<
IlaaSuhailaa
"SEGMEN TEGURAN SESAMA BLOGGER"
Saturday, April 9, 2011 • April 09, 2011 • 10 comments


jom join segmen tegur menegur by Nanaosaki ..
xrugi mnjoinkan diri dgn segmen nie..kenape?disitu korang boleh tahu kelemahan blog korang dgn bertukar pandangan dan teguran..caye x?cayelaahh..

syarat2nye mudah saje..korang kena kutuk bagi pndangan or teguran tentang owner blog nie..
dan tahu lebih lanjut,,klik gmbr di atas..

sejujurnye disini sy bukan nk mngutuk atau nak komen over2 ttg owner blog nie tpi nie jujur dari hati..jgn marah ye NanaOsaki..(^^,)..sy punye blog pom masih mentah dan buruknye tiada tandingan..nak bagi teguran dan pndangan pom sy xlayak lagi..
tapi atas permintaan NanaOsaki..sy gagahkan jugak..ececece...penuh drmatik..

bg saya..blog Nanaosaki nie simple sgt2..kalo boleh kasi meriah cket dgn background yg lebih cntek..dan xsalahkan kalo  letak header yg lebih cun..lagiii cunn!!
yg asal da cun tpi pe kate letak yg lebih cun..(^^,)

haa..kalo popular post tu lebih baek letak tjuk jer..nmpk serabut cket kalo skali dgn huraian entry...*jgn mrh ek NanaOsaki..

dan sy harap Nanaosaki pom dpt kasi teguran ttg blog sy yg enth pape nie ek..
itu saje..sekian...peace!!



segmen bertajuk : bangku kosong :siapakah Qaseh Delia Adelia?
• April 09, 2011 • 17 comments

haluuuuuu..sekali lagi dgn rasa hormatnye aku join segmen yg dibuat oleh Abg kite nie iaitu HasrulHassan
nak tahu x pe yg HH nie buat?klik kat nama hasrulhassan kat atas tuu..xpom klik j gambar tuu..

oke..bagi melengkapkan apa yg dikehendaki oleh Abg HH nie..jom kite mulekan..
dan aku pilih.......

Segmen bertajuk: Bangku Kosong: Siapakah Qaseh Delia Adelia?
yeay..aku pilih Qaseh sebab aku kenal Qaseh atas satu salah paham..salah paham sal pe?aku ada tulis entry kat sini.. *bce dgn xserius...
sebelom terlupe..aku kenal Qaseh dlm dunia blog..

tanpa buang masa mari dgr aku merapu tentang Qaseh nie..
masa aku BW kat blog2 laen..tup2 aku terjumpe blog Qaseh..tengok punye tengok mcm Org kelantan...dlm entry pom kadang2 ada ayat bunyi Kelantan..

dgn rase bangga dan rasminya jadilah follower sejati si Qaseh..dan buat satu entry pasal dye..ternyata salah info pasaal dye..hadoii..malu makkk..dye org ganung la..senget btol..tapi xpela...Kelate dan Ganung nie pom dop jaoh sgt bezo..

utk pengetahuan korang..Qaseh tdk kedekut ilmu..tdk sombong..rajin skali balas komen follower dye..
xrugi korang jadi follower dye..yang aku tahu Qaseh pndai berkate-kate..dan kate-kate nya penuh dgn teguran dan nasihat..itulah gunanya blog..saling mngingati dan bertukar ilmu..dan qaseh nie xcepat melatah dalam menerima teguran jugak..kirenya open minded lah..betol doP Qaseh?


buat HH : bagus gak buat segmen mcm nie..atleast kitaorg kenal siapa blogger yg kite admire..(^....^)



Cik Zai Penang Giveaway
Friday, April 8, 2011 • April 08, 2011 • 6 comments


GA lagi?jOin lagi?haiiyoooo....memang aku da gile GA..huahaa..
bialah..drpd aku xder idea nak post pape..baek aku join GA Cik ZAi nie..

syarat2 nye susah mudah sgtttttttt!!..(^^.)
nak join ler tu..meh tekan gmbo kat ats atau nama cik zai yg wrne purple tuu..

lalalalala......chau dulu!!

