Posts

Showing posts from March 13, 2011

aku btol2 buntu!

Image
salam..da dua hari aku mmg kebuntuan idea..
xley nak buat entry2 baek..xder idea nak mereng sorang2 diri..
lebih-lebih lai nak blog walking...even mane2 segmen Or contest aku juz biakan jer..

mmg btol2 kbuntuan..aku pom xtahu kemana semuanya idea nie mati hilang..
biasanya kalo tgok dashboard pasti meliar mate crik contest,GA, dan aktiviti blogger laen..
mybe xkena pada mOod kot..

xkan mase korang berblogging korang maen hantam jer kan..
kecuali masa lepas marah k pe ke kan..??
so..i have to take time to make this back to normal..

snyum smpai k kepala..haaaaaaa??

Image
kire gigi aku...eeeeeee!
alhmdulillah..syukur ke hadrat Ilahi dgn limpah kurniaNya aku masih lg berblOg hari nie..*pe ke jadahnye? kalo bermule dgn baek berakhir jugak dgn baek..btol dop??
oke..dlm kpla otak aku nie agak kurang idea skrg..tadi pom duk tgh pk entry pe la aku nak msokkn*smbil2 mate meliar kiri kanan atas bwah.. sebenarnya aku cukup2 berbangga dgn sesetengah blogger lama senior yg sanggup melayan org yg tdk penting mcm aku nie..
layanan xkurang dan xlebih..snggup berkongsi tips berblogging + adab berblogging + teguran mmbina + etc.. respect + tabik bergetah dan hormat kpd mereka yg 'TIDAK PERNAH' memandang rendah kpd blogger yg baru dan naif sprti aku..adeh..bercengkarama plop doh..!
seriously..kalo xder yg lame xder la yg baru..kalo xder yg mentah xder la yg masak..sometimes aku pom ada kesilapan dlm berblogging nie..manusia kan xbleh lari dprd semua tu..oleh itu..KAMU!!! senior2 ku..terima kasih x terhinggap terhingga.. teguran dan nasihat amat diperlukan...
sekian..c…

duLu Bangku Kosong..skrg Ujang9897..

Image
pinjam gmba meta..oke..cun!
hai semua...salam ceria mlm jumaat...hehe
sesungguhnya aku terrrrrrrrrrrrrrrrsgt lah hepy sbb blogger sprti Ujang9897 .. follow blog aku yg sungguhhhhhhhhhh lah xder nilainye..jgn maen2..si Ujang 2..bukan org laen..coP! bukan nak mngampu atau pape ye..!

aku buat entry nie sbg satu penghargaan kpd 'beliau' sbb sudi follow blog aku yg masih bru  dan mentah yg xmasak-masak lagi..terima kasih byk2 wahai Bujang Ujang..hihi..

duluBangku Kosongyg follow dan byk mmbntu aku dgn segmen bloglist beliau..korang x taw eh..tu pun nak kecoh-kecoh kan..alahai..suke hati r..itu cara aku mnghargai mereka yg sudi jenguk blog aku nieh..*bace bukann dgn srius ek..

nak tahu KEISTIMEWAAN si Ujang nie..korang kena terjah blog dye..wpn agk mncarut..tp sesetengah entry ada 1000 makna..macam mane??g lah tngok..pasti berkedut muke korang tahap muke nenek kebayan...jOm!!

Opppss! sebelom terlupe..aku nak ucapkan 'selamat pengantin baru'xlame lagi buat
Ujang danYana ... sm…

ehhh!jGn lari...

Image
haa..kan da suh jgn lari..si Donald duck da marah tu..pe kes nie??sape plak yg nak lari..sape plak yg xnak kasi lari..?nak thu jugak la tuu..sibuk jer..*ecece..acah jer..
sbnrya aku nak ckp psal benda merah yg terlekat kat blog aku tuu.. larrr..xtahu ker??yg tuuuuhh..ha,kat sebelah kanan tu..kecik2 jer..duk sorang..alaaaa...try korang tgk ada x..
ada kan2?yg mnnjukkan brpe orgg bace blog kite tu..aku xnk print screen dan tnjuk kat cni..malu..sebab xder org nak jnguk sgt..berbalik kpd entry aku tu..ada kaitan sgt lah dgn bnda merah tuh..
biler tgok pelawat 3 4 org..*wpom bukan berpuluh2 org tpi aku da bangga..n.n..fuhh,bersmgt gileerrr nk tlis blog..tup2..dorang hilang..haish..down balik mood aku..sbb tu aku ckp jgn lari..sbnrye mmg sush nk dpt pmbace setia kan..u have to admit it!
btol..aku xtipu..sikit pom x..dop cayo la 2..try korang crik entry yg ditulis oleh blogger terkenal.. xtahu sape eh?ala..laki yg berbdn sasa tu..y kacak2 tu..xknl jugak..okeylah..korang sj la tu nak suh aku letak …

benci facebook!!

