hati semua org?? betol x? *angguk dan kate emmm...
so..aku mintak maaf dari hujung rambut hingga ke hujung kaki..Mood : raye..hehehe...

xmo la serius2..oke..chauuuu!!

aku nak follow korang tapiii....

Image
tiba-tiba jer patah hati..pe keno dgn aku nie?patah hati sebab pakwe ker?? no..no..no..aku patah hati sebab aku kecewa..berduka cita..adehh..berdrama tnpa skrip plak dah.. aku kecewa..berdendam dan mcm2 lagi dgn follower aku nie..jeng!jeng!jeng!
abaikan ape yang aku mengarut tu,.. korang-korang..jangan lah buat aku sedih dan kecewa..boleh x?boleh lah ek.. aku caye pasti boleh..Malaysia Boleh!! Blogger boleh!!
nie jer aku nak mintak tolong..tolong letak link blog korang kat profile korang tuu.. senang cket aku nak follow balik..carik mane2 tutorial blog..da belambak da haa..senang jer kan..so,jgn tnggu lame2..terus pi edit setting profile atau papelah utk menyenangkan aku atau org laen follow kamu..aku hargai kesenangan yg kamu lakukan tu..muaahhh!! this is for u dear!! hehe..
yg sudi jadi follower kpd blog entah pape nie...thanx and i appreciate it..(^^,) kalo ada mase..sudi2 kanlah kotorkan jari anda chatting kat shoutbox aku tuu.. kat citu aku da boleh jejak korang yang tinggal tapak dalam b…

jangan sampai tergigit lidah..jOm cube..seronok!!

Image
ape kena mengena dgn ulat bulu dgn entry aku kali nie?tetibe jer kan..tadi kemain cakap xder idea..muahahahaa!!nak tahu? ikuti kesah dibawah dan sila berkelakuan mcm kanak-kanak ribena okeh!
ikuti lirik dibawah dan nyanyi tapiii ada syaratnye..syaratnye mesti nyanyi dgn vokal yg berlainan.. just vokal shj yg perlu ditukar..A.E.E'.I.O.U
ada sang ulat bulu punya kaki seribu siapa jumpa kakiku kakiku.. jikalau tak dapat,tak sempatku melompat.. dengan kaki seribu kurang satu.. 
nyanyi dengan vokal O :
odo song olo bolo ponyo koko sorobo soopo jompo kokoko kokoko.. jokoloo tok dopot,tok sompotko molompot.. dongon koko sorobo korong soto..
haha..lenguh mulut nak nyanyi nie...ayuhh!!  sape berani cube lah nyanyi dgn vokal laen plak....





tunggu dan lihat...

Image
eeeeee......... lagi tinggal seminggu lebih nak abes praktikal nie..hari2 duk conteng calendar.. suke tu suke tapiiiii...reportnye belom complete lagi..lecture plak nak adakan perjumpaan 2 mei nie.. hari nie nak mereng and membebel lebih-lebih tapi xde idea.. cume nak sentuh bukan berkaetan dgn entry nie r.. accident semakin menjadi-jadi..mangsa pasti terkorban.. jadi kpd penunggang dan pemandu di jalan raya..please hati-hati..
maut tidak cepat atau tdk lmbat 1 saat.. kun fayakun.. senyum (^________^)"




korang tak pernah ye?

Image
this is 4 you mum dad!! pernah tak korang rasa rindu mak ayah korang walaupom dorang ada depan mate?? baek ngaku sebelom aku sekeh korang..*kidding k..(^^,)
aku nak citer la malam nie bahawasanya aku iLa sUhaiLa nie selalu jer rasa rindu mak ayah wlaupon dorang ada depan mate aku sendiri..korang tahu kenapa? cer jawab...cepat..jawab lahhh...!!oke..jgn layan aku..
sebenarnya aku pom xtahu kenapa kerap aku rase macam nie.. sedangkan hari2 aku jumpe dorang..yelakan..kan skrg aku praktikal..so..stay uma la..xkan carik pasal pi carik uma sewa plak..kan sewel namanye tuu..
kasih sayang mak ayah kasik tu tiada tandingannya dgn makhluk laen selain Pencipta kite.. oleh itu..malam nie aku nak cakap kat mak ayah aku yang da tido tu.. :
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
YOU MOM DAD!!!  you are the best ever couple parents in the world (^^,)

yeeaaaaaahhhaaaaaaaa!!!!