Posts

Showing posts from March 6, 2011

iKan pOm tahu larikan diri..kuasa Allah.

Image
nak tahu lebih lnjut..klik dibawah nie :  rugi xbace!!
MediaMalaya 

pasukan bola sepak Kelantan tewas..

suda mnjadi adat dlm mane-mane perlawanan..ada menang ada kalah.. kepada Pahang tahniah atas kemenangan pemain negeri tersebut.. kpd Kelantan..yg kalah xsemestinya xley bgun kn2? teruskan usaha lagi.. ini lah dikatekan persaingan sihat. xpelu gaduh2..bertumbuk2 kalo kalah..
roda kehidupan sentiasa bertukar.. - peace -

AUBURN LYRICS- ALL ABOUT HIM..

Image
"All About Him"

It's Auburn
And J.R.

'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e

'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e

Well, had him shooting for me like a ball team
Every guy was a knock out, Don King
But none of 'em had smarts, that's my thing
It's not enough to have balls, Spalding, ha
One day by Starbucks
I bumped into a guy rocking black Chucks
He said "Excuse me, beautiful," I said, "Aww, shucks"
And then he asked, "Well, ay, wanna grab lunch?"

Never ever met a guy so fly
Got me hooked like apple pie, I
Think I'm falling and I don't know why
But I won't fight these butterflies

'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me…

BEN ASHAARI : BLOGGER LELAKI vs PEREMPUAN

Image
salam semua!!niw kali ke 3 jOin Ben Ashaari punyer segmen..nak thu lbh lnjut..kliksini


nie nak jawab soalan drpd BA..ayUh!

Dalam memberi pendapat dalam entri , apakah blogger lelaki benar benar ikhlas ? - kdg2 ada yg ikhlas ada yg x..tapi itu tak bermakna dorang xlayak dijadikan kwan..sebab kite xlayak mnghukum org sblom menegur..ecece.. Blogger lelaki malu nak letak gambar ? Kenapa ? - ada ek cmtu??maybe dorang xnak identiti dorang 2 terdedah @ takot kwn2 sindir..maklom la ada lgi yg memndg rendah kat lelaki pasal blog nie..xpom dorg takot makwe dorang tahu..n__n Pada pendapat anda , kenapa lelaki berblog ? Secara umum .. - ada yg tertarik dgn incOme yg lumayan tuu..hehe..incOme smpingn kan..ada sesetengh blogger laki nie pemalu kat lua..bile kat dlm blog..dorang bley ckp pe sje..smpai tahap carut pom ada..kat lua xplak..tapi aku xpndng rendah kt dorang sbb laen org laen la cara nak kasi pndapt or luah prsaan. Blogger lelaki lebih mudah dapat ramai follower berbanding perempuan ? Kenapa ? -

Aiman (mentor 5) same dgn Aliff Aziz??

Image
haa..amacam..cun x??dgr citer si Aiman(mentor5) hmpir same ng muke aliff aziz..btol k?? korang xcye ep..tgok kt bawah plak..






yg nie Aiman (mentor 5)..skrg korang caye x?? masa mule2 aku tgok  si Aiman nie aku trus ckp kat sis aku yg muke dye  hmpir same ng si Aliff Aziz..

tup2..pengacara Naz Ahmad pom ckp  bnda same ng aku ckp gak ..*kbtolan plak.. ternyata bukan aku sorang j prsan..hehe.. papepom gudluck kpd mereka selaku artis dan bakal artis..

BUKAN SEBAB DATO' SITI NURHALIZA...

assalamualaikum..korang ada tgok wanita hari ini (WHI) x pg td??
rugi korang xtngok..BUKAN sebab DATO' SITI NURHALIZA ..hihi..tapi aku nak ketengahkan pasal tajuk yg dibncangkan sebelom bersama Dato' sIti tu..

alaahh..korang terlepas ke..??ke korang tnggu Dato' Siti nie..??oke2..hihi..byk maen plak..
pasal Pendamping (Qarin)..haa..penah dgr x?aku td bru je tahu pasl nie..
khusyuk jugak dgr sal tajuk nie..

nak tahu lebih lanjut tekan SINI ..
nanti bile da tekan link tuu..korang tahulah pe itu 'Qarin'
aku suggest korang bace dan amik tahu..sebab melibatkan kehidupan kita bermule kite lahir hingga  mati..

nak ilmu kena lah bnyak mmbace..amik kesempatan menuntut ilmu dgn media massa..bLog salah satu drpadanya..xrugi kalo korang spend time utk klik link tuu...bace dan perhati dan  tnyer org berpenglamn..jd..lepas nie xder la tafsiran pelik2..selamat mmbace!!

Putihmerahbiru 1st Giveaway

Image
nampak x pe nie??xnampka buke mata besau2 ye..hihi nie 2nd GA aku jOin..atas jasa baek kakak aku..dye suggest jOin Ga nie.. disebabkan kakak aku da tag aku..aku kena tag org lean plak..hehe
cOp!! blom lagi la..pilih dlu warne pe aku minat.. sudah pasti putih dan biru tapii...kena pilih satu jer..so ,aku pilih biru..yeay!!kecian putih diduakan..n__n
SS a.k.a syuhadasyiqin! owner punye page tuh..klik citu ek nak join...

aku tag 2 org nie : Katek IA aka irzat Adam

1st Giveaway ZT Blog !

Image
kalo korang rase korang terror..cube lah try teka beratZananie kawan aku nampak kecik cam dye pom ada 60 hihi..jgn marah.. xpela..let me guess..erm...48 kg kot..compius2..
nak tngok syarat2 join GA nie klik jer kat zana kat atas tu..berbaloi!baloi!baloi! dorang yg akutag...tag ...tag..



Bangku Kosong Buat Aku Pengsan..

Image
nak nanges..wuaaaaaa!!..tadi kate pengsan..boley plak aku nanges.. 2 hah!tngok entry kat ats tu..nape la si BK @ HH atau lebih panjang lagi Hasrul Hassan nie sanggup layan aku cmtu..nak report kat ma n abah..xkire xkire..bialah pecah lantai aku nk hentak dgn kaki aku kuat2..
stOp-stop!buat Drama King Kong plak da..oke,tarik nafas dalam-dalam..1 2 3..hembus..fuhh!! yang sebenarnya..jap2..aku nak pnggil mane stu nie..oke aku pnggil BK je la.. continue citer tdi..sebenarnye kan dye... terjah blog aku!! OMG..!!buat kali ke 2 dye masukkan blog aku dlm entry dye..sini..
haa..korang jgn jeles ep..kalo nak blog korang diterjah.. p la jOin segmen Bk yg sdg berlangsung skrg nie..lame jugak dye buke segmen utk blogger baru mcm aku nie..xrugi kalo join..mana tahu korang plak yg terpilih utk diterjah.. klik..masOk dan join
setinggi -tinggi penghargaan buat BK..jasamu tetap dikenang.. hanya Allah shj yg layak mmbalas budi anda.. terima kaseh x terhingga..n________n

‘KATEK EXPLORER’

Image
kLikKatekutk jOin..
 si katek nie da lame aku foLLow blog dye..entry dlm page katek ada yg sedih,ada yg terkena batang hidung..dan ada pesanan utk blogger laen...dlm byk2 entry aku pling suke yg niehgula-guli jaman kecik2 y?? sebab buat aku terigt giler2 zaman kecik dulu..bile da besar nie pndang pom x..*biarpun da tertelan air liur nak beli..buat2 jeling j..pdhl hati da xsaba nak sambar benda2 nieh..gullpp!!

satu lagi gula2 zaman skrg xmaen da 5 sen seposen tapi rm3 +++..tapi aku xkesah..sebab gula2 nie masih ad lg dijual dgn harga yg murah  cayelaaaaahh!!thanx la Katek sebab ,mengembalikan jaman nie..buat aku termenung pnjng igt jaman kanak2 nie..sedey..=.=...

