<
IlaaSuhailaa
‘ KAWAN2 JOM KOMEN BLOG SAYA’
Saturday, March 26, 2011 • March 26, 2011 • 19 comments


Katek2..cmnie jer k kena buat??
...byk tnyer plop..


                        “ KOMEN DARI ANDA SANGAT DIPERLUKAN”


kalo korang xphm pe yg aku buat..kelik jer kat gmbr..
xphm lgi??
haa...p lar tnyer Katek tuuuu...chau!

nak ngaju eh dgn si Katek..
• March 26, 2011 • 2 comments

 

katek jahat...katek pilih kaseh..nape sy xmng??
xaci..xaci! nak protes jugak..maaa! tlggggggg!!

maaf..kesewelan ayat diatas xdpt diselesaikn..hehe..sOrry Katek..
da lame berkarat idea2 utk entry nie..so..1 thing yg dtg dtg dlm otak nie entry pasa Katek..

thniah..akhirnye segmen yg dibuat Puteri Katek nie sudah ada pemenang..aku??
xder rezki lg..tpii!!aku cukup2 berpuas hati..atleast Katek nak review blog aku jugak..Demmm!

nak kenal Katek..klik gmbr di atas...sbrg kutukan dan pujian boleh dilakukan..huahaaha..*sorry mereng lg..
xnak karut carut marut..jOm terjah Katek..ayuhhh!


ermm..pe alamatnye ek??
Thursday, March 24, 2011 • March 24, 2011 • 8 comments

halluuu..sorry 4 not update this blog..
sesungguhnye masa amat2 'jelez'  ngn aku..
kat pjbt biasanye boleh update tpi ada sedikit kekangan yg xdpt nak dielak..

so..theres no interesting entry tis week..perhaps!
need to complete industrial report..never play-play..ops!broken english.

hakktuii!
byk cntek speaking making..haha..aku x expert speaking2 nieh..
tu test2 ajer..nak ckp yg aku da mula sbuk nak buat rport LI..
so..blog di ank tirikan sementra waktu..

mn2 segmen aku akn join sekiranya kbtolan mase tu aku on9..
xsngke blogger nie tngkas mcm lipas kudung..
xsempt aku nok kejar dorg nie,,

papepom..ada mase aku usik la blog nie..chau!

SEGMEN : AKU BENCI ROKOK !!
Monday, March 21, 2011 • March 21, 2011 • 28 comments


haaaa...yes!! tajuk yg sesuai kpd prokok tegar..errr..jgn marah2..itu knyataan..nak join..klik kat gmbr diatas..jom tgok pe jwpn aku..


Sila nyatakan KENAPA ANDA BENCI ROKOK ? Mesti lebih dari 100 patah perkataan ..

= haa...sah2 aku bnci rokok..bukan sebab aku pmpuan tpi aku mmmmggg anttiiiiii dgn bau rokok dan perokok..sorry to say that..Ya Allah..bile da bau asap rokok..ase nak termuntah..adoii.sudah terang lagi bersuluh yg rokok nie byk bahan kimia..Tar plak tu bhn rokok..cmner la dorang merelakan tengkuk dorang tu dgn bnda2 cmnie..efeknya..ada yg jadik kurus kering..*knytaan..rela xmkn nasi asalkan mkn rokok..mmg sah2 mung nie tegar bangat sama rokok..nikmat sgt eh?*ops..xmarah 2..baek beli mknn drpd beli rokok..mahal weii..da cpai belas2 ringgit pom ado..


Pesanan buat mereka yang merokok dan bakal merokok ! 

= kamu!! kalo sygkan nyawa anda dan bakal ank anda ..baek stOp skrg jugak..gnti rokok tu dgn aktvti sihat..xslh kalo mncube..bakal mrokok 2 baek selak2 dan kaji content rokok tu..mne thu jp ag xjd nk mrokok..

Pendapat anda mengenai mereka yang merokok ini ..

= ada yg kate prokok nie pngotor tapi aku tgok ada jer yg pmbersih..tapi kalo xmrokok lagiii baek..jimat duit..pahala xkurang*eh..bile plak ley jdi kurang..tpi skrg da byk cara boley berhenti mrokok..tgok iklan tv..boley jer dye buat..anda pom pasti BOLEH!!

Bangku Kosong - Sayangi Bumi Kita !
• March 21, 2011 • 2 comments

 

aku join lagi HH nie..da naek muak da HH ngan aku nie..asik2 muke same jer..hehe..jgn marah ek..
kbtolan segmen HH nie xrumit sgt dan bwak kbaekn utk Bumi kite..sO,,aku nak sgt2 jOinn..ayUh..!
Cadangkan usaha lain selain tutup lampu sejam bagi tujuan simbolik menyokong pemuliharaan alam sekitar dan bumi
=  kalo dlm 1 hari,,pnggunaan plastik kt mall xboleh gune..pe kate tmbahkan jadik 2 hari tnpa penggunaan plstik tu..amacam??dan mewajibkan penanaman pokok2 hijau dlm kwsn rumah..haa...xpom tmbhkn jdik 2 jam ttup lmpu..ayOoo..