::  close 30 April 2011 ::

white pouch GA oleh 'Lulu Caldina' dan 'Lenloy-closet'
• April 08, 2011 • 2 comments


haha..aku gile GA..so what??ada aku susahkan org?hahaha..oke2..gurau aja..
nak tahu lebih lanjut ag pe yg LuLu buat..klik nama Lulu tu..
xpelu aku terangkan pnjng2..ayuH! join..

nak tag dorang :

salah ke kalau perempuan egO??
Thursday, April 7, 2011 • April 07, 2011 • 4 comments

so,what its mean?
oke..mownink semua..ayuh hepy kan Jumaat anda dengan sesuatu yg ceria..*tetibe jer..

sebenarnya based on tjuk entry aku tu..aku perlukan pendapat..
biasanya kite tahu bahawa  sesetengah lelaki biasanya mmpunyai ego yg tinggi..
tapi..macam mane kalo perempuan,wanita,girls..??

adakah egonya setinggi egO lelaki?
ataupun egonya hanyalah mahukan perhatian lebih drpd lelaki?
ataupun supaya lelaki berkenaan pndai tackle hati perempuan?
or supaya lelaki kena pandai2 pikir camner nak ambik hati perempuan..gitu?
ahh..aku pom xtahu..so.i need your help to solve this puzzle on my head..can i?

teruk ker kalo perempuan egO..?
egO dye bersebab..bukan main hantam egO jer..
jadi kpd lelaki yg ada gurlz cmnie..pndai2 la korang atasi situasi camnie..

jgn biarkan jer..makin korang biarkan makin lame si gurlz berpikir utk mncari jejaka pilihan yg lebih baekkk..
am i right??
oke..chauuuu!! (^^,)


JOM JOINT "MAMACHIA 1st GIVE AWAY"
• April 07, 2011 • 2 comments


jom jOin Mamachia 1st giveaway..haish..nak mncube naseb jugak la dgn GA mamachia nie..
nak tahu syarat2 nak sertai GA nie..?klik nama MamaChia..

gamaknye aku da gile GA da nie..hahaha..ado aku kesah?
thanx MaMAchia sudi BW kat sini..  
alang2 da tahu Mamachia buat GA..sO..tnpa buang masa..aku jOin..huuhu

saya nak tag :
storyfromme


:: close 5.5.2011 9.o0 pm :: 

nak terbang lah..boleh?
Wednesday, April 6, 2011 • April 06, 2011 • 8 comments



bukan nak terbang camnie..nie bukan terbang..nie naek kapal terbang..
cmner ek rase bile kite sendiri yg terbang..urmm...




nak macam rama-rama nie..cantekk..boleh x??

aku prnah mimpi aku terbang..best woo..rase kebebasan yg xdpt di ucap melalui kate2..
kite sbgai manusia mmg byk keinginan..namun benda yg paling aku hargai adalah aku dijadikan sebagai manusia..dianugerahkan akal utk berfikir..

khayalan hanya maenan minda sementara waktu..
impian hanyalah angan2 yg xpasti..
tapi..boleh diushakan dgn kerja keras..
sekiann....(^^,)


pernah x??
• April 06, 2011 • 4 comments



pernah ape?
  • pernah x korang berangan nak memiliki sesuatu yg xpernah dimiliki org?
  • berangan nak jumpe idola yg xmungkin korang boley jumpe..
  • nak pakai kereta yg ada glitter cam kat atas nie..
  • nak ada restoran sndiri.
  • nak cipta benda yg pelik dan xprnah dicipta org..
  • nak kawen dgn wanita dan lelaki yg 100% perfect?*mimpi sajolah...
  • nak putar masa or nak undur masa..
  • nak ada tongkat yg bersinar2 mcm citer fairytale tu..
  • nak tunaikan pe yg dihajati..
  • sentiasa nak menang dlm contest
  • sentiasa nak bertuah..
  • nak org sanjung..
  • boleh beli apa shja tnpa halangan ..
  • nak lakukan semua kerja dlm suatu masa..*kalo boleh..
  • nak org pikir baek j pasal kite..
  • nak mak ayah lembut hati dgn kite..
  • nak lecture suke kat kite..
  • xnak org benci kita.
  • nak puaskan hati semua org..
  • nak jadi yg terbaek antra terbaek..
  • kalo dlm kesusahan harap ada org dtg tolong..
  • kalo kurg kaya nak cepat kaya..
  • berangan dapat duit berjuta-juta...$$$$$$$
  • berangan camne la keadaan kalo da kawin*bagi yg blom kawen ok.gatai
  • berangan kalo jadi anak raja..imagine cara hidup anak raja..
  • kalo dlm pmbljrn nak sangat tilik soalan final..
  • kalo dalam exam..berangan boleh scan jwpn otak org laen..
  • dan kalo bolehhhh aku takat nie j la aku boleh list..hehe 



    pernah x??

