<
IlaaSuhailaa
aku btol2 buntu!
Saturday, March 19, 2011 • March 19, 2011 • 4 comments





salam..da dua hari aku mmg kebuntuan idea..
xley nak buat entry2 baek..xder idea nak mereng sorang2 diri..
lebih-lebih lai nak blog walking...even mane2 segmen Or contest aku juz biakan jer..

mmg btol2 kbuntuan..aku pom xtahu kemana semuanya idea nie mati hilang..
biasanya kalo tgok dashboard pasti meliar mate crik contest,GA, dan aktiviti blogger laen..
mybe xkena pada mOod kot..

xkan mase korang berblogging korang maen hantam jer kan..
kecuali masa lepas marah k pe ke kan..??
so..i have to take time to make this back to normal..

snyum smpai k kepala..haaaaaaa??
Friday, March 18, 2011 • March 18, 2011 • 2 comments

kire gigi aku...eeeeeee!

alhmdulillah..syukur ke hadrat Ilahi dgn limpah kurniaNya aku masih lg berblOg hari nie..*pe ke jadahnye?
kalo bermule dgn baek berakhir jugak dgn baek..btol dop??

oke..dlm kpla otak aku nie agak kurang idea skrg..tadi pom duk tgh pk entry pe la aku nak msokkn*smbil2 mate meliar kiri kanan atas bwah.. sebenarnya aku cukup2 berbangga dgn sesetengah blogger lama senior yg sanggup melayan org yg tdk penting mcm aku nie..

layanan xkurang dan xlebih..snggup berkongsi tips berblogging + adab berblogging + teguran mmbina + etc..
respect + tabik bergetah dan hormat kpd mereka yg 'TIDAK PERNAH' memandang rendah kpd blogger yg baru dan naif sprti aku..adeh..bercengkarama plop doh..!

seriously..kalo xder yg lame xder la yg baru..kalo xder yg mentah xder la yg masak..sometimes aku pom ada kesilapan dlm berblogging nie..manusia kan xbleh lari dprd semua tu..oleh itu..KAMU!!! senior2 ku..terima kasih x terhinggap terhingga.. teguran dan nasihat amat diperlukan...

sekian..chau!!



duLu Bangku Kosong..skrg Ujang9897..
Thursday, March 17, 2011 • March 17, 2011 • 21 comments


pinjam gmba meta..oke..cun!

hai semua...salam ceria mlm jumaat...hehe
sesungguhnya aku terrrrrrrrrrrrrrrrsgt lah hepy sbb blogger sprti Ujang9897 .. follow blog aku yg sungguhhhhhhhhhh lah xder nilainye..jgn maen2..si Ujang 2..bukan org laen..coP! bukan nak mngampu atau pape ye..!

aku buat entry nie sbg satu penghargaan kpd 'beliau' sbb sudi follow blog aku yg masih bru  dan mentah yg xmasak-masak lagi..terima kasih byk2 wahai Bujang Ujang..hihi..

dulu Bangku Kosong yg follow dan byk mmbntu aku dgn segmen bloglist beliau..korang x taw eh..tu pun nak kecoh-kecoh kan..alahai..suke hati r..itu cara aku mnghargai mereka yg sudi jenguk blog aku nieh..*bace bukann dgn srius ek..

nak tahu KEISTIMEWAAN si Ujang nie..korang kena terjah blog dye..wpn agk mncarut..tp sesetengah entry ada 1000 makna..macam mane??g lah tngok..pasti berkedut muke korang tahap muke nenek kebayan...jOm!!

Opppss! sebelom terlupe..aku nak ucapkan 'selamat pengantin baru' xlame lagi buat
Ujang dan Yana   ... smoga hubungan korang kekal smpai akhir hayat..aminnn!


bahagianye dgr org da nak kawin..korang biler plak??

ehhh!jGn lari...
Wednesday, March 16, 2011 • March 16, 2011 • 11 comments

haa..kan da suh jgn lari..si Donald duck da marah tu..pe kes nie??sape plak yg nak lari..sape plak yg xnak kasi lari..?nak thu jugak la tuu..sibuk jer..*ecece..acah jer..

sbnrya aku nak ckp psal benda merah yg terlekat kat blog aku tuu..
larrr..xtahu ker??yg tuuuuhh..ha,kat sebelah kanan tu..kecik2 jer..duk sorang..alaaaa...try korang tgk ada x..

ada kan2?yg mnnjukkan brpe orgg bace blog kite tu..aku xnk print screen dan tnjuk kat cni..malu..sebab xder org nak jnguk sgt..berbalik kpd entry aku tu..ada kaitan sgt lah dgn bnda merah tuh..

