Posts

Showing posts from February 13, 2011

SAYA SEORANG BLOGGER YANG AKTIF !

Image
da tamak da kO nie ila..pntng ader bnda2 cmnie nk jOin..hehe relak r..bile ag kn nk jOin..time nih j la.. wpn mentah lg tp aku xkesah.. gunung snggup ku daki lautan snggup ku rentasi..cewah!!
jOm kLik di  sini !!!

SEGMEN 2 DALAM 1 : KHAS BUAT BLOG PUNYA FOLLOWER

Image
huh!aku jOin akU jOin..!!.*mcm aku plak tr'Hepy lebih..hehe.. sbnrnya aku xcited la kOrg..bukan pew pOm..n_n jOm la jOin skali.. taw x cmner??aku tahu..(cis iLa,mentng2 kO buat).. xnk gurau2 da..klik katcni ye!!

"SAYA JOIN BLOGLIST YUYU ZULAIKHA"

Image
fuhh...1st tme nieh nk jOin bnda cengginih.. jOm pakat jOin yuyu zulaikha
1st aku thu sal bLog yuyu nie bler aku tngOk pOst benashaari  sal prsmaan blogger len ng yuyu.. then aku jengUk2 la blog nie.. cntik + mnrIk + simple+ pnuh ng cte2 mnrik..
n_n..nice One..

jOm knL makanan kelantan..

Image
Org kate mknn Org kelantan manis2.. betOl ker??hehe..btOl kOt.. xcye Korg cbe tgOk mknn di bwh.. tp ader gk la yg x mnis.. tp Org kelantan cweet2 gak kn..? cis..adO2 jer..layannnnn!!

nie namenyer 'Lompat Tikam' cop2..xder kena mngena kes bunuh mmbnuh nie..hehe nie sbnrnye salah satu makanan tradisi Org Kelantan.. aku nk xplen lbh2 xthu menahu plak..kAng trslh ckP..mampUih aku.. k nexT!!
haaa..yg nie kOrg msti tahu kn2? kueh nie namenye 'akOk'.. fuh..keras kerOngkoNg nk mnyebut nme kueh nie..hihi sthu aku da ramai penggemar kueh nie.. kalO nk merasa kueh nie maghi la kelatey deh..haha

bunga tnjung la bunga tnjung..lalalala.. yg 2 plak "bunga tanjung".. kiut kn..kecik2 g2.. mcm kn nme kueh2 di Kelantn nieh..tp bEsTTttt.. xcye try la ase..
last bUt not least..
'Nasi tumpang' wOwowO..pe kehe nye nie..tarak nampak nasi pOm..hak3.. erm..sbnryer dlm daun pisang 2 ade mcm nsi himpit then ade udang n sambal ikan.. pnh mkn x?? unik kn mknn nie?? aku thu mkn jer..the rest xtw pOm cra buat…

BEZA CINTA,SAYANG,MINAT DAN SUKA..

wah2..bukn main lg kO ila nk pOst byk plak mlm nie.. tetibe ase xcited nk share fakta2 n cerita ng blogger2 len..n_n
Zzzzzzz.....nk strt cite pOn byk ckp eh..xptOt2.. k lah.jOm kite tgOk pe beza cinta,sayang,minat dan suke..

cinTa :
Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)


saYang :
 Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan…