Posts

Showing posts from April 3, 2011

"SEGMEN TEGURAN SESAMA BLOGGER"

Image
jom join segmen tegur menegur byNanaosaki .. xrugi mnjoinkan diri dgn segmen nie..kenape?disitu korang boleh tahu kelemahan blog korang dgn bertukar pandangan dan teguran..caye x?cayelaahh..
syarat2nye mudah saje..korang kena kutuk bagi pndangan or teguran tentang owner blog nie.. dan tahu lebih lanjut,,klik gmbr di atas..
sejujurnye disini sy bukan nk mngutuk atau nak komen over2 ttg owner blog nie tpi nie jujur dari hati..jgn marah ye NanaOsaki..(^^,)..sy punye blog pom masih mentah dan buruknye tiada tandingan..nak bagi teguran dan pndangan pom sy xlayak lagi.. tapi atas permintaan NanaOsaki..sy gagahkan jugak..ececece...penuh drmatik..
bg saya..blog Nanaosaki nie simple sgt2..kalo boleh kasi meriah cket dgn background yg lebih cntek..dan xsalahkan kalo  letak header yg lebih cun..lagiii cunn!! yg asal da cun tpi pe kate letak yg lebih cun..(^^,)
haa..kalo popular post tu lebih baek letak tjuk jer..nmpk serabut cket kalo skali dgn huraian entry...*jgn mrh ek NanaOsaki..
dan sy harap Nanaosa…

segmen bertajuk : bangku kosong :siapakah Qaseh Delia Adelia?

Image
haluuuuuu..sekali lagi dgn rasa hormatnye aku join segmen yg dibuat oleh Abg kite nie iaitu HasrulHassan nak tahu x pe yg HH nie buat?klik kat nama hasrulhassan kat atas tuu..xpom klik j gambar tuu..
oke..bagi melengkapkan apa yg dikehendaki oleh Abg HH nie..jom kite mulekan.. dan aku pilih.......
Segmen bertajuk: Bangku Kosong: SiapakahQaseh Delia Adelia? yeay..aku pilih Qaseh sebab aku kenal Qasehatas satu salah paham..salah paham sal pe?aku ada tulis entry kat sini.. *bce dgn xserius... sebelom terlupe..aku kenal Qaseh dlm dunia blog..
tanpa buang masa mari dgr aku merapu tentang Qaseh nie.. masa aku BW kat blog2 laen..tup2 aku terjumpe blog Qaseh..tengok punye tengok mcm Org kelantan...dlm entry pom kadang2 ada ayat bunyi Kelantan..
dgn rase bangga dan rasminya jadilah follower sejati si Qaseh..dan buat satu entry pasal dye..ternyata salah info pasaal dye..hadoii..malu makkk..dye org ganung la..senget btol..tapi xpela...Kelate dan Ganung nie pom dop jaoh sgt bezo..
utk pengetahuan korang..Q…

Cik Zai Penang Giveaway

Image
GA lagi?jOin lagi?haiiyoooo....memang aku da gile GA..huahaa.. bialah..drpd aku xder idea nak post pape..baek aku join GACik ZAinie..
syarat2 nye susah mudah sgtttttttt!!..(^^.) nak join ler tu..meh tekan gmbo kat ats atau nama cik zai yg wrne purple tuu..
lalalalala......chau dulu!!
::  close 30 April 2011 ::

white pouch GA oleh 'Lulu Caldina' dan 'Lenloy-closet'

Image
Lulu Caldina
haha..aku gile GA..so what??ada aku susahkan org?hahaha..oke2..gurau aja.. nak tahu lebih lanjut ag pe yg LuLu buat..klik nama Lulu tu.. xpelu aku terangkan pnjng2..ayuH! join..
nak tag dorang : fiizya aurora LCB

salah ke kalau perempuan egO??

Image
so,what its mean? oke..mownink semua..ayuh hepy kan Jumaat anda dengan sesuatu yg ceria..*tetibe jer..
sebenarnya based on tjuk entry aku tu..aku perlukan pendapat.. biasanya kite tahu bahawa  sesetengah lelaki biasanya mmpunyai ego yg tinggi.. tapi..macam mane kalo perempuan,wanita,girls..??
adakah egonya setinggi egO lelaki? ataupun egonya hanyalah mahukan perhatian lebih drpd lelaki? ataupun supaya lelaki berkenaan pndai tackle hati perempuan? or supaya lelaki kena pandai2 pikir camner nak ambik hati perempuan..gitu? ahh..aku pom xtahu..so.i need your help to solve this puzzle on my head..can i?
teruk ker kalo perempuan egO..? egO dye bersebab..bukan main hantam egO jer.. jadi kpd lelaki yg ada gurlz cmnie..pndai2 la korang atasi situasi camnie..
jgn biarkan jer..makin korang biarkan makin lame si gurlz berpikir utk mncari jejaka pilihan yg lebih baekkk.. am i right?? oke..chauuuu!! (^^,)

JOM JOINT "MAMACHIA 1st GIVE AWAY"

Image
MamaChia
jom jOin Mamachia 1st giveaway..haish..nak mncube naseb jugak la dgn GA mamachia nie.. nak tahu syarat2 nak sertai GA nie..?klik nama MamaChia..
gamaknye aku da gile GA da nie..hahaha..ado aku kesah? thanx MaMAchia sudi BW kat sini..   alang2 da tahu Mamachia buat GA..sO..tnpa buang masa..aku jOin..huuhu
saya nak tag : fiizya Aurora storyfromme


:: close 5.5.2011 9.o0 pm :: 

nak terbang lah..boleh?

Image
bukan nak terbang camnie..nie bukan terbang..nie naek kapal terbang.. cmner ek rase bile kite sendiri yg terbang..urmm...



nak macam rama-rama nie..cantekk..boleh x??
aku prnah mimpi aku terbang..best woo..rase kebebasan yg xdpt di ucap melalui kate2.. kite sbgai manusia mmg byk keinginan..namun benda yg paling aku hargai adalah aku dijadikan sebagai manusia..dianugerahkan akal utk berfikir..
khayalan hanya maenan minda sementara waktu.. impian hanyalah angan2 yg xpasti.. tapi..boleh diushakan dgn kerja keras.. sekiann....(^^,)

pernah x??

Image
pernah ape? pernah x korang berangan nak memiliki sesuatu yg xpernah dimiliki org? berangan nak jumpe idola yg xmungkin korang boley jumpe..nak pakai kereta yg ada glitter cam kat atas nie..nak ada restoran sndiri.nak cipta benda yg pelik dan xprnah dicipta org..nak kawen dgn wanita dan lelaki yg 100% perfect?*mimpi sajolah...nak putar masa or nak undur masa..nak ada tongkat yg bersinar2 mcm citer fairytale tu..nak tunaikan pe yg dihajati..sentiasa nak menang dlm contestsentiasa nak bertuah..nak org sanjung..boleh beli apa shja tnpa halangan ..nak lakukan semua kerja dlm suatu masa..*kalo boleh..nak org pikir baek j pasal kite..nak mak ayah lembut hati dgn kite..nak lecture suke kat kite..xnak org benci kita.nak puaskan hati semua org..nak jadi yg terbaek antra terbaek..kalo dlm kesusahan harap ada org dtg tolong..kalo kurg kaya nak cepat kaya..berangan dapat duit berjuta-juta...$$$$$$$berangan camne la keadaan kalo da kawin*bagi yg blom kawen ok.gataiberangan kalo jadi anak raja..imag…

Heartbeat kasi aku hadiah..

Image
ehh..bukan hadiah tapi earning pertama dekat aku.. walaupom ciput jer tapi aku bangga dgn HB nie..baru j letak 2 bulan lebih tapi da ada hasil.. temkiuuuu soo muchh la HB..

haaa...sape2 yg x letak lagi HB nie sila2 la daftar.. xtahu camner??
jangan cakap aku menunjuk sesungguhnye memang aku sengaje nak show off..haha.. kliksini...
terbaekkk punye...sign up nOw..!!

adakah aku childish?

selamat petang.. tnpa menunding jari..tanpa bertindak melulu..tnpa bukti..lebih baek diam..seyesly.. korang jgn kesah pe yg tertulis dlm entry kali nie.. dalam bercakap dan bergurau ada kekhilafan yg tercipta dek ketidak sedaran lidah yg berkate.. aku pom begitu..cepat touching..gedik betol minah nie..*jgn mngate..(",) da jadi lumrah hidup perempuan berjiwa halus.. kadang2 sikap aku nie ada ker bersifat childish??ee..mengada betol.. kawan2 aku tahu la cmner aku.. so..aku nak minta maap kalo teroverrr plak..
kawan..maaf ep andai aku nie x smpurna..
psstt..entry nie xder kaetan ngan sape2..tetiba j ase nak tulis cmtu..

Ruangan Bicara Hati ~ Qaseh Dalia Adelia

Image
Qaseh Dalia Adelia.

nak tahu pe yg aku buat nie?klik name Qaseh..
sebelom nak mulakan entry nie,kena amik feel sedih dulu..u.u..


oke.dah..disebabkan ini berkaetan dgn hati..so aku decide nak citer pasal "sahabat"..


orang kate sahabat nie org kedua paling rapat dgn kite..skrg nie susah nak carik 'true pen pal'..kalo ada pom 1 dlm sejuta..
alhamdulillah stakat nie xpernah lagi dpt kawan yg boleh menjeratkan aku ke jalan yg salah..


satu hal korang perlu tahu..kalo pakwe dgn sahabat..air mata aku mudah mengalir disebabkan "sahabat"..kenapa?
aku pom xtahu..maybe disebabkan aku sygkan kwn aku mcm adk brdik aku sndri..


so,kalo aku ada slisih paham dgn kwn yg rpt..aku lah org pertama mudah nangis..*kecik punye hal nak kecoh..
bialah pe tanggapan org pom..aku xkesah dorg nak judge cmne..


aku mudah melatah dlm kehidupan..its not mean that melatah mcm org melatah ek..maksud aku cpt judge or terasa ng kawan aku kalo dorang ada terkasar bahasa atau terrover..


mklm la..aku nie buka…

aku terkilan dengan...