biler tgok pelawat 3 4 org..*wpom bukan berpuluh2 org tpi aku da bangga..n.n..fuhh,bersmgt gileerrr nk tlis blog..tup2..dorang hilang..haish..down balik mood aku..sbb tu aku ckp jgn lari..sbnrye mmg sush nk dpt pmbace setia kan..u have to admit it!

btol..aku xtipu..sikit pom x..dop cayo la 2..try korang crik entry yg ditulis oleh blogger terkenal..
xtahu sape eh?ala..laki yg berbdn sasa tu..y kacak2 tu..xknl jugak..okeylah..korang sj la tu nak suh aku letak link dye..gurau2..meh terjah blog BenAshaari blogger yg tgh HOT skrg..

bukan tjuan nak promote eh..nak suh korang blaja dan crik 1001 tips bergune dgn blogger yg femes nie..
every single words have 1001 meaning..xnak citer byk2..nnti korang kate aku mngampu dye plak..pastu nnti korang ckp nak dpt follower free2 la tuh..

hello..karang aku cili kang baru tahu..p la terjah sndirik..shuh2!..ayOo..hihi
selamat membace..daaaa!





benci facebook!!
• March 16, 2011 • 2 comments


nak ngaju eh ngan FB nieh..pesal lembap sgt..?eee....geram2..nasb baek blog oke-oke je..sebab tu la jdik 'binatang peliharaan alam maya' yg disayangi nieh..ngada-ngade btol..

lappy ksygn ku nie naseb baek xwak hal..kalo x..aku selam2 j dlm air..*byk ko punye duit nk rendam lptop..haha..aku xnak tunding menunding jari kat mane2 pihak..nak buat cmner da line mula mereng..xkan nak p btolkan kot..laenla prO bab2 nie..

hangin btol ko ila..dri tdi ag mmbebel benda yg xder pedah..relax r..
facebook..facebook..papepom..aku setia ng ko lagi..sebab ko la aku jmpe kwn2 lame..tthanxx 4 that..muaahhh!

abaikan kate-kate di atas..temkiu!






muke-muke yg xpnh buat dosa..
• March 16, 2011 • 4 comments


Tadaaaaaaaaaaaaaa!!!!
sumber :google image

kami Kembar!!sila mncungkan mulut anda..


sy kiut??

super pose!

ouchh!jgn tgk sy..n__n

nak crik gduh kaa?

amcam?mn kiut mate korng ng mate aku??hihi

same mcm artis x??errr..

sy dlm slimut pom nk skodeng,,??haish,,

amcam?btol x tjuk enrty aku tuu??mereka semua nie ahli syurga..bersih drpd dosa..korang nak tahu nape bile kita tgok baby or budak kecik..kite geram nak peluk and nak kiss pipi dorg puas2?

cer citer!cer citer!
ustazah cakap sebab baby nie blom ada sebarang dosa dan dorang ada aura baek..
sbb tu sodap j mata memandang..nak cubit2 jer..aku xley tgok budak..geram sgt2..

harap2 smpai besar mereka sntiasa dibwh lindungan Allah s.w.t..dan mnjdi generasi yg cemerlang..aminn..



si dia menjeling..si gadis tersenyum..
• March 16, 2011 • 7 comments

assalamualaikum...akhirnya timbul gak idea..da puas da pk..selpas terbace entry kakak aku..ting! IDEA!
bg aku sgt mnrik tajuk nie jdoh Vs final year ....klik j kat situ ek..

tapi entry aku kali nie sprti tajuk kat atas 2..*pndang title..smbil ckp ermmm..korang pasti penah alami perkara nie kan?dan bermule dri situ terbit bibit-bibit suke same suka..rindu sama rindu..kalo xbtol bngun ckp YAA!aku pom sme..n_*

kalo mase sekolah dulu..kalo si mamat menjeling..psti si minah tersengeh smbil tersipu malu..*imagine smbil tongkat dagu smpai meleleh air liur..buat la observation sndri..perhatikn suasana sekeliling..lebih2 lg persekitaran blaja..

nak gelak pom ada..hepy pom ada..ley jd angau la jawabnye..terkenang2 kan si dia asyik menjeling2 si hawa nie..dan si mamat plak bersungguh bercerita psal si minah nie kt kawan2.."wei..aku terserempak ng sorang minah cun gleeeerr td..dye asyik pndang aku jer"*sebut gleeeer ikot style AnwarHAdi..hihi

si minah plak da syok sorang2 da dlm blik..waduh2..mdi  xbsh..tdo xlena..mkn xknyang..terkena bias cinta pndang pertama..ecece..
relax r brO..tu baru mnjeling-menjeling ku ditendang..cikit lgi nak msok koLam..Ops..silap lirik tp kena nyanyi ikot cara Dato' siti..n.n

da mnjdi lumrah hidup..dari mata turun ke hati..bermula la titik tolak cinta..kalo si mamat x usha si minah dgn cara 2..ng cara cmne lagi..mybe amik microphone then buat annOuncement..bunyi nye cmnie "perhatian kpd minah bernama tijah bt dollah.."kalo name tersbt ada kena mngena dgn korang..sila abaikan..*_*aku mahu lamar kamo jd suri hidup aku..tok sah ckp pnjng"..mau pengsan si minah 2..

dlm drama boleh r tpi kat lua xgerenti mana2 mamat yg berani buat cmnie..nnti bile da kawin msti korang akan igt balik semua memory 2..'syg..igt x abg lamar syg gune microphone..*terus kena cubit  ..haha
'abg niehhh..!!'kata si istri..(rekaan dialog semata2)..

sebenarnya semua org pernah alami semua nie..cume dgn cara berbeda..tpi..ada yg smpai k jinjng pelamin..alhmdulillah..

crite tu ada kaetan ng aku k??senyap2 suda...chau!

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN
Monday, March 14, 2011 • March 14, 2011 • 2 comments






  • Sila ceritakan latar belakang anda .. 


  •    - pnggil aku Ila..tmpt lahir Of coz negeri Cik Siti Wan Kembang..Kelate..taun nie bru nak msok 20..erm..pe lgi ek..dibesarkan di Kota Bharu..nmpk pemalu tpi sebnrnye xpom..jOm pakat maghi kena kLatey..hihi..next!


  • Profesion anda sekarang ? 


  •  - student di Politeknik..........skrg bru j sem 4..


  • Blog favourite anda .. kenapa ? 


  •  - kalo nak crik tips aku terjah blog BenAshaari  dan bangku kOsong kalo tengah duk stress aku p blog Ujang dan nak tahu perkembangn semasa aku p lawat borak kosong



  • Blog yang anda tak suka nak masuk .. kenapa ? 


  •  - stakat nie x der lg mn2 blog yg xnk masok..tapi kalo ada itu disebabkan blog 2 berat sgt..loadinggggg!



  • Impian anda terhadap blog anda .

  • - nak maju..nak naek..nak dikenali..nak jdi blog pling tak bergune ..xsemstinye kena dlm wktu singkat kn..so,slow2 pom da kire berbaloi..insyaAllah..

    oke..ciap!n___n

    aku takott
    • March 14, 2011 • 2 comments


    sal tetiba jer aku ckp cmtu??
    sebenarnya terbace 1 entry yg BenAshaari pasal pemergian blogger ke rahmatullah..al-fatihah..
    seram sjuk jugak aku dibuatnye..

    yelakan..hidup mati kite siape tahu..
    kbtln aku bru j lps demam dan disertai batuk yg x diundang..anak tekak da mule sakit..dan bengkak2..
    mate aku pom da mule mmbengkak..suare hilang ntah ke mana..org suh p klinik x pergi2 jugakk..
    xtaw la simptom pe benda yg aku hadapi nie..

    yg aku tahu stiap pnyakit yg ada pada kite adalah utk kite sentiasa sedar dan berwaspda..
    masa sihat igt lah kpd Allah..dan skit itu boleh mnghapuskan dosa2 kecil..btol?

    wallahualam..

    SEGMEN :BEN ASHAARI SOAL CINTA
    • March 14, 2011 • 8 comments

    BANNER BEN ASHAARI

    aku belom terlmbat lgi kan2??bgun drpd tdo da bratus org da jOin segmen BenAshaari yg panas mcm goreng pisang..tnpa mmbuang mase aku ttp nak jwb jugak soalan BA nie..
    Bismillahhirrohmanirrohim...ecece..


     maka inJika anda blogger PEREMPUANilah soalannya ..
      1. LELAKI pilihan anda ?
        xlaen xbukan dari segi agamanya..keturunannya..akhlaknya..muke mcm budak2..tpi prngai bukan bdak2 ye..sporting..boley dibuat kwn..'mesra alam'..berdikari..sifat kebapaan kena ada..karang lepas kawin xder masalah da..btol K??satu lg hormat mak ayah serta boleh biasakan diri dgn persekitaran baru..