    Heartbeat kasi aku hadiah..
    • April 06, 2011 • 4 comments

    ehh..bukan hadiah tapi earning pertama dekat aku..
    walaupom ciput jer tapi aku bangga dgn HB nie..baru j letak 2 bulan lebih tapi da ada hasil..
    temkiuuuu soo muchh la HB..


    haaa...sape2 yg x letak lagi HB nie sila2 la daftar..
    xtahu camner??

    jangan cakap aku menunjuk sesungguhnye memang aku sengaje nak show off..haha..
    klik sini...

    terbaekkk punye...sign up nOw..!!



    adakah aku childish?
    • April 06, 2011 • 0 comments

    selamat petang..
    tnpa menunding jari..tanpa bertindak melulu..tnpa bukti..lebih baek diam..seyesly..
    korang jgn kesah pe yg tertulis dlm entry kali nie..
    dalam bercakap dan bergurau ada kekhilafan yg tercipta dek ketidak sedaran lidah yg berkate..
    aku pom begitu..cepat touching..gedik betol minah nie..*jgn mngate..(",)
    da jadi lumrah hidup perempuan berjiwa halus..
    kadang2 sikap aku nie ada ker bersifat childish??ee..mengada betol..
    kawan2 aku tahu la cmner aku..
    so..aku nak minta maap kalo teroverrr plak..

    kawan..maaf ep andai aku nie x smpurna..

    psstt..entry nie xder kaetan ngan sape2..tetiba j ase nak tulis cmtu..

    Ruangan Bicara Hati ~ Qaseh Dalia Adelia
    • April 06, 2011 • 2 comments


    Qaseh Dalia Adelia.

    nak tahu pe yg aku buat nie?klik name Qaseh..
    sebelom nak mulakan entry nie,kena amik feel sedih dulu..u.u..


    oke.dah..disebabkan ini berkaetan dgn hati..so aku decide nak citer pasal "sahabat"..


    orang kate sahabat nie org kedua paling rapat dgn kite..skrg nie susah nak carik 'true pen pal'..kalo ada pom 1 dlm sejuta..
    alhamdulillah stakat nie xpernah lagi dpt kawan yg boleh menjeratkan aku ke jalan yg salah..


    satu hal korang perlu tahu..kalo pakwe dgn sahabat..air mata aku mudah mengalir disebabkan "sahabat"..kenapa?
    aku pom xtahu..maybe disebabkan aku sygkan kwn aku mcm adk brdik aku sndri..


    so,kalo aku ada slisih paham dgn kwn yg rpt..aku lah org pertama mudah nangis..*kecik punye hal nak kecoh..
    bialah pe tanggapan org pom..aku xkesah dorg nak judge cmne..


    aku mudah melatah dlm kehidupan..its not mean that melatah mcm org melatah ek..maksud aku cpt judge or terasa ng kawan aku kalo dorang ada terkasar bahasa atau terrover..


    mklm la..aku nie bukan kuat smgt..lembik semacam jer..buat malu j kan.aku xnak citer sal kwn aku..
    karang Miss Qaseh xterbace citer aku nie..(",)


    cume aku boleh cakap yg aku nie byk kelemahan dalam bersahabat..
    truz me!!aku xpndai nak mngarang..so,nie j la termampu aku taip..
    (^_______^)"



            

    aku terkilan dengan...
    Tuesday, April 5, 2011 • April 05, 2011 • 2 comments





    maaflah..aku pom manusia biasa jugak..
    selaku budak prktikal xsemua kerja aku boleh buat dgn btol..
    nak kate kecewa..mmg kecewa..
    niat aku bukan nak burukkan org tapi aku cume agak kesal dgn sikap sesetengah org yg lebih tua dewasa..
    aku xkesah kalo korang nak minta tolong even benda mnyusahkan or tdk..
    aku jugak xharap ucapan trima kaseh atau pape blasan..tapiiii..

    pe yg aku kesalkan aku da tolong.. tapi  xpuas hati..sebab silap aku la kan..
    ala..cket jer silapnye..da dorang x cakap betol2..memang kesilapan berlaku la..
    kebtolan masa aku nak buat kerja tu ada staff yg baek hati dtg tolong..

