<
IlaaSuhailaa
aku tak give up tapi aku nak rehat sekejap..
Saturday, April 16, 2011 • April 16, 2011 • 8 comments


wasssup!! sebelom aku memerengkan entry kali nie..aku nak bagitahu la bahawa 2 3 hari nie keletihan melanda diri..ce citer ce citer!!sebab aku berulang alik drpd rumah ke HUSM (Hospital Universiti Sains Malaysia)..aku sakit?
no..no..no..anak sedara lelaki kesayangan aku kena tahan kat wad..jadi kena la p jenguk..name lagi sayang..
penat bukan disebabkan berulang alik ke hospital..tapi banyak lagi kerja dan benda yang aku pikir..
antaranya  :

1.aku gagal utk mendiami hostel bg sem depan..kecewaaaaaaaaa mak!!
2.rumah sewa maybe jaO drpd tmpt belaja..jadi kena brulang alik drpd uma ke politeknik..amik masa 30mnt..penat gilewwww..!!
3.report! report! report! left 2 weeks tuk siapkan report..
4.lu pikir sendiri..oke..aku gurau jer,..

sungguh mencabar minggu nie..kepenatan melanda tak dapat diungkap dgn kate2.
so..aktiviti BW dan berblogging nie slow macam siput Vavi..
ada korang kesah?xpom..(^^,)

k lah chauuu!!

jangan bangaukan benda tuuuu!! said my twin ilie...
Friday, April 15, 2011 • April 15, 2011 • 6 comments


bangau oh bangau kenapa engkau makan ikan..
macam mana aku xmakan ikan..memang makanan aku..lalala..ceh..sumbang!sumbang! outtttt!!
hahaha..kemerengan melanda diri..*kalo korang perasan si bangau nie makan katak..lirik bukan drpd gmba okeh..(^.^)

salam semua!!entry malam nie berbau bangau..tapi bukan menatang kat atas nie aku duk kecoh2..
nie pasal manusia suke bangaukan benda yang x bersalah..
errrr....contoh?

camnie..contoh pleaze.. ::::::::::::
korang duk jalan2 kat shopping complex tiba2 korang terrrrsepak kerusi kat shopping complex tu..
korang pom sumpah caci maki hamun kerusi yg xberdosa tu..ape ke jadahnye mekk?awe?
kesian kerusi tu..da duk diam2 xpasal2 kena hantam abis-abisan..

huh?sekarang da paham pe maksudkan "jangan bangaukan something or someone" kalau da terang benderang kesalahan dan kecuaian itu dtg drpd kite sendiri..ngaku jela...xpom duk diam2..buat muke org xsalah jer la..yg duk maki hamun benda yg mampuih tu nape..

chauuuu chin chauuu!!



BEN ASHAARI GEGAR LAGI
Wednesday, April 13, 2011 • April 13, 2011 • 45 comments



dorang pernah review dan bercerita tentang blog aku...
• April 13, 2011 • 6 comments

entry pasal aku yang nie  :SINI

 aku join segmen Qaseh pasal nie


aku direview disebabkan segmen kutuk mengutuk  ini




maaf..xdop gambar..yg nie plak segmen terjah drpd owner blog kat atas nie

ada lagi yang aku xsebut..dalam segmen si Katek tu adO jugak..hehe..terselit gak si KAtek tuu

thanxx tooooo themmm....!!!mmmuuuaaaahhhh!!!..budi baek kamo saya xlayak mmbalasnya..cewaahh!!

psstt..bukan acara bodek mmbodek..(^.^)''

BEN ASHAARI BICARA KASIH AYAH
• April 13, 2011 • 32 comments


  1. Letak header BEN ASHAARI BLOG.. 
    (done)
     
  2. Tajuk : BEN ASHAARI BICARA KASIH AYAH .. dan linkkan ke entri ini .. 
    (done)
  3. Ceritakan segala segala kenangan pahit manis anda bersama ayah tersayang ... Tidak kurang dari 100 patah perkataan dalam 4 perenggan .. 
    - asyik-asyik mak kan..skrg turn ayah plak..kasih ibu sampai ke syurga kasih bapa buat selama-lamanya..Alhamdulillah takat nie aku dianugerahkan seorang bapa yg baek dan anugerah yang xdpt dinilai dgn sebarang wang ringgit mahupun harta.thanx tu insan bergelar abah..u.u..

    sepanjang hidup aku hampir 20 tahun nie..abah banyak mendidik anak2 dgn baek skali.tiada ajaran 'manja' tiada ajaran 'menatang bagai minyak yg penuh'..ayahku bukan garang tapi seorang yg sederhana shj sikapnye. bagi aku tiada manis dan pahit tapi cukuplah dikatakan yg pahit itu pengajaran yg manis itu ganjaran..