      2. Perlukah lelaki SEKSI ? Definasi SEKSI seorang lelaki bagi anda ?
        haa...seksi xpenting yg penting 'hati' tu ikhlas..itulah definisi seksi yg selayaknya bgi kaum Adam nie..*hati seksi?erm..
      3. LELAKI pastinya sanggup berkorban demi cinta .. Apakah anda rasa LELAKI hanya berkorban sebelum memiliki cinta anda ? Apa jadi selepas dah miliki cinta anda ?
        Ya..boley dikatekan cmtu jugak..tapi sesetengah lelaki wlaupun da memiliki cinta kita,dorang masih lagi snggup berkorban demi org tersyg..disitu da boleh nampk samada si kaum adam nie btol2 nak k x..
      4. Pastinya anda tidak sanggup BERMADU bukan ? Kenapa ?
        woooo!pstinye 'TIDAK'..y??sebab xnak kasih syg tu terbelah dua..org laen xboleh..hihi..dia hnye utk aku..just me!!karang rumah jadi tongkang pecah..nak?itu aku punye pndpt r..
      5. Jika anda mengetahui pasangan anda punya teman wanita lain , apakah yang akan anda lakukan ?
        aku nie jnis mudah jer..kalo dye ada org laen..aku xkan xserang pmpuan tu..sebab kalo laki xgatal n xlayan..semua nie xkan terjadi..so..pe yg aku harap 'jgn sesekali mncul delm hidup aku..'itu da cukup baek..
      6. LELAKI atau PEREMPUANkah mudah berlaku curang ?
        dua-dua..same jer..nak yg terbaek xsemstinya xpelu mncri yg terbaek..laenla kalo da tahu si dia tu btol2 jdoh kite..
      7. SETIA... pada pendapat anda , siapakah yang lebih setia pada cinta ? Apakah buktinya ??
        kalo dulu aku boleh ckp pmpuan tpi skrg da xder maknaye..laki pompuan..dorang setia kjp j..KECUALI dorg btol2 sygkn pkwe/makwe dia tu..kalo nak bukti kesetiaan..akhiri lah dgn perkahwinan..
      8. Apakah anda seorang yang mudah cemburu ?
        50-50..seriously..time2 jer aku cmburu..

        ciap!!..itu aku punye pndngn ttg CINTA..korang plak xcmner??

    kenape mesti mnjatuhkan Orang laen??diri sndri da baek k??
    Sunday, March 13, 2011 • March 13, 2011 • 4 comments

    salam semua..bgi mnghilangkan ngantuk nie aku berblogwalking dan tinjau blog2 yg byk mklmat..
    hasil yg aku dpt sungguh mngecewakan...kenape??

    1st - aku bace kekesalan drpd blogger..yg mn si polan nie benci dan xpuas hati dgn si polan nie..
    2nd - xpuas hati 2 boley dipertimbangkan sebab xkacau periuk nasi org..tpi nie smpai tahap kutuk mngutuk 
            dan sebarkan kpd org laen..adakah itu dinamakn 'fitnah'??
    3rd - snggup buat satu akaun di FB @ you tube bgi mnnjukkan anti 'polan si polan'

    yg laen2 korang pk sndrik bagi org yg cmnie..kesal sungguh kesal..kalo sbg teguran aku terime tapi smpai mngaibkan hamba Allah nie da laen kire..bygkan kalo ltk dlm FB @ Youtube..adakah sedara mara korang j tgok??kawan-kawan?or kamu punye BF @ GF?

    jawapannya tidak!!satu dunia tgok tuu..hadoi!kenape msti cmburu dgn kjyaan org?kalo nak jadik cmtu buat la sendirik..usaha la sndrik..xpyh la sampai tahap caci mencaci..kutuk mngutuk..xder pedahnyer..

    nielah masyrakat sekarang..bab kutuk mengutuk nO 1..suke tengok org jatuh!jatuh!jatuh!
    biler da terkena batang hidung sndri..baru kO tahu perasaan org yg ko condemn tu..

    igtlah pembalasan pasti ada..baek mnyesal skrg sebelom melarat sampai org yg dikutuk 2 tidak memaafkan si pngutuk 2..kalo x..idup xtenang..akhirat terima pembalasan..

    p/s : saling igt mngingati..xsalahkan? n__n



    Welcome to my blog . Please navigate around happily. And follow me if you like to ;> Don't forget to leave your footsteps so I can visit you back ;3 bold italic underline strike

    Diary About Link Stuff


    Put your cbox code here ! :)
    < Template By: Umi Humaira
    Big helped: Wana
    Owner: IlaaSuhailaa