Image
nak ngaju eh ngan FB nieh..pesal lembap sgt..?eee....geram2..nasb baek blog oke-oke je..sebab tu la jdik 'binatang peliharaan alam maya' yg disayangi nieh..ngada-ngade btol..

lappy ksygn ku nie naseb baek xwak hal..kalo x..aku selam2 j dlm air..*byk ko punye duit nk rendam lptop..haha..aku xnak tunding menunding jari kat mane2 pihak..nak buat cmner da line mula mereng..xkan nak p btolkan kot..laenla prO bab2 nie..

hangin btol ko ila..dri tdi ag mmbebel benda yg xder pedah..relax r..
facebook..facebook..papepom..aku setia ng ko lagi..sebab ko la aku jmpe kwn2 lame..tthanxx 4 that..muaahhh!

abaikan kate-kate di atas..temkiu!





muke-muke yg xpnh buat dosa..

Image
Tadaaaaaaaaaaaaaa!!!! sumber :google image
kami Kembar!!sila mncungkan mulut anda..

sy kiut??
super pose!
ouchh!jgn tgk sy..n__n
nak crik gduh kaa?
amcam?mn kiut mate korng ng mate aku??hihi
same mcm artis x??errr..
sy dlm slimut pom nk skodeng,,??haish,,
amcam?btol x tjuk enrty aku tuu??mereka semua nie ahli syurga..bersih drpd dosa..korang nak tahu nape bile kita tgok baby or budak kecik..kite geram nak peluk and nak kiss pipi dorg puas2?
cer citer!cer citer! ustazah cakap sebab baby nie blom ada sebarang dosa dan dorang ada aura baek.. sbb tu sodap j mata memandang..nak cubit2 jer..aku xley tgok budak..geram sgt2..
harap2 smpai besar mereka sntiasa dibwh lindungan Allah s.w.t..dan mnjdi generasi yg cemerlang..aminn..

si dia menjeling..si gadis tersenyum..

assalamualaikum...akhirnya timbul gak idea..da puas da pk..selpas terbace entry kakak aku..ting! IDEA!
bg aku sgt mnrik tajuk nie jdoh Vs final year ....klik j kat situ ek..

tapi entry aku kali nie sprti tajuk kat atas 2..*pndang title..smbil ckp ermmm..korang pasti penah alami perkara nie kan?dan bermule dri situ terbit bibit-bibit suke same suka..rindu sama rindu..kalo xbtol bngun ckp YAA!aku pom sme..n_*

kalo mase sekolah dulu..kalo si mamat menjeling..psti si minah tersengeh smbil tersipu malu..*imagine smbil tongkat dagu smpai meleleh air liur..buat la observation sndri..perhatikn suasana sekeliling..lebih2 lg persekitaran blaja..

nak gelak pom ada..hepy pom ada..ley jd angau la jawabnye..terkenang2 kan si dia asyik menjeling2 si hawa nie..dan si mamat plak bersungguh bercerita psal si minah nie kt kawan2.."wei..aku terserempak ng sorang minah cun gleeeerr td..dye asyik pndang aku jer"*sebut gleeeer ikot style AnwarHAdi..hihi

si minah plak da syok sorang2 da dlm blik..w…

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN

Image
Sila ceritakan latar belakang anda .. 

   - pnggil aku Ila..tmpt lahir Of coz negeri Cik Siti Wan Kembang..Kelate..taun nie bru nak msok 20..erm..pe lgi ek..dibesarkan di Kota Bharu..nmpk pemalu tpi sebnrnye xpom..jOm pakat maghi kena kLatey..hihi..next!

Profesion anda sekarang ? 

 - student di Politeknik..........skrg bru j sem 4..

Blog favourite anda .. kenapa ? 