    time aku kecik bagai budak hingusan yg xtahu apa2 tentang dunia sebenar..aku pernah dirotan ayah sebab??lewat pulang ke rumah..nanges bagaikan nak rak lah jawabnya..tak silap aku dalam umur 6 tahun..ker 7 tahun..maghrib baru pulang ke rumah..xker naik minyak abah, tahu2 budak kecik mcm aku p maen kat area jambatan rosak dkt dgn sungai. lepas tu balik lewat..kan da kena rotan.padam muke aku..p ikot sgt kawan maen jaoh2..tempat bahaye plak tuu..lepas tu da serik pergi ke tempat tu..thanx abah..mulai hari tu sampai skrg xpernah merayap merata-rata..

    dan benda yg terbaek abah aku lakukan ialah surprise!! he gave me new nokia phone..mak ai..terkejut gile aku.mana taknye..malam tu aku baru duk belek buku edisi telefon baru..tup2 keesokkannya abah da beli..see..i told u..Allah dgr pe yg kite nak..padahal aku tak merungut pom nak telefon baru..syg abah sgt2..bukan sebab beli telefon tapi sebab  kasi kasih sayang yg tak pernah pudar..dan be the best ever Abah to me.. <3...(^^,)


  4. Apakah cara terbaik mendidik anak kita di zaman yang penuh mencabar ini ?
     - dalam mndidik anak tak perlu menunaikan semua pe yang dihajati oleh mereka..tapi demi mencapai kejayaan dalam pembelajaran mereka..tak salahkan mengumpan mereka dgn ganjaran ?dan satu perkara yang paling penting ialah KETEGASAN!! .wajib ada dlm mndidik anak agar mereka belajar drpd setiap ksilapan yg mereka lakukan.....(m_______m)

SAUDAGAR MUSAFIR CHEESETART GIVEAWAY..!!
Tuesday, April 12, 2011 • April 12, 2011 • 4 comments

GA lagiiiiiiii...lagiiii..dan lagiiiiiii...
ayuh kawan.kite jOin GA ikot pnduan yg dinyatakan..*nyanyi ikot rentak iklan lifebouy.hihihi.

:: close 30 May 2011 ::

indahnya dunia hnya sementara..
Monday, April 11, 2011 • April 11, 2011 • 2 comments

selamat pagi semua!
da rase lame da tak mmbebel dlm entry nie..asyik2 terjah GA je kan..nampk sgt nak hadiah..iye dOp?
alaa..bialah..aku join pom nak isi entry nie drpd jadi berhabuk dgn debu2 yg xdijemput nie..

pernah x perasaan dilanda badai dek harapan yg tinggi dlm hidup?
baek korang ngaku sebelum aku p sekeh kepala korang..*sigh..
mestilaa pernah kan2..

sebenarnya semua manusia pasti diduga dgn berita gembira atau berita yg kurang baek..
sama ada dalam hubungan kekeluargaan,persahabatan,rumah tangga dan percintaan..
itu da jadi lumrah..sebab itu semua dunia..dunia..dunia..

indahnya dunia bukan kekal selamanya..tiada manis jika tiada pahit..tiada sihat jika tiada sakit..
barang siapa meletakkan dunia perkara utama dalam hidup..maka..kehidupannya adalah sia-sia..
dunia hanya pinjaman..akhirat kekal selamanya..

renung2 kan..



aku tak boleh tengok shoutbox!!
Sunday, April 10, 2011 • April 10, 2011 • 6 comments


assalamualaikummm...dan selamat pagi semua!!
nie aku nak cakap pe yg aku xpuas hati dgn shoutbox nie..
korang perasan x..kenapa aku xreply chat kat shoutbox??
sebenarnye saje jer...*kalo korang percaye korang kena tipu..

sebenarnye aku x 'boleh' reply sebab aku kan duk kat pejabat..
jadi wifi atau wireless kat cni block mane2 website yg terlibat dgn games,hiburan or papelah..
bagi mengelakkan pekerja daripada leka dan tidak buat kerja..

oleh itu bile aku buke blog..aku xboleh tengok pe yg korng tulis kat shoutbox..
jgn marah or jgn kate aku sombong plak ek..
aku x macam tuu...seyesly...(^^,)

kenape blog x di block?
dunnO..aku pom xtahu..maybe mybe dorang xtahu yang blog skrg makin popular..
bagus jugak..boleh laa aku lepas borink kat blog dgn berblogwalking kat blog korang..
chaaauuu!! 



Welcome to my blog . Please navigate around happily. And follow me if you like to ;> Don't forget to leave your footsteps so I can visit you back ;3 bold italic underline strike

Diary About Link Stuff


Put your cbox code here ! :)
< Template By: Umi Humaira
Big helped: Wana
Owner: IlaaSuhailaa