<
IlaaSuhailaa
SAYA SEORANG BLOGGER YANG AKTIF !
Saturday, February 19, 2011 • February 19, 2011 • 6 comments

BEN ASHAARI

da tamak da kO nie ila..pntng ader bnda2 cmnie nk jOin..hehe
relak r..bile ag kn nk jOin..time nih j la..
wpn mentah lg tp aku xkesah..
gunung snggup ku daki lautan snggup ku rentasi..cewah!!

jOm kLik di  sini !!!

SEGMEN 2 DALAM 1 : KHAS BUAT BLOG PUNYA FOLLOWER
• February 19, 2011 • 2 comments

BEN ASHAARI

huh!aku jOin akU jOin..!!.*mcm aku plak tr'Hepy lebih..hehe..
sbnrnya aku xcited la kOrg..bukan pew pOm..n_n
jOm la jOin skali..
taw x cmner??aku tahu..(cis iLa,mentng2 kO buat)..
xnk gurau2 da..klik kat cni ye!!

"SAYA JOIN BLOGLIST YUYU ZULAIKHA"
Friday, February 18, 2011 • February 18, 2011 • 0 comments

Yuyu Zulaikha

fuhh...1st tme nieh nk jOin bnda cengginih..
jOm pakat jOin yuyu zulaikha

1st aku thu sal bLog yuyu nie bler aku tngOk pOst benashaari  sal prsmaan blogger len ng yuyu..
then aku jengUk2 la blog nie..
cntik + mnrIk + simple+ pnuh ng cte2 mnrik..
n_n..nice One..

jOm knL makanan kelantan..
Thursday, February 17, 2011 • February 17, 2011 • 0 comments

Org kate mknn Org kelantan manis2..
betOl ker??hehe..btOl kOt..
xcye Korg cbe tgOk mknn di bwh..
tp ader gk la yg x mnis..
tp Org kelantan cweet2 gak kn..?
cis..adO2 jer..layannnnn!!


nie namenyer 'Lompat Tikam'
cop2..xder kena mngena kes bunuh mmbnuh nie..hehe
nie sbnrnye salah satu makanan tradisi Org Kelantan..
aku nk xplen lbh2 xthu menahu plak..kAng trslh ckP..mampUih aku..
k nexT!!

haaa..yg nie kOrg msti tahu kn2?
kueh nie namenye 'akOk'..
fuh..keras kerOngkoNg nk mnyebut nme kueh nie..hihi
sthu aku da ramai penggemar kueh nie..
kalO nk merasa kueh nie maghi la kelatey deh..haha


bunga tnjung la bunga tnjung..lalalala..
yg 2 plak "bunga tanjung"..
kiut kn..kecik2 g2..
mcm kn nme kueh2 di Kelantn nieh..tp bEsTTttt..
xcye try la ase..

last bUt not least..

'Nasi tumpang'
wOwowO..pe kehe nye nie..tarak nampak nasi pOm..hak3..
erm..sbnryer dlm daun pisang 2 ade mcm nsi himpit then ade udang n sambal ikan..
pnh mkn x??
unik kn mknn nie??
aku thu mkn jer..the rest xtw pOm cra buat mknn nie..


Ops!!cOooP!
ader 1 lg..
taraaaa!!
niela Org pnggil 'Netbak' nOt netball Ok..n_n
skali pndang mcm kueh bahulu 2x pndang mcm pe??
mcm kueh larrr...hihi
yg nie pOm bestt gk tp aku kureng cket..manis dOoo..huhu
papepOn..akU bngga jd rkyt keLantan..


bukan kerana kueh tp kerana tradisi dan adat nenek mOyang di negeri tercinta ku KELATEY..
try sebut 'Kelatey'..haha
ha..kueh da aku prknlkn..
pe lg..jOm pakat maghi klatey ..
kitO maghi serey kueh2 hOk adO kat Pasar Siti Khadijah..
1001 kueh adO..haha
jd la kO ila..prOmoter yg x brtauliah..

k lah..e2 shj tOk mlm nie..chau dlu,,,daaaaa

BEZA CINTA,SAYANG,MINAT DAN SUKA..
• February 17, 2011 • 0 comments

wah2..bukn main lg kO ila nk pOst byk plak mlm nie..
tetibe ase xcited nk share fakta2 n cerita ng blogger2 len..n_n

Zzzzzzz.....nk strt cite pOn byk ckp eh..xptOt2..
k lah.jOm kite tgOk pe beza cinta,sayang,minat dan suke..


cinTa :

Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)



saYang :

 Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)

suKa :

Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah…)

miNat :

Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )


p/s :Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu…

amacam?
da bley bezakan x ke empat2 elemen 2?
tp its depend On u lar ttg 4 prkara trsbut..
hik3..








Welcome to my blog . Please navigate around happily. And follow me if you like to ;> Don't forget to leave your footsteps so I can visit you back ;3 bold italic underline strike

Diary About Link Stuff


Put your cbox code here ! :)
< Template By: Umi Humaira
Big helped: Wana
Owner: IlaaSuhailaa