    mybe dorang selalu tengok aku and kawan2 aku selalu datang situ atas urusan kerja..
    aku tahu staff kat situ pom tahu yg kitaorg nie budak prktikal..
    so.bile da budk prktikal..paham2 laa..
    bukan nak mngungkit..buruk siku la kalo mngungkit..aku xmau..

    lepas selesai tolong kerja "xberapa penting tu"..dye dlm nada bergurau ttg kesalahan aku tu..
    da lah depan semua staff..xke malu..nak tegur boleh tapi bialah dgn cara betol..
    mnyesal?xpom..niat aku tolong tu ikhlas..

    individu yg cemerlang pom boley melakukan kesilapan apatah aku yg masih mentah dlm dunia kerja..
    sekian...v_v...


    akibat breakfast nasi kerabu!!
    • April 05, 2011 • 4 comments

    nie nasi kerabu Kelatey..gullpp..
    nielah buat mata aku pagi2 buta berat gileww..
    da macam terikat batu besar kat kelopak mata nie..

    adeh..awat la p melantak nasi kerabu pagi nie..
    biasanya aku breakfast bnda ringan je mcm sandwich..kueh kat kantin and 1 botol air mineral..
    padam  muke ko ila..rasalah penangan Nasi Kerabu nie..
    sah aku tumbang jap agi..err..kalo bos tngok mampuih la..haha

    Yuyu Zulaikha-ferrero Random Giveaway
    • April 05, 2011 • 6 comments


    oke..nak jOin buat kali ke 2..try naseb..xmengharap ikot jOin aje..*ceh..ayat xbleh blah..
    senget!!!

    miss Yuyu nie xpilih bulu la kalo bab2 rply komen..
    x hidung tinggi..sama mcm blogger yg pernah aku kenal slama nie..dorang terbaeeekk!!*bodek?xder maknayer..
    sebelom kupu2 kecik terbang baek korang jOin..jOmm!!

    aku tag :

    02 JAM / 02 Mania English..
    • April 05, 2011 • 2 comments










    haaa...korang2 semua..pernah men x game online nie..?
    sape2 yg berminat bermain alat muzik nie..boley la try maen secara online dulu..
    then korang maen la piano yg btol2..

    yg nie bagaikan nak rak bile da maen..stress pom ado..adeh!!
    mn xnyer kalo pilih lagu yg laju2..xsempat nak tekan keyboard kat pC k kat laptop k..
    lajuuuuu gilewww...

    nak try maen x?nak kasi website tu pom aku xtahu sebab  nie kerja adek aku..
    try la search dgn nama entry kat atas..pasti ada..
    its very fun..enjoy plak 2..

    aku plak maen macam siput vavi jer..haha
    maklomla mata tgk screen lptop..jari jemari kena gerak dgn aktif r..
    chauuuu chin chauuu!!

    ada apa dengan HEARTBEAT?
    • April 05, 2011 • 0 comments



    •  t-shirt?
    • photo mug?
    • cushion?
    • puzzle?
    • crystal? 
    • photo card n etc..?? 




    ayuh!! terjah HEARTBEAT SKRG..
    klik jer gambar tu..korang pom da tersedia maklom pe itu heartbeat kan2??
    hehe..oke..chau dulu...(^___^) 
    Jom la jOin HB nie..xrugi..btol..xtipuuu..seyesly..

    pssttt..sebenarnya xder modal nak membebel dlm entry nie..




    aku nak header cantek..tapi??
    Sunday, April 3, 2011 • April 03, 2011 • 6 comments

    aku nak sangat header chumel..
    jelez tgok org letak header cntek..
    cmner dorang buat?

    aku xpandai..nak belajar jugak!
    sah kan header..shoutbox pom aku xtahu nak crik kat mane widget tu..

    u_u...

    SAYA NAK JOIN BLOGLIST LULU-PAGES OLEH LULU CALDINA
    • April 03, 2011 • 2 comments

    yezzaaaa!! finally aku boleh join jugak lulu punye segmen..
    ayuhhh!! jOin skali..(^________^)''

    GEGAR 1 RIBU BLOG APRIL BERMULA
    • April 03, 2011 • 37 comments


    oke! doneeeeeeee........(^_^)''

    cepat2 sebelom terlmbat...!




    Welcome to my blog . Please navigate around happily. And follow me if you like to ;> Don't forget to leave your footsteps so I can visit you back ;3 bold italic underline strike

    Diary About Link Stuff


    Put your cbox code here ! :)
    < Template By: Umi Humaira
    Big helped: Wana
    Owner: IlaaSuhailaa