 - kalo nak crik tips aku terjah blog BenAshaari  dan bangku kOsong kalo tengah duk stress aku p blog Ujang dan nak tahu perkembangn semasa aku p lawat borak kosong


Blog yang anda tak suka nak masuk .. kenapa ? 

 - stakat nie x der lg mn2 blog yg xnk masok..tapi kalo ada itu disebabkan blog 2 berat sgt..loadinggggg!


Impian anda terhadap blog anda .
- nak maju..nak naek..nak dikenali..nak jdi blog pling tak bergune ..xsemstinye kena dlm wktu singkat kn..so,slow2 pom da kire berbaloi..insyaAllah..

oke..ciap!n___n

aku takott

Image
sal tetiba jer aku ckp cmtu?? sebenarnya terbace 1 entry yg BenAshaari pasal pemergian blogger ke rahmatullah..al-fatihah.. seram sjuk jugak aku dibuatnye..
yelakan..hidup mati kite siape tahu.. kbtln aku bru j lps demam dan disertai batuk yg x diundang..anak tekak da mule sakit..dan bengkak2.. mate aku pom da mule mmbengkak..suare hilang ntah ke mana..org suh p klinik x pergi2 jugakk.. xtaw la simptom pe benda yg aku hadapi nie..
yg aku tahu stiap pnyakit yg ada pada kite adalah utk kite sentiasa sedar dan berwaspda.. masa sihat igt lah kpd Allah..dan skit itu boleh mnghapuskan dosa2 kecil..btol?
wallahualam..

SEGMEN :BEN ASHAARI SOAL CINTA

Image
aku belom terlmbat lgi kan2??bgun drpd tdo da bratus org da jOin segmen BenAshaari yg panas mcm goreng pisang..tnpa mmbuang mase aku ttp nak jwb jugak soalanBA nie.. Bismillahhirrohmanirrohim...ecece..

 maka inJika anda blogger PEREMPUANilah soalannya .. LELAKI pilihan anda ? xlaen xbukan dari segi agamanya..keturunannya..akhlaknya..muke mcm budak2..tpi prngai bukan bdak2 ye..sporting..boley dibuat kwn..'mesra alam'..berdikari..sifat kebapaan kena ada..karang lepas kawin xder masalah da..btol K??satu lg hormat mak ayah serta boleh biasakan diri dgn persekitaran baru..
Perlukah lelaki SEKSI ? Definasi SEKSI seorang lelaki bagi anda ? haa...seksi xpenting yg penting 'hati' tu ikhlas..itulah definisi seksi yg selayaknya bgi kaum Adam nie..*hati seksi?erm.. LELAKI pastinya sanggup berkorban demi cinta .. Apakah anda rasa LELAKI hanya berkorban sebelum memiliki cinta anda ? Apa jadi selepas dah miliki cinta anda ? Ya..boley dikatekan cmtu jugak..tapi sesetengah lelaki wlaupun da me…

kenape mesti mnjatuhkan Orang laen??diri sndri da baek k??

salam semua..bgi mnghilangkan ngantuk nie aku berblogwalking dan tinjau blog2 yg byk mklmat..
hasil yg aku dpt sungguh mngecewakan...kenape??

1st - aku bace kekesalan drpd blogger..yg mn si polan nie benci dan xpuas hati dgn si polan nie..
2nd - xpuas hati 2 boley dipertimbangkan sebab xkacau periuk nasi org..tpi nie smpai tahap kutuk mngutuk 
        dan sebarkan kpd org laen..adakah itu dinamakn 'fitnah'??
3rd - snggup buat satu akaun di FB @ you tube bgi mnnjukkan anti 'polan si polan'

yg laen2 korang pk sndrik bagi org yg cmnie..kesal sungguh kesal..kalo sbg teguran aku terime tapi smpai mngaibkan hamba Allah nie da laen kire..bygkan kalo ltk dlm FB @ Youtube..adakah sedara mara korang j tgok??kawan-kawan?or kamu punye BF @ GF?

jawapannya tidak!!satu dunia tgok tuu..hadoi!kenape msti cmburu dgn kjyaan org?kalo nak jadik cmtu buat la sendirik..usaha la sndrik..xpyh la sampai tahap caci mencaci..kutuk mngutuk..xder pedahnyer..

nielah masyrakat sekarang..bab kutuk men…