Posts

Showing posts from April 10, 2011

aku tak give up tapi aku nak rehat sekejap..

Image
wasssup!! sebelom aku memerengkan entry kali nie..aku nak bagitahu la bahawa 2 3 hari nie keletihan melanda diri..ce citer ce citer!!sebab aku berulang alik drpd rumah ke HUSM (Hospital Universiti Sains Malaysia)..aku sakit? no..no..no..anak sedara lelaki kesayangan aku kena tahan kat wad..jadi kena la p jenguk..name lagi sayang.. penat bukan disebabkan berulang alik ke hospital..tapi banyak lagi kerja dan benda yang aku pikir.. antaranya  :
1.aku gagal utk mendiami hostel bg sem depan..kecewaaaaaaaaa mak!! 2.rumah sewa maybe jaO drpd tmpt belaja..jadi kena brulang alik drpd uma ke politeknik..amik masa 30mnt..penat gilewwww..!! 3.report! report! report! left 2 weeks tuk siapkan report.. 4.lu pikir sendiri..oke..aku gurau jer,..
sungguh mencabar minggu nie..kepenatan melanda tak dapat diungkap dgn kate2. so..aktiviti BW dan berblogging nie slow macam siput Vavi.. ada korang kesah?xpom..(^^,)
k lah chauuu!!

jangan bangaukan benda tuuuu!! said my twin ilie...

Image
bangau oh bangau kenapa engkau makan ikan.. macam mana aku xmakan ikan..memang makanan aku..lalala..ceh..sumbang!sumbang! outtttt!! hahaha..kemerengan melanda diri..*kalo korang perasan si bangau nie makan katak..lirik bukan drpd gmba okeh..(^.^)
salam semua!!entry malam nie berbau bangau..tapi bukan menatang kat atas nie aku duk kecoh2.. nie pasal manusia suke bangaukan benda yang x bersalah.. errrr....contoh?
camnie..contoh pleaze.. :::::::::::: korang duk jalan2 kat shopping complex tiba2 korang terrrrsepak kerusi kat shopping complex tu.. korang pom sumpah caci maki hamun kerusi yg xberdosa tu..ape ke jadahnye mekk?awe? kesian kerusi tu..da duk diam2 xpasal2 kena hantam abis-abisan..
huh?sekarang da paham pe maksudkan "jangan bangaukan something or someone" kalau da terang benderang kesalahan dan kecuaian itu dtg drpd kite sendiri..ngaku jela...xpom duk diam2..buat muke org xsalah jer la..yg duk maki hamun benda yg mampuih tu nape..
chauuuu chin chauuu!!

BEN ASHAARI GEGAR LAGI

Image

dorang pernah review dan bercerita tentang blog aku...

Image
entry pasal aku yang nie  :SINI
 aku join segmen Qaseh pasal nie

aku direview disebabkan segmen kutuk mengutuk ini


http://exactpredictor.blogspot.com
maaf..xdop gambar..yg nie plak segmen terjah drpd owner blog kat atas nie
ada lagi yang aku xsebut..dalam segmen siKatek tu adO jugak..hehe..terselit gak si KAtek tuu
thanxx tooooo themmm....!!!mmmuuuaaaahhhh!!!..budi baek kamo saya xlayak mmbalasnya..cewaahh!!
psstt..bukan acara bodek mmbodek..(^.^)''

BEN ASHAARI BICARA KASIH AYAH

Image
Letak header BEN ASHAARI BLOG..  (done)
Tajuk : BEN ASHAARI BICARA KASIH AYAH .. dan linkkan ke entri ini ..  (done) Ceritakan segala segala kenangan pahit manis anda bersama ayah tersayang ... Tidak kurang dari 100 patah perkataan dalam 4 perenggan ..  - asyik-asyik mak kan..skrg turn ayah plak..kasih ibu sampai ke syurga kasih bapa buat selama-lamanya..Alhamdulillah takat nie aku dianugerahkan seorang bapa yg baek dan anugerah yang xdpt dinilai dgn sebarang wang ringgit mahupun harta.thanx tu insan bergelar abah..u.u..
sepanjang hidup aku hampir 20 tahun nie..abah banyak mendidik anak2 dgn baek skali.tiada ajaran 'manja' tiada ajaran 'menatang bagai minyak yg penuh'..ayahku bukan garang tapi seorang yg sederhana shj sikapnye. bagi aku tiada manis dan pahit tapi cukuplah dikatakan yg pahit itu pengajaran yg manis itu ganjaran..
time aku kecik bagai budak hingusan yg xtahu apa2 tentang dunia sebenar..aku pernah dirotan ayah sebab??lewat pulang ke rumah..nanges bagaikan nak…

SAUDAGAR MUSAFIR CHEESETART GIVEAWAY..!!

Image
GA lagiiiiiiii...lagiiii..dan lagiiiiiii... ayuh kawan.kite jOin GA ikot pnduan yg dinyatakan..*nyanyi ikot rentak iklan lifebouy.hihihi.

:: close 30 May 2011 ::

indahnya dunia hnya sementara..

selamat pagi semua! da rase lame da tak mmbebel dlm entry nie..asyik2 terjah GA je kan..nampk sgt nak hadiah..iye dOp? alaa..bialah..aku join pom nak isi entry nie drpd jadi berhabuk dgn debu2 yg xdijemput nie..
pernah x perasaan dilanda badai dek harapan yg tinggi dlm hidup? baek korang ngaku sebelum aku p sekeh kepala korang..*sigh.. mestilaa pernah kan2..
sebenarnya semua manusia pasti diduga dgn berita gembira atau berita yg kurang baek.. sama ada dalam hubungan kekeluargaan,persahabatan,rumah tangga dan percintaan.. itu da jadi lumrah..sebab itu semua dunia..dunia..dunia..
indahnya dunia bukan kekal selamanya..tiada manis jika tiada pahit..tiada sihat jika tiada sakit.. barang siapa meletakkan dunia perkara utama dalam hidup..maka..kehidupannya adalah sia-sia.. dunia hanya pinjaman..akhirat kekal selamanya..
renung2 kan..

aku tak boleh tengok shoutbox!!

Image
assalamualaikummm...dan selamat pagi semua!! nie aku nak cakap pe yg aku xpuas hati dgn shoutbox nie.. korang perasan x..kenapa aku xreply chat kat shoutbox?? sebenarnye saje jer...*kalo korang percaye korang kena tipu..
sebenarnye aku x 'boleh' reply sebab aku kan duk kat pejabat.. jadi wifi atau wireless kat cni block mane2 website yg terlibat dgn games,hiburan or papelah.. bagi mengelakkan pekerja daripada leka dan tidak buat kerja..
oleh itu bile aku buke blog..aku xboleh tengok pe yg korng tulis kat shoutbox.. jgn marah or jgn kate aku sombong plak ek.. aku x macam tuu...seyesly...(^^,)
kenape blog x di block? dunnO..aku pom xtahu..maybe mybe dorang xtahu yang blog skrg makin popular.. bagus jugak..boleh laa aku lepas borink kat blog dgn berblogwalking kat blog korang.. chaaauuu!!