Pendapat anda mengapa perlu bumi dipelihara.
= disebabkan kite jugak yg duk mnghirup oksigen drpd tumbuhan hijau..jdi,adil lah sekiranya kite plak berbakti utk alam dan bumi kite.. kalo bumi nie musnah..kite nak dptkan sumber drpd mane??jawab2..(^_^)

Apa anda dah buat untuk tunjukkan bahawa anda seorang yang cintakan alam sekitar.
= nak patah2 kan dahan-dahan kecik pokok tepi jalan..*seriusss nie..oke..gurau jer..
bnda yg aku da buat demi mnnjukkn sygnyer aku kat alam skitar nie of cozzz xbuang sampah merata2..xmrokok..*btol la..aku kn gurl..xmmbkaar smpah sarap sesuke hati wpn kdg2 pernaah..haha

nak jOin??klik jer kt bawah banner tuu..xslh kalo amik 10 mnt tuk buat entry demi kebaikan bumi kite yg tercinta...

Danny X-factor..ore kelate kito tuuu!!
• March 21, 2011 • 7 comments

credit to : media malaya

haaa....bgus ler Danny da bertunang..benda baek elok dilangsungkan dgn sgera...
thniah buat Danny dan psngnnya..moge hubungan mereka smpai k jinjang pelamin dan kekal hingga k akhir hayat..

fuhh..nop kecek klate la pulop..Danny tu ore Pasir Mas,Kelate tapi gak dop penah slisih pom tepi...hahaa..korang ada paham pe yg aku kerapu merapu sorang2??rujuk la kamus bhasa Melayu..

oke2..xnak mereng sorang2..hihi..intai2 la media malaya k!

sedar x sedar...
• March 21, 2011 • 4 comments


ptg semua!
nak igt kembali keaktifan aku dlm berblogging nie..
masa tu aku bru j mule prktikal di Telekom Kota Bharu..

masa tu blog pd aku kosong..xder maknanyer..xmndtgkn paedah..xpndai gune dan mcm2 lagi..
gali punye gali dgn usaha sndri bru tahu pe kgunaan blog..msam mnis masin blog..kerenah blogger..n mcm2 lagi..
skrg..wpn aku masih slow mcm siput bavi nie..tpi aku bngga dOo..

atleast simpang siur ttg blog nie aku gali sndrik..xpelu terhegeh2 buat muke seposen 2 meminta simpati org laen..*bace dgn bongkak dan angkat kning sebelah kanan tnggi2..poodaahh!!ayat mmg xbley blah btol..
alhmdulillah..wpn bru nak msok 4 bln ber'blogging nie..aku da mule knal kerenah manusia alam maya..

erm..lagi 5 mnggu aku prktikal kat TM..da xsaba asenye nak abis cpt2..then kena struggle gile2 mcm harimau kelaparan mngejar mangsanya demi mnyiapkan report..arap2 xder pape masalah..all out to complete this work..insyaAllah..

utk aku sndrik : gudluck!

Irma Hasmie buat aku bangga..yeay2!
Sunday, March 20, 2011 • March 20, 2011 • 8 comments

cntekkk!! cun ngat...(^_^)

alahai..anak sapa la nie..beruntung jejaka yg dapat memikat hati dye..
cun kan biler da pakai tudung...itulah mmbuat aku cukup bangga dgn Irma Hasmie..
terserlah keayuan dye bile pkai tudung..

harap-harap Irma kekal dgn imej bertudung..sedap mate memandang..
pasti ramai yg tertarik dgn penampilan beliau kan2?
satu isu aku xske kalo ada org cakap..'eh,ko pakai tdung..msti xder org nak tawar berlakon'

hellooooooowww..sape kate cmtu...meh nak sekeh!
yg memberi rezeki itu adalah Pencipta kita..Allah s.w.t..
so,please buke minda..buke otak..dan pndang ke hadapan..
kalo Allah nak kasi rezeki..Dia akan kasi jugak..

oke2..ter'EmO' plak.. 
chau chin chau..!!





asyik-asyik naek!!
• March 20, 2011 • 2 comments

ayuhh..Jom ber'chicken dance pepagi bute nieh..lalalaa lalala lalala..sewel!!
erm..makin lame makin mahal..makin lame makin naek..
korang tahu k per??

nie cek nak haba'*dop pnda nop kecek lah..belek punye belek kosmo on9 hari nie..
tgok2..HARGA AYAM NAEK LAGI..tpi...xmnjejaskan pom statistik pembeli..sebab??
ada yg xmakan daging dan ikan..so,dorang xder pilihan..mahal pom mahal lah..jnji ley makan ayam..

KFC plop??xtahu la..naek k x harganya..aku x amik tahu pom..kalo nak beli..x cek mahal k murah..jnji bley makan..itulah salah satu faktor yg xmnjejaskan pembelian ayam wlaupun harga da naek bagaikan nak rak!!

org skrg jnji boley makan..btol ker?? (^_^)



Welcome to my blog . Please navigate around happily. And follow me if you like to ;> Don't forget to leave your footsteps so I can visit you back ;3 bold italic underline strike

Diary About Link Stuff


Put your cbox code here ! :)
< Template By: Umi Humaira
Big helped: Wana
Owner: IlaaSuhailaa