okey..pasai  blog Katek nie..ermmm...*jgn kata xikhlas plak.. hihi
yg dulu nak masuk agak loading cket..skrg da da perubahan..nak view xmkn byk masa..blog da cantek..da tersusun rapi..da matang rupenye Katek..xpasai2 Katek marah aku..ikhlas tu ikhlas..hehe..aku cayalah Katek nie boley pergi jaO lg tgk skrg da ramai follower...dy…

aku xnk pakse org follow aku..

aku suke sapa blogger tapi itu x bermakna aku nak dorang follow aku..*wpn kdg2 terdetik gak niat 2..tpi cept2 aku btolkn blik niat aku tuu..
aku mule nak beljar sapa menyapa nie biler aku usha blog org..
mcm2 gaya aku tngok..yg pasti korang pom tahu cmner..

tapi aku..mestilah bagi komen hnya berkaitan dgn entry..nOt out from title or entry..kalo aku xnak bace entry tu..aku xkn tinggal komen...trust me..bagi aku..cara pling bergune bile kite bace entry dan bagi komen terbaek..bukan main redah ye adik kakak..

tapi aku sykur sekiranya ada yg sudi follow blog aku yg serba kering kontang dgn ilmu,idea dan perkongsian crite nie..budak2 hingusan mcm aku nie xmtg sgt dlm penulisan..sekadar sharing tu boleh la..
yg mn rase info berguna aku buat entry..

tapi aku ngaku ada ugak entry aku yg xder maknanyer..hehe
yaa!itu terpulang kpd korang la nak nilai mcm mane..aku msti baiki lagi penulisan aku agar semua boleh amik sbg pnduan..tpii yg xbergune jgn diikot plak..


thanxx 4 following me!!

penim kepala bile BW ...

pe maksud aku ckp cmtu..?
sebenarnya hari ni aku berkobar-kobar nak berkenalan dgn blogger ..
so aku pom memulakan BW di blog dorang..

alhamdulillah..ada yg berjalan lncar tapi ada yg mngecewakan aku..
sebab ada sesetengah page di blog tu buat aku penim..sebab background dorang gune tu kdg2 ada yg terabur..
jgn marah plak..aku tegur nie utk kebaikan korang jugak..

 aku bru je ade niat nak follow blogger 2 tapi disebabkan kesukaran nak kasi komen n keblurrran utk stay di page tu..akhirnya aku tidak smpat follow dan terus meninggalkan blog tu dgn kecewa..rugi betol..
kalo 10 org cam aku..cmner??kan da rugi..

aku nie xlayak utk menegur mereka yg da ramai follower tapi aku rase terkilan bile da ada hati nak BW tapi patah hati plak da bile xley follow dorang..terkilan plak asenya...huhu

lepas nie..bile da BW aku xkan singgah kat page yg terabur,makan masa lama utk view page tu kecuali btol2 berinfo aku snggup bersengkang mata depan laptop.dan page text yg xclear,,

oleh itu..aku nak buat sa…

Blogger Baru Berkumpul di Bangku Kosong

Image
da lame ak tnggu HH a.k.a hasrul hassan buat segmen cmnie..akhirnye penntian aku xsia2..hehe..nak jOin jugak la tu..meh klik sini ..kerja murni yg dilakukan oleh BK nie byk mmbntu blogger baru mcm aku..sedey plak da..

 *ceritakan bila dan mengapa anda mula berblog, dan berikan link ke entri pertama anda.

aku mule berblog pd Dec 2010.itupun hanya utk suka-suki shj..lgpn dulu aku maen redah jer gune blog nie..xtahu pom blog nie kena sampai tahap serius dan xtahu pom org akn bagi perspektif mcm2 hasil penulisan kita..so,lepas BW kat blog-blog laen aku mule knl ape itu blog..*pnjng plak citer aku..

mengapa aku mula berblog??
-   pd mulanya aku tgok kenalan aku buat blog..usha2 cket,tengok blog nie mcm diary..termenung sejenak..ermm...kdg2 ada tentang khidupan harian..perkongsian citer2 sedih + memory ssma sedara or kwn + tips nak memasak lah + tips pilih psngn n plingg syOk skali tips pikat memikat hati psngn nie..haish,gatai sngguh..hehe..gurau2 aja..bile da ada blog nie aku jdik xkeruan.…