Image
maaflah..aku pom manusia biasa jugak.. selaku budak prktikal xsemua kerja aku boleh buat dgn btol.. nak kate kecewa..mmg kecewa.. niat aku bukan nak burukkan org tapi aku cume agak kesal dgn sikap sesetengah org yg lebih tua dewasa.. aku xkesah kalo korang nak minta tolong even benda mnyusahkan or tdk.. aku jugak xharap ucapan trima kaseh atau pape blasan..tapiiii..
pe yg aku kesalkan aku da tolong.. tapi  xpuas hati..sebab silap aku la kan.. ala..cket jer silapnye..da dorang x cakap betol2..memang kesilapan berlaku la.. kebtolan masa aku nak buat kerja tu ada staff yg baek hati dtg tolong..
mybe dorang selalu tengok aku and kawan2 aku selalu datang situ atas urusan kerja.. aku tahu staff kat situ pom tahu yg kitaorg nie budak prktikal.. so.bile da budk prktikal..paham2 laa.. bukan nak mngungkit..buruk siku la kalo mngungkit..aku xmau..
lepas selesai tolong kerja "xberapa penting tu"..dye dlm nada bergurau ttg kesalahan aku tu.. da lah depan semua staff..xke malu..nak tegur boleh tapi bi…

akibat breakfast nasi kerabu!!

Image
nie nasi kerabu Kelatey..gullpp.. nielah buat mata aku pagi2 buta berat gileww.. da macam terikat batu besar kat kelopak mata nie..
adeh..awat la p melantak nasi kerabu pagi nie.. biasanya aku breakfast bnda ringan je mcm sandwich..kueh kat kantin and 1 botol air mineral.. padam  muke ko ila..rasalah penangan Nasi Kerabu nie.. sah aku tumbang jap agi..err..kalo bos tngok mampuih la..haha

Yuyu Zulaikha-ferrero Random Giveaway

Image
yuyu Zulaikha
oke..nak jOin buat kali ke 2..try naseb..xmengharap ikot jOin aje..*ceh..ayat xbleh blah.. senget!!!
miss Yuyu nie xpilih bulu la kalo bab2 rply komen.. x hidung tinggi..sama mcm blogger yg pernah aku kenal slama nie..dorang terbaeeekk!!*bodek?xder maknayer.. sebelom kupu2 kecik terbang baek korang jOin..jOmm!!
aku tag : fiizya aurora

02 JAM / 02 Mania English..

Image
haaa...korang2 semua..pernah men x game online nie..? sape2 yg berminat bermain alat muzik nie..boley la try maen secara online dulu.. then korang maen la piano yg btol2..
yg nie bagaikan nak rak bile da maen..stress pom ado..adeh!! mn xnyer kalo pilih lagu yg laju2..xsempat nak tekan keyboard kat pC k kat laptop k.. lajuuuuu gilewww...
nak try maen x?nak kasi website tu pom aku xtahu sebab  nie kerja adek aku.. try la search dgn nama entry kat atas..pasti ada.. its very fun..enjoy plak 2..
aku plak maen macam siput vavi jer..haha maklomla mata tgk screen lptop..jari jemari kena gerak dgn aktif r.. chauuuu chin chauuu!!

ada apa dengan HEARTBEAT?

Image
t-shirt?photo mug?cushion?puzzle?crystal? photo card n etc..?? 
HEARTBEAT!!


ayuh!!terjah HEARTBEAT SKRG.. klik jer gambar tu..korang pom da tersedia maklom pe itu heartbeat kan2?? hehe..oke..chau dulu...(^___^) 
Jom la jOin HB nie..xrugi..btol..xtipuuu..seyesly..
pssttt..sebenarnya xder modal nak membebel dlm entry nie..


aku nak header cantek..tapi??

aku nak sangat header chumel.. jelez tgok org letak header cntek.. cmner dorang buat?
aku xpandai..nak belajar jugak! sah kan header..shoutbox pom aku xtahu nak crik kat mane widget tu..
u_u...

SAYA NAK JOIN BLOGLIST LULU-PAGES OLEH LULU CALDINA

Image
yezzaaaa!! finally aku boleh join jugak lulu punye segmen.. ayuhhh!! jOin skali..(^________^)''

GEGAR 1 RIBU BLOG APRIL BERMULA

Image
Ben Ashaari
oke! doneeeeeeee........(^_^)''
cepat2 sebelom terlmbat...!